Защо Кирил Петков изряза Ковачевски от снимка с Антъни Блинкен

20 фев 2022 15:47, Нели Христова
362
Защо Кирил Петков изряза Ковачевски от снимка с Антъни Блинкен
Снимка: БГНЕС

Македонският премиер Димитър Ковачевски разпространи снимка "от среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен и българския премиер Кирил Петков". Снимката е направена по време на обръщението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис на Мюнхенската конференция по сигурността. Няколко часа след това премиерът Кирил Петков публикува във Фейсбук профила си същата снимка с Блинкен, но изряза Ковачевски от нея, предаде репортер на БГНЕС.

„Борбата срещу корумпираните зависи и ще се случи главно с наши собствени сили, но в тази битка участват и нашите партньори. Елиминирането на корупцията е основен приоритет за цялата демократична общност и службите за сигурност. Ще работим заедно, за да се справим с този проблем! Успеем ли да го направим, инвестициите и новите високоплатени работни места ще последват незабавно!”, написа Петков като заглавие на публикацията си в социалната мрежа, към която освен отрязаната снимка с Блинкен виждаме и кадри с Борис Джонсън и Еманюел Макрон.

Македонският премиер Ковачевски от своя страна отбелязва, че по време на "сърдечната среща държавният секретар на САЩ е изразил пълната си подкрепа за диалога и приятелството между Северна Македония и България и споделил искреното си желание да види двете страни заедно в ЕС".

"Споделяме мнението, че заедно сме по-силни като съюзници в НАТО. Съединените щати остават наш ангажиран партньор в преодоляването на предизвикателствата", съобщи още Ковачевски.

До момента властите във Вашингтон не съобщават за тази среща. Не става ясно и дали става въпрос за случайна среща /pull-aside/, когато политици участват заедно в събитие и се срещат за кратко за да разменят няколко думи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
1
 
! Отговори
Смятам, че преди 2 години
пиарът Лена Бориславова, другата царица на гафовете, му е дала този акъл.
151
0
 
3
 
! Отговори
пп преди 2 години
Защото блинки е дал нарежданията, а на нас не ни се иска да отсъпваме от позицията..поне така говореха. Промяната :) не отива към добро. За тези месеци не видях нищо реално направено, само приказки. Слави и бсп си сложиха техни хора в някои градове, същото като преди само че с нови лица... и да краде се повече, не се лъжете :)
150
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде до месец да го няма и само да си гледа колажчетата в затвора. Предател
149
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков си боядисва косата.
148
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков е национален предател!
147
1
 
14
 
! Отговори
Шерлок преди 2 години
Елементарно. За да скрие истината защо е на власт - за да вкара Македония в ЕС.
146
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
И той като всички други противни политици. Когато има нещо успешно се гърми по всички медии. Когато е неуспешно, както вероятно е била срещата му с президента на Македония, удобно се премълчава. Елементарно, т ъ п п о и банално.
145
1
 
15
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
И защо нашият клоун се хили като.. тка на всяка снимка?
144
0
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Киро, Киро смотан, корупцията е фактор за действия, инвестиции и прогрес. Виждаме, че сега, когато уж вече няма корупция, нищо не се прави.
143
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе *** къде скрихте статиите за вашия любимец ПРОСТО киро?Който от канадеца стана руандиеца! Наглец и лъжец!Прави си фотошоп със световни политици
142
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малееее нашия много про$т - вижте как тупа Днонсън с ръката като какъв бачкатор!!! Срам!!!
141
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 23-ти ако искаме нормални цени на тока и храните всички заедно трябва да изрежем това нагло пoсмeшище от картата на България. Събирай сергията от сега да не се окаже, че вдругиден ще бягаш към Канада по бeли гaщи.
140
7
 
1
 
! Отговори
Защото преди 2 години
ако го беше оставил, щеше да даде грешни сигнали, че едва ли не вече сме преодоляли различията. Хубаво е, че се раздухва въпросът, за да им стане ясно на макетата, че още са далеч от това да спечелят благоволението ни.
139
1
 
28
 
! Отговори
перко преди 2 години
СИТУАЦИЯТА Е В МНОГО ТЕЖКА СИТУАЦИЯ! Явно момчето е изпаднало в тежка КУРЕЛАЦИЯ!
138
1
 
35
 
! Отговори
АНАЛИЗ преди 2 години
ТО МОМЧЕНЦЕТО КИРЧО ЗАВАЛИЯТА НЕ Е ВИНОВЕН- АКО БАЩА МУ НЕ БЕШЕ ДОНОСТНИК ТОЙ И ДОСЕГА ЩЕШЕ ЗА СИ Е НА СЕЛО -НИЩО ЛИЧНО САМО ИСТИНАТА!!!
137
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ ИЗЛЕЗ И СИ СЪБЕРИ *** ***! Освободете двете сгради! ИЗМАМАТА ВИНАГИ СЕ ОСЪЗНАВА, НО ЗАГУБИ ВИНАГИ ИМА !ИЗМАМНИЦИТЕ СА ТОЛКОВА УМНИ, НО НАШИТЕ ИЗМАМНИЦИ СА ГЛУПАВИ И ОТ ТОВА Е СМУЩАВАЩО!
136
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 309 - Така е! Който го мързи и е слаб, само знае се оплаква ... Кат тебе!
135
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония е българска. Въпросът е затворен.
134
10
 
7
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Не съдете Петков за това че е няправил тази щуротия. Явно е проумял, че на снимката не е премиер на дадена държава, а е чисто и просто един негов съгражданин /български де, не канадски/. Така ., че не е гаф. Сега и авиолинията София - Скопие трябва да я преместят на терминала за вътрешни полети. А за поведението в Брюксел, ей, това е Харвард, там не държат на детайла а но глобалното. Това не е Хумболт университет или Хайделберг с техния немски педантизъм и ред.Това е ХАРВАРД!
133
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Селенина Борисов бе на много по-високо ниво от този харвардски възпитаник що се отнася до външна политика. Няма ли в страната подготвени специалисти по външна политика и поведение да го пообучат, че да не ни излага и продава заради собственото си невежество.