Йорданов: Прокуратурата замита пореден случай

В момента имаме прокуратура, която е като военна организация, смята той
Обновена: 19 мар 2022 10:25 | 19 мар 2022 10:00, Александър Попов
169
Йорданов: Прокуратурата замита пореден случай
Снимка: БГНЕС

Сценаристът на Слави и депутат от "Има такъв народ" Тошко Йорданов коментира събитията около ареста на бившия премиер Бойко Борисов и снощното му освобождаване.

"Ако всички материали бяха стоварени по американскта правораздавателнаа система на 12 български граждани, които да преценят кой е виновен - със сигурност нямаше да се каже, че няма доказателства. За пореден път прокуратурата замита някакъв случай. Много отдавна прокуратурата трябваше да се задейства по този въпрос. Подобен е случаят за "Осемте джуджета". Такива неща се случват и то с участието на българската прокуратура", заяви пред Нова тв Тошко Йорданов.

В една цяла правораздавателна система, в която има право да решава дали да се задейства или не - в единия случай може да има натиск върху съответен гражданин, а в друг - прикриване на престъпление. Затова са крайно наложителни промените в тази част, трябва ни независим орган, какъвто ние нямаме, коментира още Йорданов..

По думите на Йорданов обществото няма доверие в институцията.

"В момента имаме прокуратура, която е като военна организация, с един човек най-отгоре, заяви Йорданов и допълни, че самата прокуратура така е структурирана, че главният прокурор може да спре всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'трябва ни независим орган, какъвто ние нямаме' ----- ТОЕСТ КИРЧОВЦИТЕ И КОКОРЧОВЦИТЕ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ НЕЗАВИСИМ, ДЕМЕК ПО СВОИ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ???
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промихте мозъците на младежите,които не знаят онези времена които голяма част от нас помнят,те ви повярваха ,а и как иначе като използвахте поколения ,които не познават историята на България ,живеещи ден за ден в пълен упадък,използвахте платени хора за да влезете във власта и какво се случи- беше ви даден шанс въпреки ,че повечето хора изобщо не се хванаха на манипулациите ви и се оказа,че служите на престъпници зад граница които не се отказват от пъклените си планове и това е резултата
38
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си беше някаква смешна постановка! Събрали доказателства от фейсбук!?! После прокуратурата им виновна! Тя че не е стока, не е, ама те пък можеше да се постараят да си изпипат работата, за да не са толкова жалки и да имат основания да обвиняват прокуратурата.
37
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое обещание на чалгарите се изпълни. За 1 лев субсидия, за намаляване на депутати ли или гологлавия чалгар си татуира никога в управление с БСП
36
0
 
22
 
! Отговори
Состин преди 2 години
Я, павиана се мъчи да сказва нещо...
35
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбрахте ли всички?? Един престъпник от мафията какво спретна в държавата- целенасочена атака срещу бившето правителство,прокуратурата и къде сме сега????
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ниска летва са настоящата коалиция. Съдебната система е независима власт, организирана на принципа професионална гилдия. При така нахвърлените данни, само политкоректна наказателна команда, може да образува каквато и да е дейност, и то с цел личностна разправа.И освен професионалистите, които дори и не съвсем чисти, имат предел, това е ясно и на всеки що годе интелигентен гражданин.Жалко е, че под бренда Харвард излизат толкоз неумни. И манипулативни сценаристи в парламента също.
33
1
 
32
 
! Отговори
Нико преди 2 години
Станахте смешни бе *** .Цял свят ще се чуди .Да арестуващ без обвинение и доказателства водач на опозицията По донос на укрил се престъпник???? Това и в африка няма да се случи Е.ати ***. Кой ще повярва на подобни тъпотии ...Абсолютни дилетанти!!!
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой случай замита ??? Вие ли ще говорите,които участвахте в свалянето на работещо правителство за да дойдете на власт??.
31
1
 
20
 
! Отговори
?!? преди 2 години
От сутринта никаквици като тоя говорят от името на обществото. Същото, което толкова и на тях толкова вярва. А това арогантно поведение идва от собственият им простор в главите
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво напрвихте като влязохте в парламента?????Само цените скочиха двойно!!!
29
2
 
19
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Тошко нямаш срам явно КАЖИ как българите възлагаха надежди на Слави а вие изтъргувахте доверието на българите КАЖИ как завладяхте Тотото а външният министър потрес А сега искате и БНТ и Гласите Каримански за БНБ Потрес сте Излагация Алчници ЖАДНИ ЗА Много Пари Оставка Сби.ротаци
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рошав трябва ба бъдеш съден за клевети!!!Тва не ти е мъпет шоу!!!
27
1
 
24
 
! Отговори
Оооо, Шебек преди 2 години
Пак ли те изтърваха от клетката?
26
2
 
18
 
! Отговори
истина преди 2 години
Такива като Тошко измитат ИТН от политиката в следващите предсрочни избори.
25
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говори селския кръг Чалга
24
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чувам ли в далечината гербав плач и скърцане на биберон?
23
3
 
19
 
! Отговори
Някой преди 2 години
До 4 тошко *** не прилича на облак в главата, по скоро на РАЗПЛЕТЕНА ДАМАДЖАНА.
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лошият сценарий беше ГЕРБ и ДПС, нали Тоше! Нямаше да има материал за циркове! А пък сега..., а преди ...
21
4
 
24
 
! Отговори
ГЕРБ-ДПС преди 2 години
Генерал Бойко Борисов е великан, пред това недоносено джудже!!