Радев събра кабинета: Няма пряка военна заплаха за България

Президентът обясни, че са необходими превантивни действия
4 мар 2022 18:49, Петя Славова
95
Радев събра кабинета: Няма пряка военна заплаха за България
Снимка: БГНЕС


Военните действия в Украйна към момента не създават пряка военна заплаха за България, но са необходими превантивни действия на институциите за ограничаване на възможните рискове пред националната ни сигурност. Това бе общата позиция на участниците в работна среща за предприемането на конкретни мерки във връзка с военния конфликт в Украйна и последиците от него, която се проведе днес в президентската институция, предаде БГНЕС.

Готовността на системата за национална сигурност за реакция при развитието на различни сценарии на кризата в Украйна и предприемането на необходимите мерки за защита на сигурността на българските граждани, бяха сред акцентите на срещата. Обсъден бе и въпросът за оказването на устойчива подкрепа на нашите сънародници и украинските граждани, потърсили спасение в страната ни от конфликта в Украйна.

В срещата участваха министър-председателят Кирил Петков, представители на правителството, началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, председателят на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ Николай Василев, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев, директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Петър Славов Швейцария са далече.
39
0
 
2
 
! Отговори
Ошвалдо Круш преди 2 години
За мен е архетипа на брилянтният министър Денков заял се да реши един проблем и решил го! Какъв проблем в българското образование ще реши Николай Денков? Никакъв. Защото в българското образование няма проблеми само според Николай Денков. Иначе 52 процента функционална и дори вербално писмена и говорима неграмотност.
38
8
 
6
 
! Отговори
Петър Славов преди 2 години
Ало неутралния! Даже и Швейцария забрави за неутралитета бе!
37
2
 
5
 
! Отговори
Смешно е ... преди 2 години
Аз съм преживял смяната на пет или шест министъра на образованието Денков и знаеш к'во съм забелязал нито един от тези министри не оправи една бъкия на предишния с изключение на Красимир Вълчев. Всички знаете само да създавате, а не да решавате проблеми Денков ... И като съм ти казал да прочетеш за Ошвалдо Круш имам нещо предвид. Може да ти просветне каква е функцията на министър , ама баш министър дето знае да решава проблеми!
36
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че сме в НАТО. Иначе Путин досега да ни е смачкал 100 х.
35
1
 
4
 
! Отговори
Putin преди 2 години
Товарищ Радев,я не понимал- вьй отпратили Киря харвардията..идите *** в Канаде! Он и Кокоря..ети тотальнъйе дураки..Я смотрел снежние бил по его празную голову..ха ха ха
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не чух и не видях думи като агресия, нападение, граждански обекти , население махаме това дето се е самоубило. Комунисти, Сър
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре решете кога матрьона Митрофанова ще бъде обявена за персона нонграта и изгонена от България, след обидите които нанесе на всички българи?Стига унижения за България от азиатските сатрапи.
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бг е неутрална заплахата от Русия ще падне. Но ние сме с НАТО и САЩ срещу Русия и има сериозна заплаха.
31
1
 
5
 
! Отговори
Господа министри: преди 2 години
Става въпрос за Петков, Денков, Атанасов - защо бе господа министри мамка му се правите, че не разбирате какво ви говоря!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ич...
29
5
 
12
 
! Отговори
ало ало преди 2 години
радев, кажи на твойто момченце кирчо да си събира багажа и да го няма, че зимата си отива и вече вместо със снежни топки ще го замерят с камъни
28
2
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Глей сега заблудено същество - Русия, Путин, Лавров не са твоя работа докато не станат твоя работа. А имам усещането, че няма да станат наша работа. До който го вълнува аз съм аполитичен, нямам принадлежност към нито една политическа партия , всъщност ги ненавиждам - аз съм се противопоставял на четири предишни кабинета и ще се противопоставя и на този! И имам своите причини - докато не видя МОН да заработи както трябва да работи!
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 27Иди се прегледай може и нищо да ти няма ,но се съмнявам!
26
7
 
8
 
! Отговори
НЕ виждате ли, преди 2 години
не четете ли думите на Путин и Лавров: безотговорно-насмешливо-заяждащо отправеникъм СВЕТА, както навремето други диктатори го правеха, но никой не посмя да да се усъмни в психиката им: и унищожаваха граници, държави, животи...
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорап, напоследък да си ходил на бензиностанция?
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н президент вижте цените на храните олиото от 3 лв. вече е 4.80 лв, хлеба от 1.40 от понеделник 1.90 лв. бензин вече 3 лв. и някъде и повече ,всички цени са нагоре. Каква Украйна ви гони. В България е зле, не разбирате ли даже без война. Руската телевизия изключена. Това ли ви е демокрацията.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Превантивните мерки са само Киро да мълчи!!!
22
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се намесвайте във вътрешните дела на Русия,Украйна не е регистрирана като самостоятелна държава.Защо го премълчавате?Заемате много грешна позиция.Не бъдете *** на НАТО и не въвличайте България във война с народа който е дал хиляди жертви.Ако я нямаше Русия преди 144г. днес и Вас нямаше да Ви има. NB:Направете референдум: Дали българите искат да воюват срещу Русия
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време бех гвардеец при президента,а после станах един от основателите на София Прайд,живота понякога си прави шеги..