Радев събра кабинета: Няма пряка военна заплаха за България

Президентът обясни, че са необходими превантивни действия
4 мар 2022 18:49, Петя Славова
95
Радев събра кабинета: Няма пряка военна заплаха за България
Снимка: БГНЕС


Военните действия в Украйна към момента не създават пряка военна заплаха за България, но са необходими превантивни действия на институциите за ограничаване на възможните рискове пред националната ни сигурност. Това бе общата позиция на участниците в работна среща за предприемането на конкретни мерки във връзка с военния конфликт в Украйна и последиците от него, която се проведе днес в президентската институция, предаде БГНЕС.

Готовността на системата за национална сигурност за реакция при развитието на различни сценарии на кризата в Украйна и предприемането на необходимите мерки за защита на сигурността на българските граждани, бяха сред акцентите на срещата. Обсъден бе и въпросът за оказването на устойчива подкрепа на нашите сънародници и украинските граждани, потърсили спасение в страната ни от конфликта в Украйна.

В срещата участваха министър-председателят Кирил Петков, представители на правителството, началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, председателят на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ Николай Василев, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев, директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радев е руски шпионин и ще бъде скоро изхвърлен като другият антибългарин ,Янев.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо са ни и президентсво и огромен министерски съмет с министри и зъместници плюс съветници , че 240 депутата след като не могат да се справят с ежедневно растящети цени някаи от които са спекулативни при този нисък за народа стандарт в най бедната държава на ЕС. Знаете ли как живее народа господа и вече колко ви обича.
58
2
 
1
 
! Отговори
Геро преди 2 години
Нямало било опасност!!! А Путин преди агресията 17/седемнадесет / пъти повтори,че няма да напада Украйна!!!!
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И то Путин не се знае като спи какво сънува колко да 180 км ,раз праз офис нас )
56
2
 
4
 
! Отговори
6-5 преди 2 години
Радю спящата клетка кога ще го събудят от кремъл?
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заслужавате Путин да ви бомбардира, само защото сте избрали куклата марионетка на телевизионното предаване КУ-КУ за ваш президент.
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ ОСТАВКА !!! Да бъде въдворен от военните на село ,под домашен арест ..Това го изисква ситуацията Иначе ще лежи до живот ....
53
1
 
0
 
! Отговори
Ошвалдо Круш преди 2 години
Та португалецът Ошвалдо Круш не търси как да лекува симптомите или болестта, а кое я причинява. Отговор : маларийният комар. И става интересно Денков - Ошвалдо Круш поискал четири години режим на извънредни правомощия за справянето с тази епидемия. Дават му ги - променя архитектурните стандарти, променя жилищните стандарти (далече от вода и заблатеното) , мрежи по прозорците, събира армия от доброволци и блатата се минават с огнехвъргачки и се зариват където има близост до жилищни сгради.
52
4
 
8
 
! Отговори
Радев фигурант преди 2 години
В Гугъл пишат, че Радев е Фигурант, понеже Янев бил троянски кон на Русия.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 2 1 Пуск
50
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най -голямото събитие от 100 г.насам е ,че Америка ни освободиха от Руското робство ,което беше много по -тежко от Турското !!!! - нямаш никаква собственост -, нямаш земя - нямаш право на фирма - не можеш да пътуваш в чужбина и да учиш там - не можеш свободно да ходиш на черква и да бъдеш кръстен.. Всичко това в Турското робство е било разрешено !!!!!!!!!!!!!!!!!
49
5
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
До управляващите.Затваряйте си устите относно взимане на отношение за,която и да е от воюващите страни! Единствено може да си отваряте гласовите апарати за ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ!
48
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързо се отървете от Кирето и оправете кашите който забърка.Ама по-скоро ,докато не са ни бомбандирали
47
0
 
10
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Коя е най опасната бойна глава във военно врема??? - ПРАЗНАТА!
46
5
 
5
 
! Отговори
Русия плаща преди 2 години
Русия отдавна плаща на българските предатели-комунистите от БСП/АБВ/Възраждане/Атака и президента Грипен Радеф за да защитават руските интереси в България.
45
1
 
2
 
! Отговори
Денкооов преди 2 години
Виж к'во значи министър с главно М Денков! Ошвалдо Круш ,- Бразилия - края на 19,началото на 20 век - зверска епидемия на малария и жълта треска. На 10000 човека 1000 болни - без антибиотици и съвременни лекарства.Бразилия под международна карантина, както България в момента. Никой не иска да търгува с Бразилия,никой не иска да инвестира, дори да влиза в Бразилия заради тежкия проблем дето се е развихрил в Бразилия.Идва един португалец Ошвалдо Круш и вижда причината за епидемията от неграмотни
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44 МИГ са на ремонт в Русия и бг сложи санкции на Русия.
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А отношение к *** Митрофанова когда будет?
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Досега от НАТО няма полза. Турция завзе Кипар а САЩ не ни дават оръжие. Страната се стопи и няма население и армия и стана пустиня.
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ако стане война, Радев пали MiG 29 и отива да се бие.. А Бойко? Джипката ли ще запали?! Или ще разгърне пожарникарския маркуч да гаси пожарите?