Димо Гяуров: Ресурсите на Русия са изчерпани, възможен е обрат

"Военната мощ е едно, но самонадеяността и глупостта са нещо съвсем друго"
Обновена: 28 фев 2022 10:57 | 28 фев 2022 10:35, Красимир Ангелов
107
Димо Гяуров: Ресурсите на Русия са изчерпани, възможен е обрат
Снимка: БГНЕС

"Всичко, което може да направи ЕС, НАТО, в това число и България, трябва да го направи, защото следващите дни са решителни. Ситуацията е такава, че ако украинската отбрана съумее да удържи натиска в следващите два-три дни, може да се очаква, че би могла да обърне ситуацията и да премине в контранастъпление". Тази прогноза направи пред bTV ген. Димо Гяуров, бивш началник на Националната разузнавателна служба.

Още по темата
Според нещо затишието през последните два дни не е случайно, а причината е, че ресурсите на Путин са се изчерпали, тъй като горивото и боеприпасите не са дошли навреме.

"Военната мощ е едно, но самонадеяността и глупостта са нещо съвсем друго. Смятам, че утре или вдругиден ще дойде моментът, когато украинците биха могли да удрят колоните в гръб, когато спрат насред полето, когато останат без гориво и муниции. Тогава е моментът за разплата", смята Гяуров.

По думите му Украйна в момента се бие за Европа и именно тя "спира този луд човек да напредне по-нататък към Европа“.

Ген. Димо Гяуров посочи, че НАТО не би се намесило с военни действия на украинска територия.

"Изтребители никой няма да изпрати. Тук става въпрос за техническа военна помощ и нищо повече – вероятно боеприпаси и оръжие. Аз се изненадах колко зле подготвена беше и колко не можа да противодейства украинската противовъздушна отбрана", посочи още Гяуров.

"Ако България не беше член на НАТО, може би щяхме да сме в ситуацията на Украйна", заключи ген. Димо Гяуров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
8
 
13
 
! Отговори
ма как преди 2 години
Не е възможно да се изчерпат. Две неща са неизчерпаеми в тоя живот, ресурсите на любимата майка Русия и способността на путинофилите да облизват руски дриници.
63
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко което може да направи Нато, ЕС и България, е да не направи нищо, защото това е всичко което може да направи
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аман от специалисти...
61
11
 
20
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Колкото и да многознайничите , колкото и да лъжете истината е че Русия ще включва нови и нови сили до пълна победа в Украйна !Съпротивата и помоща на Запад само озлобяват руските военни!Украйна , а и Запада са обречени , шанс за обрат , са нулеви , не му вярвайте на тоя пишман генерал Димчо Гяура!
60
8
 
25
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Най-адекватно е България да не изразява и да не заема никаква позиция. Тази война не е наша! Достатъчно е, че приемаме бежанци. Нека Украйна и Русия сами разрешат този конфликт. Ужасно е, че загиват невинни хора, но смятам, че безопасността на България е приоритет и трябва да сме по-ниски от тревата.
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
eu i nato sa prestapni offshorni spekulanti maroderi. eu i nato ne sa demokratichni souzi, poneje ne praviat chestni prozrachni dopitvania s otkriti prozrachni chestni referendumi do chlenuvastite v tiah narodi. eu i nato ne praviat prozrachni tochni chestni otcheti za kakvo harchat sabranite pari na europeiskite danakoplatci. eu i nato harchat bezotchetno i bezkoltrolno parite na evropeicite. bg grajdani ne sa pravno osvedomeni, che eu i nato ste praviat voini v siria i ukraina v parite im.
58
9
 
13
 
! Отговори
Дедо ви Ванго преди 2 години
Този пръ..льо и идио.тен първо да отиде и изучи Русия и природните й ресурси и тогава да плямка малоу.ето си .
57
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефрейтор Гяуров,ти така и не научи навремето радиостанцията Р-104,ама гледам сега го раздаваш капацитет по военно дело!
56
6
 
15
 
! Отговори
PG преди 2 години
Ти си от тези генерали дето ги произведоха на конвейера,поредния *** без военни познания
55
7
 
16
 
! Отговори
До Гого генерала преди 2 години
Имаш интернет......Знаеш руски език...Гледай руска TV и спри да плямпаш глупости фейк генералче.
54
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислех че българската политика е стигнала дъното ,но сега вече отива към центъра на земята.Ужасс Украйна води битка за Европа .Боже Господи прибери си вересиите.
53
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гяуров, ти воювал ли си на фронта?! Ако не си воювал и си станал генерал на бюрото спри да говориш!От военни работи не разбираш!
52
26
 
15
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
До всички пишещи тук явно платени руски *** ТУК е България КАТО ви е толкова зор за Русия за Путин вървете там Стига пишете против държавата си ЖИВЕЕТЕ В България Опомнете се ИСКАМЕ Мир ИСКАМЕ Мир А не агресия
51
8
 
21
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Трудно им е на руснаците ама не за друго а защото укранците си разполагат обстановките върху бункерите, които са пълни с хора, в дворовете на детските градини, между жилищните сгради ако руснаците приложат американския модел вече да сме си пак на ковид вълната. Евала на Путин че щади населението! Украинците разтрелват хората, които искат да избягат от конфликтните зони, заради това е спряна руската тв. Те такива са управляващите в украйна и ЕС и НАТО ги подкрепя знаейки цялата тази истина!
50
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако такива са ни генералите, вече ми е ясно, защо ни е такава армията ни.
49
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не случайно носи името Гяуров,а как е станал "генерал" само той и онези, които са го направили знаят....
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последният абзац казва всичко, абсолютно точно!!!
47
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само заглавието ми стигна . Лизльо.
46
13
 
23
 
! Отговори
Колко преди 2 години
Не я мисли ти Русия, Димо. Ресурси си има достатъчно. Който е ходил на туризъм там ще ти каже, че по магазините почти всичко, дето се продава е или руско, или евентуално китайско. Да не говорим, че вероятно са си направили хубави договори с Китай и други държави преди да започнат тази война. Ама е хубаво да помислиш за Майка България. Защото почти всичко по магазините ни е внос: като се почне внос на газ и горива от Русия, минеш през китайските *** и стигнеш до плодовете и зеленчуците.
45
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обрат ще има , ама някой друг път. Бил се изчерпал Путин хааааахаха падам , ставам и пак падам от смях. Путин още не е настъпал , както трябва.