Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден

Кризата ще има сериозни отражения върху нашия икономически и социален живот
272
Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Санкциите срещу Русия са взети с консенсус днес на Съвета на ЕС. Те никак не са леки, техният ефект ще се усети с течение на времето и той ще бъде сериозен, но ние трябва да си даваме сметка, че тази криза, която възникна ще има сериозни отражения върху нашия икономически и социален живот. Това каза президентът Румен Радев на брифинг във Варшава след участието си в Срещата на високо равнище във формата Б9, цитиран от БТА. 

Още по темата

Краткосрочният ефект веднага го виждаме - скочиха отново цените на енергоносителите. Но нестабилността, в която се въвлече нашият регион, специално Украйна, но и всички покрай нея, ще има дългосрочни последици като проблеми за веригите на доставки, за въздушни, морски, енергийни трасета, като инвестиционен климат, каза президентът. Там където има несигурност, инвестициите отбягват такива зони, а ние сме въвлечени в такава зона, добави Радев.

Затова трябва да положим всички солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден и да се връщаме към мира, заяви държавният глава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Qт.е. приветстваш да го увъртаме и да не назоваваме нещата с истинските им имена - че путин е диктатор, който тръгна да завладява суверенна държава, т.е. война. Дамм... ше го увъртаме че иначе наща марионетка няма да е много драга на кремъл... комунистически цирк, същия като отпреди 30 години.
142
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Я, па Яабсолютно си прав! вижда се че са марионетки на путята. Кирчо и той тръгнал с комунисти да прави Натовски съюзник.........
141
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
наш *** с общи приказки и той да се изкаже... нали не трябва да рита срещу русия, че все пак заплата чака
140
1
 
10
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Не му вярвам на Радев. Да не забравяме, че в него дреме един бъдещ Путин. И Путин се кълнеше,че няма да напада Украйна, а САЩ и НАТО лъжат, но войната е факт.
139
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този, който не му е жал за сърбите, едва ли е от т. нар. "смесени райони" , даже едва ли е наясно за какво става дума. Питайте журналиста маеждународник Тома Томов, който още в края на 80-те години на 20-ти век говореше публично за "зеления мюсюлмански пояс около СССР", поясът включва и Родопите, Косово, Албания..."Умните и красивите " са красиви, кресливи и агресивни от накичените им от Запада бляскави дрънкулки.
138
4
 
7
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден Само тоя урежда конфликта, което е доста различно от гласът на ЕС и НАТО за незабавно изтегляне на Руската армия от Украйна. Срам, срам, срам за България е тоя ***. И той и кръжеца му нито веднъж не споменаха думата война. Говорят с думите на Путин. Кирчо да уволни Янев незабавно и импийчмънт за Радев. БСП саботира НС и отказа да подпише за санкции срещу Путин. Боже пази България, политиците ни ни предават.
137
3
 
1
 
! Отговори
ЯЯЯ преди 2 години
Къде се скри нашият най-отявлен политик,няма коментари от него ,няма нищо.То е ясно,че по време на неговото управление това нямаше как да се случи.Или може би е отскочил до Москва да оправи работата.Сигурно е взел някое куче
136
1
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Анонимен 209: Да не забравяме обезбългаряването на Поморавието, Нишко, Пиротско и Вранско. Да не забравяме обезбългаряването на Македония. Всичко това направено от Сърбите и титовизма. Ако ти е жал за белградските разбойници националисти и шовинисти, прав ти път. Премести се в Белград. Никак не ми е жал за това, че НАТО бомбандира Сърбия, ама никак даже. Малко им беше и леко им се размина. Сега пак се канят да правят размирици и войни. Вече ще им е за последно, ама наистина.
135
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според официалните им речници, англосаксонският свят извежда думата "славянин" от думата "роб". Тълкуват го, като право това население да бъде заробвано. И досега цяла източна Германия е пълна със славянски топоними, включително Лайпциг, Росток, което е, за съжаление, жалък остатък от местните славянски поселения. Има няколко вълни на целенасочено унищожаване на славянското население. Сега никой не споменава тези факти.Никой.Даже на немски езиците тук се наричат индо-германски, не индоевропейски
134
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много храбри, а пък се скриха като мишки, защото на председателя на НС му беше текнал ..ла
133
4
 
5
 
! Отговори
Q преди 2 години
Много храбри задклавиатурни мишки ако бяхте наистина такива нямаше да ни е засрана държавата...сега се репчите *** ако путин прати една ескадрила насам първи ще отпрашите към Гърция....ние сме бедни жалки с подобие на армия и да се напъваме да сме първи глас в хора от гласове срещу путин редом до много можещи и силни държави е не глупост а смешно и трагикомично...приветствам умереноста на Янев и Радев..крайно време е да мислим първо за себе си...както правят всички останали..
132
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази година на Шипка само българи без управляващи.
131
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снощи в "Панорама" Бойко Василев беше решил да ни умили и направи пряка връзка с някаква си "джурналистка". Въпросната мацка се кипреше и играеше театро през цялото време. Сама си каза, че допреди 10 минути била във весело настроение, а сега не знаела какво да говори. Няма да знае я, като я видят бандеровците как се изявява, се очакват последици.
130
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България не независима държава.Всичко се решава на Козяк.
129
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да припомним: България си предостави въздушното пространство, за да сипе НАТО бомби над Белград. Никой не пита народа дали искаме да сме в тази агресивна организация. Даже гордостта на българската дипломация искаше ядрени бойни глави у нас. Няма какво да винят Путин. Ние защо хленчим по Македония? Защо страните от ЕС "не ни разбират за Македония". Само Киро продАвеца го разбират.
128
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз към горд натовец и съм просълзен от щастие, защото дизела стана 2.60за литър
127
5
 
5
 
! Отговори
Нео преди 2 години
Чорапа продължава да говори без да споменава думата война. Тежка е зависимостта му от Кремъл. Няма друго обяснение!
126
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко,както е тръгнало може да демонтират паметника на Шипка.Те са научени как се сменя история.***!
125
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали на Шипка нема ковид. Тази година дали ще иде и какво ли ще говори?
124
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със солидарни усилия и консенсус на ЕК, отменихме 3 март като нац. празник.Всички ли са доволни?Гнус ме е от такива хора.