Радев събра кабинета: Няма пряка военна заплаха за България

Президентът обясни, че са необходими превантивни действия
4 мар 2022 18:49, Петя Славова
95
Радев събра кабинета: Няма пряка военна заплаха за България
Снимка: БГНЕС


Военните действия в Украйна към момента не създават пряка военна заплаха за България, но са необходими превантивни действия на институциите за ограничаване на възможните рискове пред националната ни сигурност. Това бе общата позиция на участниците в работна среща за предприемането на конкретни мерки във връзка с военния конфликт в Украйна и последиците от него, която се проведе днес в президентската институция, предаде БГНЕС.

Готовността на системата за национална сигурност за реакция при развитието на различни сценарии на кризата в Украйна и предприемането на необходимите мерки за защита на сигурността на българските граждани, бяха сред акцентите на срещата. Обсъден бе и въпросът за оказването на устойчива подкрепа на нашите сънародници и украинските граждани, потърсили спасение в страната ни от конфликта в Украйна.

В срещата участваха министър-председателят Кирил Петков, представители на правителството, началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, председателят на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ Николай Василев, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев, директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До нн Русия ще вземе цяла Украйна като няколко републики в руската федерация. Ако остави западна, тя ще вземе оръжия от САЩ и ще почне война пак за да си върне.
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не е никакъв президен а за военен е калинка. Как няма като Русия може да пусне адрена бомба в черно море и ще помете морето Бургас и София и всичко.
18
10
 
7
 
! Отговори
нн преди 2 години
Не разбрахте ли че Украйна е пътник, от какво се страхувате? Украйна ще бъде разделена на две, западна на САЩ и източна на Русия, така ще свърши войната.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Сертификатов Радев.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тока ми дойде 176 лева бензина мина 3 лева ама няма никаква заплаха
15
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков какво правиш при путинофила Радев?!Ти носиш отговорност, при теб са службите, при теб е Армията, защо ги водиш при Радев?Време е да започнеш сам да водиш държавата, а да оставиш на този путл ерист неговата церемониална функция.И да поведеш държавата към ЕС и НАТО, а не към азиатските степи и диващината!
14
6
 
0
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До млъквай,русофил --- Настоящият бог на червените фашаги е *** - The Russian *** - незнаещ как се кръстят источноортодоксалните и как - католиците, което означава, че *** е чиста проба атеист.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков какво правиш при путинофила Радев?!Ти носиш отговорност, при теб са службите, при теб е Армията, защо ги водиш при Радев?Време е да започнеш сам да водиш държавата, а да оставиш на този *** неговата церемониална функция.И да поведеш държавата към ЕС и НАТО, а не към азиатските степи и динамиката!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то ако имаше пряка заплаха и за нас,нали още утре трябва 1 милион души да сме на Дондуков 1 и 2 и да ви изкараме с чували от там!!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наскоро един компетентен политик на изкл.висок пост се пенеше от трибуната на НС: положението не дрънчи на война.изказ няма да коментирам. Ама положението задрънча на война скоро след това. Гориво имало алабала ама цените са 2.85-3лв. /гориво има ама цена няма../. Та се питам до колко може да вярваме на всичко, което ни поднасят.. май на нищо не може да се вярва.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От обясненията на Радев за ограничената специална военна операция на Путин не разбрах кой кого е нападнал. Русия Украйна или Украйна Русия.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 Не мешай Висшите християнски цености с ценностите на КГБ-атеист.Християнски ценности ли са във всеки руски град да има паметник на атеиста Ленин, съборил стотици църкви и избил хиляди свещеници. По кои канони на Православието се разрешава поклонението на мумифицирано тяло на войнстващ атеист за който религията е опиум за народите?
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставки на Петко Радев За бесарапските бг има и трябва да молят Путин, защото НАТО не иска да ги защити.
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има заплаха и то голяма! Осиновихме украинците и плюем срещу руснаците- това е ЗАПЛАХА! КАК МОЖАХМЕ ДА ПОПАДНЕМ НА ТАКИВА СТРАТЕЗИ?!? Щото те има къде да се скрият и от глад няма да умрат, ние не!
6
8
 
10
 
! Отговори
млъквай,русофил преди 2 години
До Анонимен 1Като почнете червените фашисти да се правите на християни,и на човек му идва в повече!Гледай си ленин,сталин и путин и не се тикай при нормалните хора!
5
13
 
3
 
! Отговори
Боец преди 2 години
Радвам се че в днешните времена на война, президента на България е генерал, боен пилот, един от най-добрите в света!!
4
7
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
ОСТАВКА ЗА РАДЕВ И ПЕТКОВ! ОСТАВКА ЗА ЕВРЕЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО,КОЕТО РАБОТИ ПРОТИВ БЪЛГАРО-РУСКИТЕ ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ! ОСТАВКА ЗА ОСМАНСКИЯТ СЕЛЯНДУРЪ РАДЕВ,КОЙТО Е С НАТО,А НЕ С БЪЛГАРИТЕ! ОСТАВКА И ЖЕСТОК НАРОДЕН СЪД! НАРОДЕН СЪД И ЗА ЕВРЕИТЕ ШИМОН И МАРГАРИТА САКСКОБУРГОТСКИ! ОКУПАТОРИ ФАШИСТКИ И ОСМАНСКИ! ДА ЖИВЕЕ РУСКАТА АРМИЯ! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРО-РУСКАТА ДЪРЖАВА!
3
3
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Не се бий за нато, бий се като съюзник на Полша или Чехия да речем. Ей провокатори, пръстите си изядохте вече от смукане.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друго си е президента на държавата да е военен, пилот-изтребител.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами г-н Радев ,сега когато Украйнци са разкъсали 13 национални знамена ,кво правим.Тези които са дава ли клетва пред това знаме не може да сме национални предатели и не може да сме с НАТО .Кажете важно е Как ще се бия за страна разкъсала нашето знаме ,това е национално предателство .Тези неща трябва да са ясни ,ако войната почука