Нестимир Ананиев: Държавата е завладяна от Борисов и Гешев

Имало работещи институции в изпълнителната власт
102
Нестимир Ананиев: Държавата е завладяна от Борисов и Гешев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Акцията по задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не е подарък за него, коментира депутатът от ПП Нестимир Ананиев пред Нова телевизия.

Още по темата
"Видя се, че има работещи институции от страна на изпълнителната власт. Трябва обаче да си дадем ясна сметка - всъщност живеем в завладяна държава - на Борисов, Гешев и Цацаров", посочи той.

"Показно ни беше показано, че ние все още живеем в държавата на Гешев. Затова и една от нашите конкретни цели е свързана със съдебната реформа. Тази седмица в зала влиза закриването на специализираните съд и прокуратура”, добави Ананиев.

 За пример той даде доклада на АДФИ, показващ злоупотреби за 556 млн. лв.

"Има свидетел, който прокуратурата отказва да разпита. Прокуратурата не желае този свидетел да бъде разпитан - защо? Защото това е прокуратурата на Борисов", допълни депутатът и уточни, че има много хора, които са злоупотребявали с публичен ресурс и са били част от корупционни схеми.

Случилото се в петък показало, че трябва да се търси съдебен контрол върху прокурори, които отказват да си свършат работата. „Има страшно много примери за хора, които за много по-малко, са задържани не само за 72 часа, а с месеци. Вижда се двоен стандарт или никаква липса на стандарт, когато се говори за Борисов и най-близкия му кръг”, каза още депутатът.

Ананиев уточни, че проблемът в момента е, че когато се търси справедливост има процес, в който по закон участва прокуратурата.

"Очаквам МВР да си върши работата, очаквам да има още арести. Те пак ще стигнат до прокуратурата. Всеки има възможност да заработи по закон и в името на българското общество - те избраха да не го правят. Но това не значи, че МВР няма да си върши работата", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45 Браво, гербав трроле, научихте членуването :) Слагайте и чертица при сравнителните степени :):):) Аз не съм ничий тррол, за разлика от Вас :)
38
5
 
27
 
! Отговори
198467240 преди 2 години
Нестимир е престъпник, защото предостави партийката си на доказан престъпник. Просто Киро е престъпник, със съдебно решение на Конституциония съд, който нагло наруши Конституцията на България. А, всеки помагач на престъпник също е престъпник.
37
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Кога 26 Какво искате да има 556 млн. никой не ги е искал от божков. Кой е отговорен? горанов и борисов.
36
6
 
18
 
! Отговори
Майора преди 2 години
28 ти пак се правиш на умен! Не съм гербав , просто гледам реално! Неможе Чашковата милиция да няма доказателства и да иска задържане чрез предварителна консултация с беглеца Божков и тазпит на незнаещия Кирчо , негов проводник! В същото време за 9 дни изхарчиха 9 млд и искат още 7,5 млд заем ! Това нормално лие ?
35
4
 
17
 
! Отговори
Хей преди 2 години
Милото сукалче, от ПП. Я кажи на просто Киро, да извади Дамаджаната и по парички Гугъл девойките добре дегизирани ( топло е вече). Усмихнат Харвард мошеник, ти ли се обаждаш? Ти дето ни докара хубави сметки за парно, ток вода и яки за храна?! Тебе на това са те учили, как да ни обираш със усмивка. До кога ще ти гледам цирка и саира *** скапан. Долу това недоразумение, вън от България!
34
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде, дойде гербавият тррол с оскъдно въображение :) Пак ще четем опорки от 2019 г. :)
33
2
 
6
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Знае ли!Какво значи името Нестимир!Мир е ясно,но нести?Да не би баба му да е била нестинарка?
32
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Честита подмяна! 36 Хич не е правил неадекватни изявления :) И нямам предвид "Шефе, и аз се правим на луд..." :)
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Кога 29 Да подпука, ама в съда ще се изложи :) Съдиите не сте ги купили всичките :):):)
30
4
 
18
 
! Отговори
Да бе да преди 2 години
Вече 1 год. управлява пуделът на Божков - Радев !
29
5
 
18
 
! Отговори
Честита подмяна! преди 2 години
"Не може да няма начин пронудително да се смени Гешев , ами ако е луд ?!" До момента се доказа само, че простото Кире е луд, Кокоро е измамник и лъжец, а Дамаджаната е крадец и алкохолик. Гешев не е правил неадекватни изявления, не е лъгал, че ще промени България към по-добро, не е нарушавал Конституцията, не е твърдял нещо без да го подкрепи с доказателства, за разлика от Киро, Кокоро и Дамаджаната. Честита промяна, нови цени, инфлация и семейна корупция и народен съд по гуглеви писаници!
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 20 Киро е много по луд и даже вече му личи!
27
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този сайт го чете Гешев ! Пишете нещо за него и вижте минусите
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Кога 29 Кога ще преведете материалите от испанската прокуратура :)
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Михо Защо прескачаш ДС съпартийциите си Нинова и Рашков, м?
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Майора Значи какво бил казал в СРС-то му вярвате, а на кого е дал подкуп не му вярвате :)
23
5
 
12
 
! Отговори
До Кога преди 2 години
Добре де аз не мога да разбера нямат Нищо срещу него черно на Бяло само кошарвски свидетели Гошо *** се напил и чул на Пешо кьоравия му казали и т.н и продължават да му вменяват вина аз на местото на боци ще ги подпукам за обсебване да им се завие свят!!!
22
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Майора Гербав, вие вчера каква не я нарекохте, днес я цитирате :) Няма такова лицемерие :)
21
7
 
17
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Кой си тибе Ностимире че да давш оценка на спец звената? Явно не си гледал интервюто с Кьовеши която се обяви против тяхното закриване! И какъв свидетел е Божков след като е обвиняем с 19 присъди? Стиа сте защитавали олигараитв които управляват кабинета и атраната и скат да са безнаказани! Самия Червп чрез СРС казва лак ще се рзправи с Борисв , Гешев и Цацаров?
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25 Кой пък сте Вие, та да не Ви занимават :):):)