Божанов: Дезинформационна кампания създава паника за горивата

Излишно било да се запасяваме с туби с бензин
90
Божанов: Дезинформационна кампания създава паника за горивата
Снимка: Pixabay

Свидетели сме на дезинформационна кампания за създаване на паника във връзка с наличието на горива. Горива има и ще има. Това написа във фейсбук профила си министърът на електронното управление Божидар Божанов.

Още по темата


По думите му, комбинацията от дезинформационната кампания и склонността за спекулиране със страховете на хората от страна на някои търговци, води до повишаване на цени и нагнетяване на напрежението.

Премиерът вече обяви, че ще сезира КЗК, а в МЕУ анализираме източниците и начина на разпространение на тази дезинформационна кампания, добавя министърът.

Божанов коментира, че е излишно да се запасяваме с туби с бензин, но можем да се запасим с критичност към "новини" в съмнителни сайтове и фейсбук групи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: гориво
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
6
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Така е!Снощи за да заредят за 20 лева чаках 2 часа един нахал който се скъса да пълни всякакви туби,шишета и резервоари...до тавана я напълни една кошница!Незабавно въвеждане на купони както през комунизъма! По друг начин не става!Ама така олигархията няма как да направи бързи пачки!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По скоро лимит трябва да е само до пълен резервоар да се сипва без цистерни, бидони и тем подобни тъпотии. Един вчера наливаше в цистерна за мляко !!!
31
3
 
20
 
! Отговори
Абсурдистан преди 2 години
Ако имаше държава щеше веднага да сложи контрол и рязане на ръцете на спекулата!Все пак те ни въвлякоха в таз безумица и почти военно положение!Слагане на ограничение 30 литра за месец на човек и толкоз!Стига са ни правили на будали!Войната е в Украйна,не е тука!
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щв ви кажа кое е дезинформация. Дезинформация е, че цените ще паднат с 30 ст.
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е кеф т живеещи във фейсбук снощи заредиха по-скъп бензин,нека им дойде акъла и да не вярват на всичко!!:))))))
28
3
 
16
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Ахаххаха. Абеее впрегнали се да пишат всички герберунделски и питиновски *** тука :)) Горивото си поскъпваше и без Киро, и без вийна в Украйна. Преди 20 дни в Германия го виждах вече по 2? дизела на магистралите. Протестирайте под прозорците в Банкя на мутрата, че построи руска тръба транзитна, а не завърши конектора с Гърция! Не бъдете посредствени!
27
7
 
10
 
! Отговори
Честит трети март! преди 2 години
Всеки ден с по 40 ст. така нараства. В петък всички на мегдана пред МС, покрай НС, та чак до 4 ти километър. Да видим къде какво ще расте тогава.
26
5
 
11
 
! Отговори
Варналиев преди 2 години
Вчера около обяд, някакъв руски агент публикува снимка с цените на една че.ки.джийска варненска бензиностанцийка, която все поддържаше ниски цени, а изведнъж избухна с цена 3,01лв. за дизела. Тази снимка във Фейса предизвика огромните опашки за гориво. В големите вериги скриха олиото и брашното , с намерение днес да шиткат с поне лев отгоре. Всичко е организирано от руските агенти.
25
1
 
21
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Абсолютна спекула от която петролния картел ще се възползва разбира се. Що вместо да се юрвате по бензиностанциите като мухи без глави не пробвате една седмица да ходите пеша или с градския транспорт?Защо нарочно им давате повод да завишават цените?Изключвам хората,чиято работа е пряко свързана с МПС.Юруш народе,оти че вдигат нафтата!Преди 2г.като почна "пандемията" така купувахте по 30топа гъзпапир-тоалетна хартия.Малооумно племе, да не кажа стадо.И все пак честит 3ти Март.
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как така Борисов още не се изказал? Какво чака? Сега е време да ръси умнотии.
23
0
 
11
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Изключвайте фейсбуци коментари в медии и ще видите как всичко ще кротне.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на запад е така, бензина мина 2 евро.---насреща ни има бензиностанция , ясно се виждат цифрите - 1,79 , тъй че у лево ..
21
2
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Цената нараства от 2 години.
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вдигат цената на бензина наведнъж с 30-40 ст. Е, това нищо ли е?Що не вземат и заплатите да ги вдигат така всеки ден с по някой лев? Не искат! Що така?
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия преди 2 седмици обещаваха - Няма да има инфалция, няма да има покачване на цените, няма да има покачване на цените за електроенергия.
18
4
 
18
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Петрола за тези горива е купуван преди месеци на едни съвсем други цени. Този от 24.02 ще дойде в БГ най-рано след 1 месец. Това си е чиста спекула на Лукойл да настрои хората срещу правителството. Ама така е, като тиквон първи уреди монопола на Лукойл за дълги години.
17
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 2 години
Тогава сваляйте цената на 2 лева, както и на всичко останало!
16
1
 
9
 
! Отговори
Ненормално бг племе преди 2 години
Бягайте да правите опашки на бензиностанциите за да може да стане 10 лв. литър
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дезинформаия е да твърдиш, че паниката е заради страх от привършване на горивото?!Паниката е заради цената, която се качва със стотинки всеки ден!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Картела на горивата ,хляба и хр.продукти работи успешно с помощта на политиците и правителственото