Божанов: Дезинформационна кампания създава паника за горивата

Излишно било да се запасяваме с туби с бензин
90
Божанов: Дезинформационна кампания създава паника за горивата
Снимка: Pixabay

Свидетели сме на дезинформационна кампания за създаване на паника във връзка с наличието на горива. Горива има и ще има. Това написа във фейсбук профила си министърът на електронното управление Божидар Божанов.

Още по темата


По думите му, комбинацията от дезинформационната кампания и склонността за спекулиране със страховете на хората от страна на някои търговци, води до повишаване на цени и нагнетяване на напрежението.

Премиерът вече обяви, че ще сезира КЗК, а в МЕУ анализираме източниците и начина на разпространение на тази дезинформационна кампания, добавя министърът.

Божанов коментира, че е излишно да се запасяваме с туби с бензин, но можем да се запасим с критичност към "новини" в съмнителни сайтове и фейсбук групи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: гориво
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
13
 
! Отговори
Прост народ преди 2 години
Ще скочи цената, как няма...за 5 часа да продадеш толкова гориво колкото за седмица, мн ясно че ще се възползват от търсенето. Мн ми е чудно, тоя *** народ като седи по опашки да пълни каквото може с бензин ,че от утре няма да има...колко време ще изкара с един резервоар. Ще си решат проблема за година напред?! Всичко по магазините скача, ама народа за бензин се е притеснил ... Честит празник и жална ни майка...
12
11
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Хак ви е защо гласувахте за тези а сега яжте дървото.Пет лева да ви стане горивото тъ....ци
11
3
 
13
 
! Отговори
7676 преди 2 години
Тия съсели от ПП , ДБ трябва да не дават акъл .. жълтопаветни плъшоци
10
2
 
13
 
! Отговори
препърс преди 2 години
Не знам кое е дезинформация,ама за ден скочиха с 30,40 стотинки,понеже следя борсите,житото от 650 лв за тон за седмица мина 1100,петрола от 90 долара сега е 120,другите стоките и те.Влезте и проверете,една минута ви трябва.Ковида дето ви накара да си сложите маските като хомот,ще ви се стори като детска приказка пред финансовия колапс който ни готвят,руснаците и китайците и те са в кюпа,Много взехме да консумираме,няма средна класа,само супер богати и крайно бедни роби
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В магазина цената на олиото през 2 седмици е с лев нагоре! Кво ми обяснявате че всичко е наред! Заплатата ми кога ще се актуализира!
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали е дезинформация, но във Фуело където всеки ден излизат актулните цени по бензиностанциите показват друго. Цените са нагоре така, че на кой да вЕрвам???
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дезинформация е- един ми каза, че на него му казали едни хора дето на тях им казали. Табелите с цените на бензиностанциите всеки един човек може да ги възприеме от първа ръка. Така,че дезинформация няма. По вероятно е да има спекула. А ако няма спекула значи има основания цените яко да скачат.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали затова имаме властимеещи, да не позволяват да се създава ханука! Всеки ден става по зле. Накрая ще ни докарате до просешка тояга и ще ни оставите само с по една торба ЛЪЖИ!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слабостта на правителството води до слабост в държавата. При това положение слухове и спекула надигат глас и манипулират, и грабят населението.Но когато самото правителство дава тон, визирам сделките с "уж излишната" газ, то следва, че не е само неумение, а пладнешки грабеж.
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на запад е така, бензина мина 2 евро. А ти си дрънкай за информационна кампания, цената на нефта расте и ще расте.
3
6
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Някой от органите таз нощ изобщо хвана ли печалбите на горивоспекулснтите и вдигането през минута на цените?Данъци ще платят ли за това?Проверка на касовите апарати и колонките има ли или всеки продава както му дойде и скубе на воля?Държава има ли?Алоууу,Кирчо и Кокорчо!Къде са ви обещанията?
2
10
 
17
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Никой не ви вярва вече идва гиантски скок на цените ,неизбежно е сега се опитват да ни упояват до последно ,фалирал колониален режим!
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръгне ли някой крадлив пухчо на висок пост,да ти обяснява че няма страшно без да си го питал,значи нещата стоят точно обратното.