Димо Гяуров: Ресурсите на Русия са изчерпани, възможен е обрат

"Военната мощ е едно, но самонадеяността и глупостта са нещо съвсем друго"
Обновена: 28 фев 2022 10:57 | 28 фев 2022 10:35, Красимир Ангелов
107
Димо Гяуров: Ресурсите на Русия са изчерпани, възможен е обрат
Снимка: БГНЕС

"Всичко, което може да направи ЕС, НАТО, в това число и България, трябва да го направи, защото следващите дни са решителни. Ситуацията е такава, че ако украинската отбрана съумее да удържи натиска в следващите два-три дни, може да се очаква, че би могла да обърне ситуацията и да премине в контранастъпление". Тази прогноза направи пред bTV ген. Димо Гяуров, бивш началник на Националната разузнавателна служба.

Още по темата
Според нещо затишието през последните два дни не е случайно, а причината е, че ресурсите на Путин са се изчерпали, тъй като горивото и боеприпасите не са дошли навреме.

"Военната мощ е едно, но самонадеяността и глупостта са нещо съвсем друго. Смятам, че утре или вдругиден ще дойде моментът, когато украинците биха могли да удрят колоните в гръб, когато спрат насред полето, когато останат без гориво и муниции. Тогава е моментът за разплата", смята Гяуров.

По думите му Украйна в момента се бие за Европа и именно тя "спира този луд човек да напредне по-нататък към Европа“.

Ген. Димо Гяуров посочи, че НАТО не би се намесило с военни действия на украинска територия.

"Изтребители никой няма да изпрати. Тук става въпрос за техническа военна помощ и нищо повече – вероятно боеприпаси и оръжие. Аз се изненадах колко зле подготвена беше и колко не можа да противодейства украинската противовъздушна отбрана", посочи още Гяуров.

"Ако България не беше член на НАТО, може би щяхме да сме в ситуацията на Украйна", заключи ген. Димо Гяуров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ТОВА ЗА БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ И КЛАДЕНЦИТЕ СИ ГЛЕДАЛ ОТ ,,ВОЙНАТА В ЗАЛИВА " !!! В УКРАЙНА НЯМА ТАКИВА 🔥 , НИТО ЕДИН !!! И ВЛАСТИТЕ ПРЕДУПРЕДИХА ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ ДА СА ЗАРЕДЕНИ С 20-25 ЛИТРА !!!
43
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То че на Украйна им трябва време да се прегрупират и да получат още помощи е факт, ама това спиране е от Путин че доде дойдат цистерните с нафтата, и да може да се групира и Беларус да влезе. Русия сама неможе вече да окупира Украйна.
42
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека който от ефрейнор за една нощ стана генерал и шев на външното разузнаване при СДС нищо не е разбрал от разузнаването, остана си ефрейтор пак.
41
15
 
11
 
! Отговори
ПУТИН ПСИХАР преди 2 години
НЯМАМ ДУМИ с лудоста на путин!
40
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха , другарю Гяуров , затова ли НАТО толкова време вече напъват и обграждат Русия , заради изчерпаните ресурси вероятно ?!
39
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как ще стане този обрат по точно....заземените и унищожени украински самолети ще литнат.....или пък украинците ще успеят да влязат на руска територия....Нито едното, нито другото. Голям експерт.....и този ми бил шеф на разузнаването. Пази Боже.
38
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата истина е друга -- това което казва за закъснели доставки може да е вярно има такива факти. Но което не казва е за тактиката на зеленски, а именно -- хитрата лисица, която лъже -- съгласява се на преговори, а после не се появява на тях, с цел да спечели време. Самият факт, че Русия е подавила пво на украйна и господства във въздуха, но изчаква, показва, че Русия иска да избяга жертви на цивилното население, но тя няма да спре докато не постигне целите си.
37
11
 
18
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Стига с тази евтина пропаганда. Преди 1989 г. пропагандата беше на по-високо ниво. Долу НАТО! Долу САЩ!
36
11
 
10
 
! Отговори
SS преди 2 години
а сега като по-подробно му прочетох предказанията на тоа хитрец на снимката (голем експерт - нема що), се оказва, че тоа просто повтаря като папагал опорките на натовци... същите брътвежи и със същото въодушевление вече ги чухме по всички телевизии от "проф" Тагаров. Бе тиа двамката не са ли учили в СССР? Не знаят ли как стават нещата в такива случаи? И коя е истинската причина за така упоритите им "изявления, разяснения, прогнози", че и "поучения"... , а??
35
13
 
12
 
! Отговори
До БАНко преди 2 години
Нещо си изпуснал новините! Още втория ден Украинците запалиха всичко при изтеглянето си. Бензиностанции, хранилища с храна итн. Всичко, което не беше под техен директен контрол изгоря. Целта - да не дадеш на противника нищо. Сега на Лилипутин войските в Украйна нямат храна и гориво, а се оказа, че великия вожд е пропуснал да си оправи линиите за снабдяване на армията. Мислеше си че ще влезе, за 2 дни ще ги вземе и после ще се хранят от окупираната територия. Да ама ***!
34
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледа човек западните новини ще рече че Русия губи от пръвия ден, така че какъв обрат?
33
14
 
21
 
! Отговори
Драган преди 2 години
Чакаме на 03 март Русия да ни спаси ОТНОВО от тези некадърници, които са на много и ръководни нива, които ни поставиха на всички ПОСЛЕДНИ места в Европа !
32
9
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
В УКРАЙНА ИМА СТОТИЦИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ . ЗАЩО ДЪРДОРКОВЦИТЕ ЗА ,,СВЪРШИЛО ГОРИВО" НЕ СИ ПРЕДСТАВЯТ ОПАШКА ОТ АВТОМОБИЛИ И НАКРАЯ .....РУСКИ ТАНК ???!!! НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ , ЦЕЛТА Е ДА НЯМА ЖЕРТВИ !!!
31
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лилипутин се оля като за последно! Излъга едни деца, че отиват на учение. Изпрати ги в истинска война, сега излизат клипове на руснаци, на които им е свършил дизела дето ходят да питат в полицейски управления дали може някой да им услужи и ги арестуват, а те не разбират що са арестувани, те са все пак на учение. Междуврененно рублата скоро ще падне под 1ст, икономиката на Русия се е свила с 55% за 4 дни и ги е страх да отворят. В Руските банки няма пари за собствените им нужди! Фалира Русия за?
30
8
 
15
 
! Отговори
дедо Ви преди 2 години
Димчо момче младо 10 са часовите зони от Москва до Владивосток, 7 денонощия с влак! Съфереса ли се?
29
6
 
19
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Г-н Гяуров има право на мнение и право на собствена представа за развитието на събитията.Лошото в случая е това ,че неговата оценка не съответства даже на оскъдната информация ,която се предлага в медиите.А той беше шеф на разузнаването!?lВъзниква въпросът що за разузнаване сме имали по негово време!
28
9
 
23
 
! Отговори
Старшина Гяуров преди 2 години
Знае точно с какви ресурси разполага (необятна) Русия ! Така си мислиха и Наполеон и Хитлер.....
27
6
 
20
 
! Отговори
SS преди 2 години
тоа на снимката говори за "разплата"... май се мазни и цани да е на мястото на Стефан Янев, а??
26
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Димо, Димо, на рашките складовете са пълни със всякакви оръжейни ***, има да фъргат над хохлите цяла година, без да произвеждат нови
25
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то снимките си излязоха, армия от излъгани деца които са принудени на работят с морално остаряла техника. А пък вие отивайте в Русия скоро ще ви припомнят там купонната система и няма да има "фалшиви" новини да ви дразнят а всеки ден ще четее само истината.