Шаламанов: Радев застана на страната на Путин

Ще вземе ли НС решение за военна помощ за Украйна?
210
Шаламанов: Радев застана на страната на Путин
Снимка: БГНЕС

След срещата на българския премиер Кирил Петков  със секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин стана ясно, че България няма да изпраща военна помощ – нито ПВО системи, нито малки оръжия или муниции на Украйна. Помощта остава хуманитарна.

Още по темата

Твърдението, че предоставянето на оръжия ни прави страна в този конфликт е путинистка пропаганда, обяви бившият военен министър Велизар Шаламанов пред bTV.

Той напомни, че през годините много държави са изнасяли оръжия за други воюващи страни, без да бъдат страна в конфликтите.

„Един ден президентът Радев трябва да отговаря пред българското общество, защото застана на страната на Путин и отказа военна помощ на защитниците на Украйна“, смята Шаламанов.

По думите на военния експерт Калин Димитров в момента в Украйна се използват само боеприпаси, произведени в
България, които са били закупени от американското правителство. Те са капка в морето, допълни експертът.

Според Шаламанов скоро българският парламент ще вземе решение за предоставяне и на военна помощ за Украйна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: украйнаРусияШаламанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
7
 
36
 
! Отговори
пфу преди 2 години
***, кой ти каза, че нямало да сме страна в конфликта бе, ти не слушаш ли какво ти говорят руснаците. Първи ще избягате и ще се скрите в бункери ако ни нападнат, а населението без бомбоубежища да умира. Продажници .
146
35
 
9
 
! Отговори
Гумен Р. преди 2 години
Има ли изненадани от лицето Радев? Като го избирахте не знаехте ли, че той е малка, кръгла ***?
145
16
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Според Шаламанов скоро българският парламент ще вземе решение за предоставяне и на военна помощ за Украйна."Няма как да стане щото ние ще сме пред парламента. Повече сме от на бибитко стадото.
144
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"в Украйна се използват само боеприпаси, произведени в България, които са били закупени от американското правителство"Ето ги падлогите. После се чудите Емкото що го тровили.
143
17
 
44
 
! Отговори
Да преди 2 години
Шаламанов, Близ ашки, Плевнелиев, еднаква погнуса изпитвам като чуя за тях.
142
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путиновските преговори са в стил "събрахме се и реших". Какво има да се претоваря с такъв.
141
35
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината народ е облъчен от путинската хибридна пропаганда. Няма смисъл човек да се обажда въобще. Те са зомбирани от ФБ и руски телевизии или от ... на Костадинов и Малинов. Кухи ***.
140
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъщата тръгна по църкви да се моли на Господ да върне акъла на Путин от долната в горната глава. Аз вкъщи си моля Деса да запре Радев някъде и да не го показва, докато всичко отмине.
139
22
 
37
 
! Отговори
Колев преди 2 години
Този човек - Шаламандурника, пак се появи и пак ръси невероятните си мисли на натовски ястреб, а всъщност е поредния печалбар маскиран като патриот.
138
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще раздават противогазите? Кога ще си чистим мазетата от натурии? Свещите поскъпнаха яко. Крушките и солта - скоро и те. Комшията има един чувал с морска сол, ще я ръсим на хляба и толкоз. Без олио може, ама без вода и хляб - не.
137
40
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мили хора, при световна война неутралитет няма да има. Харесвам обикновените руснаци, но мразя Путин и путинистките управници до дъното на душата си. В ЕС, САЩ, Латинска Америка, дори в Израел и Турция даже има много повече българи, отколкото в Русия. В Украйна българите са повече, отколкото в Русия. За мен путинистите са национални предатели. Точка.
136
37
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин няма да спре. Вече е луднал от грандоамния. Бърза да запали световна война, защото, ако не побърза, руснаците ще се светнат, че яко ги е прецакал с лъжи. А така ще се оправдае с НАТО. Просто няма заденн ход той. Плямпа за преговори, за да отлага с надеждата, че Украйна може да клекне. Това няма как да стане. НС ще трябва да вземе решение, колкото и да не иска. И аз не искам да стигаме дотам, но ще стигнем, няма начин с тоя луд, който не знае на кой свят се намира от нарцисизъм.
135
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пореден път съм разочарован от Радев. Нали си го избрахте.
134
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ицо Децата ти живеят там. Ако не - утре внуците ти...
133
26
 
16
 
! Отговори
Сто преди 2 години
Защото е предател, *** ***. Генерал!!!
132
5
 
43
 
! Отговори
Марта преди 2 години
Живеем в матрицата на фалшивите новини.Като бивш военен министър Шаламанов би трябвало да знае,че руската военна намеса можеше да бъде избегната.Нарастващите търговски отношения и енергийна зависимост от Русия в Европа пряко засегнаха интересите на Вашингтон,който няма да позволи да загуби своята европейска империя.Сега Европа е в процес на премахване на всички руски връзки.Междувременно останалата част от света се чуди,че западният свят може да намери военнопрестъпници единствено в Русия.
131
29
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Ами ако турците решат да дойдат и да "спасят" Делиормана от нацистите българи, какво правим тогава ? Какви ще бъдем ? Май Украйна, а ? Тогава няма ли да е същото ? Ама сега защитавате Путин !!!!!
130
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
da
129
14
 
37
 
! Отговори
Влад преди 2 години
Шаламанов, вземи си памперси и бегом при нацитата в Украйна да те обгрижат подобаващо.
128
13
 
47
 
! Отговори
Алек преди 2 години
Да пратим и ние доброволци в Украйна. Това Шаламанов, Плювналиев, Аню, Моню и ред знайни и незнайни смелчаци на дивана. Със или без оръжие, няма значение. И няма не искам, като изразяваш позиция отиваш и я защитаваш