Нестимир Ананиев: Държавата е завладяна от Борисов и Гешев

Имало работещи институции в изпълнителната власт
102
Нестимир Ананиев: Държавата е завладяна от Борисов и Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Акцията по задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не е подарък за него, коментира депутатът от ПП Нестимир Ананиев пред Нова телевизия.

Още по темата
"Видя се, че има работещи институции от страна на изпълнителната власт. Трябва обаче да си дадем ясна сметка - всъщност живеем в завладяна държава - на Борисов, Гешев и Цацаров", посочи той.

"Показно ни беше показано, че ние все още живеем в държавата на Гешев. Затова и една от нашите конкретни цели е свързана със съдебната реформа. Тази седмица в зала влиза закриването на специализираните съд и прокуратура”, добави Ананиев.

 За пример той даде доклада на АДФИ, показващ злоупотреби за 556 млн. лв.

"Има свидетел, който прокуратурата отказва да разпита. Прокуратурата не желае този свидетел да бъде разпитан - защо? Защото това е прокуратурата на Борисов", допълни депутатът и уточни, че има много хора, които са злоупотребявали с публичен ресурс и са били част от корупционни схеми.

Случилото се в петък показало, че трябва да се търси съдебен контрол върху прокурори, които отказват да си свършат работата. „Има страшно много примери за хора, които за много по-малко, са задържани не само за 72 часа, а с месеци. Вижда се двоен стандарт или никаква липса на стандарт, когато се говори за Борисов и най-близкия му кръг”, каза още депутатът.

Ананиев уточни, че проблемът в момента е, че когато се търси справедливост има процес, в който по закон участва прокуратурата.

"Очаквам МВР да си върши работата, очаквам да има още арести. Те пак ще стигнат до прокуратурата. Всеки има възможност да заработи по закон и в името на българското общество - те избраха да не го правят. Но това не значи, че МВР няма да си върши работата", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
21
 
! Отговори
Re преди 2 години
Настимире, не ти дадоха власт в ГЕРБ и сега бълваш ли бълваш. Very nasty.
58
4
 
4
 
! Отговори
Добро утро ! преди 2 години
Ако си го научил онзи ден значи си изключително много ...З..Л..Е !
57
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали е завладяна държавата от Борисов и Гешев, да не дава господ от такива като теб да е завладяна. Показано беше, че Прокуратурата си гледа работата и не приема недосвършената такава на МВР. Рашков не прави разлика между "искам" и "мога", а после пищи на умряло, че и Петков му приглася.
56
2
 
8
 
! Отговори
Ahahahaha преди 2 години
Тоя години държа ташките ба *** с уста, тръгнал да се прави на невинен. Хайде дгд и той ...
55
5
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Този щеше да види парламент и власт на куково лято, ако кирчо не го беше използвал като *** на която да стъпи за да може да регистрира "Продължаваме Подмяната" ... под юмрука на фигуранта на Черепа, парламента се напълни както със стари червени кримки изхвърлени на бунището на българската политика, така и с неудачници като Нестимир които на предишни избори не можеха да минат и 1 % ... да не говорим че в тези мътни води и Копейкин се добра до Парламента .... !!!
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черепа е честен бизнесмен и ще върне парите които дължи на бюджета.
53
16
 
15
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Да, държавата е завладяна от Борисов и Гешев и в най-скоро време ще бъдат осъдени. Името на човека не е Нестимир, а Настимир. Оправете си заглавието и текста.
52
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гледна точка 57 Нито е разпитван, нито има присъди :) Може да лъже, да, затова се разследва :) Но има голяма вероятност да казва истината, защото точно тези хора са отговорни за загубата на 556 млн.
51
9
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Ами този някой вече е разпитван. Само че не става с казал- рекъл, защото може да лъже. И има причина да клевети, за да си отмъщава. А ако си забравил, същият този някой е с 19 присъди и е най-големият мафиот и престъпник в България.
50
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е прав. Как може прокуратурата да не иска да разпита някой, който си признава, че е давал подкупи :) Така ли бори корупцията :) Преводът от испански ще стане ли този век :)
49
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разните комунистически издания второ и трето поколение, сега им е времето да ги забележат. В противен случай трябва да се хванат да работят, а това е единственото нещо което не могат
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анономен 53 Той не е интересен, но казва една истина.
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 45 51 Аз не съм ничий тррол, гербав :) Не съдете за всички по себе си :)
46
8
 
14
 
! Отговори
анономен преди 2 години
А кой е този титан на мисълта- Нестимир? Струва ми се вредно да му помня името, щото той е за малко във властта.
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50 лекичко се объркахте. герб е партията :) Ако законът е бил такъв, не можете да му ги искате :) Виждате ли Вие колко сте смешно :) Защо не показахте ритона :) Продадохте ли го, все пак :)
44
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Какво искате да има 556 млн. никой не ги е искал от божков. Кой е отговорен? горанов и борисов." Виновна е партията, която е предложила и прокарала Закон, с който лотариите плащат по-ниски данъци. Това е БСП, при Орешарски. След години от Герб се усетиха, промениха закона и повдигнаха обвинения на Черепа. Черепа избяга в Дубай, от тогава плаща за протести, президент, партии и НС, които да са негови фигуранти, за да махне Гешев и свали обвиненията срещу него и другите олигарси.
43
7
 
6
 
! Отговори
Михо преди 2 години
Божков,Борисов,Горанов,Менто,Менда,КаракачановКокорчо,Просто КИРО,,Цветанов,Терасата,Стълбището,Антрето,Хола,Банята,Нужника,Агрото,Гората,Листата,Шуши,Гешефта,Спецата,Костаки,Пагонов,Дърваря,Месаря,Шмайзера,Портала,Доктора,Санитаря,АМИ ХОРА,НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ВСИЧКИТЕ,ТЕЗИ,НЕПОДРЕДЕНИ ПО АЗБУЧЕН РЕД,СА БИВШИ,И СЕГАШНИ КРАДЦИ,ПОВТАРЯМ КРАДЦИ НА БЕДНА БЪЛГАРИЯ!КОЛКОТО ПО-НАВРЕМЕ,ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!
42
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 198467240 44 КС излезе също с решение, че ВСС не може да тълкува Конституцията :) Да го разпускаме, тогава :)
41
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Майора 45 Прекалено много време пишете, та да се правите на "гледам реално" :)
40
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 198467240 44 Нещо се объркахте, гербав :) Каскетът ви не му повдигна обвинение дори :) Както сега на баце ви :)