Нестимир Ананиев: Държавата е завладяна от Борисов и Гешев

Имало работещи институции в изпълнителната власт
102
Нестимир Ананиев: Държавата е завладяна от Борисов и Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Акцията по задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не е подарък за него, коментира депутатът от ПП Нестимир Ананиев пред Нова телевизия.

Още по темата
"Видя се, че има работещи институции от страна на изпълнителната власт. Трябва обаче да си дадем ясна сметка - всъщност живеем в завладяна държава - на Борисов, Гешев и Цацаров", посочи той.

"Показно ни беше показано, че ние все още живеем в държавата на Гешев. Затова и една от нашите конкретни цели е свързана със съдебната реформа. Тази седмица в зала влиза закриването на специализираните съд и прокуратура”, добави Ананиев.

 За пример той даде доклада на АДФИ, показващ злоупотреби за 556 млн. лв.

"Има свидетел, който прокуратурата отказва да разпита. Прокуратурата не желае този свидетел да бъде разпитан - защо? Защото това е прокуратурата на Борисов", допълни депутатът и уточни, че има много хора, които са злоупотребявали с публичен ресурс и са били част от корупционни схеми.

Случилото се в петък показало, че трябва да се търси съдебен контрол върху прокурори, които отказват да си свършат работата. „Има страшно много примери за хора, които за много по-малко, са задържани не само за 72 часа, а с месеци. Вижда се двоен стандарт или никаква липса на стандарт, когато се говори за Борисов и най-близкия му кръг”, каза още депутатът.

Ананиев уточни, че проблемът в момента е, че когато се търси справедливост има процес, в който по закон участва прокуратурата.

"Очаквам МВР да си върши работата, очаквам да има още арести. Те пак ще стигнат до прокуратурата. Всеки има възможност да заработи по закон и в името на българското общество - те избраха да не го правят. Но това не значи, че МВР няма да си върши работата", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 Вие имахте 12, не се правете на бързи :)
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Кой го казва? Я, да ги видим прокурорките по случая! И как им е разпределен? Всичко ще се докаже, споко. И тррол гербав няма да остане.
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една година управляват и все още държавата е завладяна? Явно тези са супер некадърни за толкова време да немогат да овладеят държавата
16
10
 
7
 
! Отговори
Михо преди 2 години
Божков,Борисов,Горанов,Менто,Менда,Каракачанов,Цветанов,Терасата,Стълбището,Антрето,Хола,Банята,Нужника,Агрото,Гората,Листата,Шуши,Гешефта,Спецата,Костаки,Пагонов,Дърваря,Месаря,Шмайзера,Портала,Доктора,Санитаря,АМИ ХОРА,НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ВСИЧКИТЕ,ТЕЗИ,НЕПОДРЕДЕНИ ПО АЗБУЧЕН РЕД,СА БИВШИ,И СЕГАШНИ КРАДЦИ,ПОВТАРЯМ КРАДЦИ НА БЕДНА БЪЛГАРИЯ!
15
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да няма начин пронудително да се смени Гешев , ами ако е луд ?!
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Какво да прави прокуратурата след като дамаджанковата милиция не подготви годни доказателства? Циркове! Кажи Дамаджаната представи ли годни доказателства за твърденията си: че Борисов е канибал; че правителството на Борисов е подслушвало незаконно, включително Гнома и Бойкикевия; че Борисов е крал от строежа на магистрали, метро, саниране? Доказа ли, че има остров, къща в Барселона и т.н? Доказа се единствено, че дамаджаната лъже и нарушава правата на българите. Пък, ти му вЕрвай...
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой си ти бе, заспал...?? Кой си ти бе, хрантутник ??? Кой си ти, че да занимават населението с тебе ?? Какво бил казал някакъв си никаквец по телевизора !!
12
1
 
17
 
! Отговори
Нане преди 2 години
То при таквиз меки китки, кат нестимирчо и сие, как да не я завладеят!?)))
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11 Тя много неща каза, ама вие само това чухте :) Нямаме време да чистим спец-а от гербави калинки. По-лесно е да се закрие. Тя не е толкова запозната с отпадъка в спец-а.
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако министър-председателят не може да даде наклон на прокуратурата на кой да повдига обвинение и на кой не? прокуратурата не била независима??? Идеята е съдебната власт да е независима от изпълнителна и законодателна. Върха на изпълнителна и мнозинството в парламента е на ПП и ко. Но въпреки това не могат да влияаят на съдебната. Това значи, че прокуратурата е независима. Ако твърдите, че там влияние има Б.Б., то тогава е корумпирана. Но докажете го, а не само да ми прекъсвате "Ергенът" .
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ананиев познат си много добре от царя 800 дни и то бе към тях
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ!
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кьовеши ви го каза в прав текст, че закриването на спец прокуратурата е грешно, къде са ви промените, а да има такива но в обратната посока.
6
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да бъде принудена прокуратурата да прилага случайния принцип на разпределение на делата. Да се прекрати порочната практика на командироване, а да се обявят конкурси за местата.
5
19
 
14
 
! Отговори
вижда се преди 2 години
Диржавата е обсебена от боко и каскета. Те хранят прокурори и бандити.
4
10
 
28
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Боце лежи в ареста но държавата е завладяна от него!!!! Ананиев ти си много про..ст направо си тъ..п
3
9
 
24
 
! Отговори
ППодмяната преди 2 години
Абсолютни пишман политици сте, Нестимире. Хората изнемогват, а вие за Гешев говорите. Толкова ги е страх вашите кукловоди, че друго не ви интересува. Хората изнемогват, инфлацията е двуцифрена... За нищо не ставате, освен да лъжете народа друго не сте правили досега. Връщайте се там от където сте дошли, преди да сме ви изринали с лопатите.
2
5
 
31
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
НАСТИМИРЕ ПРИБРА ПАРИТЕ ЗА ТОВА ЧЕ ДАДЕ НИЩОЖНОТА СИ ПАРТИЯ НА ПОДМЯНАТА ЧЕ И ДЕПУТАТ СТАНА ЗА НАГРОДА ТОВА НЕ Е ЛИ КОРУПЦИЯ БЕНАСТИМИРЕ ТИЧА НАСАМ НАТАМ ДОКАТО СЕДНА НА СОФРАТА ПОЗОР ПОЗОР ПОЗОР РАЗРУШИТЕЛИ ОСТАВКА ***
1
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме ви изпълнителната власт. ДС мародери и пияндета в министерството.