Божанов: Дезинформационна кампания създава паника за горивата

Излишно било да се запасяваме с туби с бензин
90
Божанов: Дезинформационна кампания създава паника за горивата
Снимка: Pixabay

Свидетели сме на дезинформационна кампания за създаване на паника във връзка с наличието на горива. Горива има и ще има. Това написа във фейсбук профила си министърът на електронното управление Божидар Божанов.

Още по темата


По думите му, комбинацията от дезинформационната кампания и склонността за спекулиране със страховете на хората от страна на някои търговци, води до повишаване на цени и нагнетяване на напрежението.

Премиерът вече обяви, че ще сезира КЗК, а в МЕУ анализираме източниците и начина на разпространение на тази дезинформационна кампания, добавя министърът.

Божанов коментира, че е излишно да се запасяваме с туби с бензин, но можем да се запасим с критичност към "новини" в съмнителни сайтове и фейсбук групи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: гориво
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
11
 
1
 
! Отговори
oтСиднейАавстралия преди 2 години
Прав е, аз нямам проблем с горивата, зареждам си литър за долар и си карам автоматика доволно в Сидней. Поздрави
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа няма нужда от управници! Има нужда от държавници, а не от хора, които са изгубили всякакви връзки с реалният свят, в който живееят 90 % от българите.
51
6
 
5
 
! Отговори
Гай Баньо преди 2 години
Вчера напълних Зафирата догоре, освен това източих зелето и имах още два бидоня. Де що имаше бутилки от минерална вода ги заредих.Направо опела го напълних до тавана (добре, че е миниван и има обем). Сещате се, че за жената и децата не остана място в колата и ходиха пеша до мазата, ама и тях ги натоварих - на жената две туби по 20л, а на децата 2 по 10. Абе доволен съм - заредихме се с евтината нафта.
50
0
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 2 години
Преди час заредих бензин на Шел в София до гара Подуяне на 2.70. нямаше никаква опашка. Но на някои места го видях за 2.99...
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула оня ден каза от дивана, че европейците искат да изгладуват санкциите срещу Русия, така че стига сте ревали! Всичко е в реда на нещата! Вие само няма да се плашите! Държавата е в сигурни ръце! Слава на ЕС! Слава на Урсула!
48
7
 
11
 
! Отговори
ЖОСИ Е НА ТАТИ преди 2 години
Кирчо ако не вкараш до месеца в затвора тези от списъка ,значи не ставаш за този пост.
47
3
 
3
 
! Отговори
Мавродиев запис преди 2 години
Кирилее до другата седмица Жоси-Гешев да го няма ,и от там всички от списъка в затвора.
46
1
 
15
 
! Отговори
Лоялен преди 2 години
Тоя е за лудница и цялото правителство
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онези с тоалетната хартия от преди две години харесват това...
44
7
 
4
 
! Отговори
ЖОСИ Е НА ТАТИ преди 2 години
Вие от днес бг сте най големите герберскиии боклуции ,най много манипулирате хората с четкане на Буда и умрялатаааа партия герб,за всички е ясно че Буда си връща на народа с високи цени на ток ,гориво,храна ,иска да мачка Българина самия Будаааа .
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина издържа да го стрижат! Има още кожи за сваляне, чак до ребрата трябва!
42
0
 
11
 
! Отговори
до Кико преди 2 години
В Лукойл основно участие има компанията на Ротшилд това е и причината САЩ да не спират доставките на петролни продукти от Русия към Америка. Само карат корумпираните управляващи в Европа да го правят!
41
2
 
5
 
! Отговори
Кико преди 2 години
А кой даде парите на Златев да "купи" Нефтохим? Тези който сега арестуват малолетни и ги затварят! Тази която купи и Инпекс и сега се е намърдал да е близо до държавните пари! От червени *** трудно ще се избави България!
40
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес заредих на 3.20. При плащането на сметката казах, че тази цена е хибридна атака и дезинформационна кампания и, че повече от 2.30-2.40 на литър не давам.Изсмяха ми се и казаха, че ако не платят ще викат полиция. Да съм се обърнел към Киро и компания
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжан Лъжанков да подава оставка, да идва Пр. Наков и без това си е спец в изкуствения интелект в борбата с фалшивите новини! Само небивалици като идентификация със смартфон в тези кибер войни
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Войната е ужасно но печелившо нещо.". Дюпон дьо Немур
37
3
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Вчера като прочетох някакви подмятанияв ни в клин, ни в ръкав в коментарите, ми беше ясно, че заформят поредната хибридка. Нали всички верват колко е силна Просията и как ей сега ше ни врътне кранчето...
36
0
 
12
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Повечето народ не зарежда щото му е кеф и няма де да си харчи парите а защото е необходимото зло!Из затънтената и забравена провинция няма обществен транспорт и човек трябва да ходи на работа на няколко километра и за други неща а не за лиготии и да си се вози ей така за кеф!
35
2
 
17
 
! Отговори
Бачи Кико преди 2 години
Перфектен момент за В.Златев и сие да направят бързи пари на ваш гръб. Ама вие сте виновни,щото като наливате тунджа у резервоара им наливате пари в Швейцария!При търсене цената се завишава-това всеки студент 1ви семестър в УНСС го знае.Нека ви кажа какъв е сценария-петролния картел иска 30% изкуствено завишена цена, вдига горивата с 50%, стадото се вдига на протест,"държавата" се намесва и "сваля" повишението с "цели" 20%.Всички са доволни-и вълкът сит и агнето цяло. Спрете да зареждате!
34
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3000 човека от два завода правим бойкот на цените на горивата. От 2 месеца не зареждаме. Към нас се присъединяват още фирми. Спирането на зареждане на гориво ще намали цените. Защото безинжиите ще у.*** от глад ако в цялата страна се бойкотират бензиностанциите. Спрете да зареждате иначе цените ще достигнат 10 лв за литър.