Бориславова отговори на Захарова: Това е фалшива новина, провокация

Според Захарова Русия е спасила моряците ни от "Царевна"
17 апр 2022 22:30, Нели Христова
247
Бориславова отговори на Захарова: Това е фалшива новина, провокация
Снимка: БГНЕС

Началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова заяви, че изявлението на Русия за спасяването на моряците от "Царевна" не почива на истински факти и информация.

"Сами можете да си отговорите фалшива новина ли е, провокация ли е. Важното е че правителството през цялото време работеше активно и подкрепяше спасителната операция. Заради тяхната собствена безопасност, заради това те да бъдат емоционално и психически стабилни в този момент, не цялата информация е била предоставяна, съответно те няма как да уведомят техните близки. Но правителството през цялото време работеше", заяви Бориславова пред NOVA.

В четвъртък 14 моряци от екипажа бяха изведени от кораба, блокиран на пристанището в Мариупол. Москва заяви, че моряците ни са спасени от руските и донецките сили. Очаква се в най-скоро време те да се завърнат у дома. И докато очакваме моряците ни да се приберат на родна земя се появи изявление на говорителката на външното министерство на Русия. В него говорителят на ведомството Мария Захарова каза, че България наказва тези, които са спасили моряците, а поддържа украинците, които са изложили на риск живота и здравето им. Според Захарова, семействата на моряците би трябвало да са благодарни на Русия и да питат управляващите - защо политиката на страната ни в момента е такава.

Зам.-министърът на отбраната Йордан Божилов пък опроверка по БНТ, че това, което се е появило в медиите, за една героистична операция, водена лично от шефа на разузнаването, не е вярно, но Министерството на отбраната е подпомагало с анализи Ситуационния център в МВнР, който има основната задача да поддържа контакт с моряците.

Има много ясни правила във военния конфликт и в никакъв случай нашите сънародници не могат да станат заложници на ничия страна, категоричен бе той.

Към момента военното ни министерство не може да даде оценка за ситуацията с другия блокиран български кораб - "Рожен", тъй като в момента има прегрупиране и на руските, и на украинските войски.

Трудно е да се предположи кога ще приключи конфликтът, тъй като към момента не е ясно какви са намеренията на Русия, каза още зам-министърът. Той коментира и потъването на военния крайцер "Москва".

"Русия има изключително военно превъзходство специално по море. Естествено, потапянето на такъв кораб сериозно ги забавя и, предполагам, обърква плановете."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
4
 
! Отговори
Хасан Генов преди 2 години
Лена, Ленче...душо моя, как искам да ти го натътрузим в тази всичко знаеща устичка. Ех, красавица...
159
0
 
3
 
! Отговори
ленче ленче... преди 2 години
Как искам да те...ама цЪ! Ще ми падне нивото на твойто
158
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агент провокатор американски шпионин Бориславова. Заработи си похвалата. Сега остава да си напълниш необезпокоявана джобовете.
157
0
 
9
 
! Отговори
информиран преди 2 години
Сигурно и разказите на съпругите на моряците са фалшиви новини и провокации ??????? Хайде няма нужда, има и други канали за информиране , с видео в реално време . А вие калинки си давайте задните части и информирайте стадото ........ ! Ставате смешни с наглостта си .
156
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички партии са за предпочитане пред мръс-ното долно ***.
155
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците държат като заложници нашия екипаж. Никога не е имало украинци на пристанището. Руснаци са го окупирали от началото на войната. Те не разрешават той да излезе в открити води. Как спасява хора от украинци когато там наоколо има само руснаци?!?!?Руснаците са мародери
154
4
 
21
 
! Отговори
Майдан преди 2 години
Ленчето и Кирчо вече са доказани лъжци, които обслужват пъкления американски интерес. Изчезвайте от българска територия, предатели! Фактите са очевадни -донецката народна милиция и руските военни освободиха мариуполското пристанище и освободиха нашите моряци, които бяха принудени от неонацистите да ги пазят като жив щит, след като същите неонацисти разположиха морски мини и взривиха два крана, за да отсекат пътя на чуждите кораби от пристанището
153
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ленче, оскуби си първо мустака моме, пък после давай акъл на ПростоКиро.То сичкете сте Ем прости, Ем нахални
152
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арменски нос, еврейска наглост и ромска компетентност.
151
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бяха украинците, Зеленски досега сто пъти да беше опищял ефира, че е спасил нашите, а ние сме неблагодарни и не им пращаме оръжие. Лъжливото Ленче........
150
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 185Правителството работеше, колкото и ти сега работиш, пускайки опорките на козяк срещу заплащане.Избори, излизаме от ес и нато и такива некадърници като теб - умирате от глад.
149
2
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Само който е гласувал за анти- брюкселска партия може да се оплаква, че го лъжат и крадат. Останалите про'стаци да мълчат!
148
1
 
18
 
! Отговори
МММ преди 2 години
До Fallschirmspringer - по вероятно ще им затворят "финансово" устите! А, че няма кой друг освен ДНР да са ги извели е очевидно. Те контролират района! Ако бяха украинци - токъв вариант дори не се споменава - едва ли щяха към Донбас да ги водят. Остават наши военни /а сме наясно, че такива подготвени отдавна нямаме/ или марсианци, или руснаци. Е, за марсианците няма убедително доказателство. А може пък, Лена да има?
147
1
 
8
 
! Отговори
Б@си преди 2 години
До И какво - "..сами можете да си отговорите - фалшива новина ли е, провокация ли е.."? При този избор между фалшива новина и провокация, какво е искала да "каже" Ленчето, тълкуватулю? Моля - обясни!
146
3
 
10
 
! Отговори
И какво преди 2 години
Е опровергала? Не става ясно! Заблуждаващо заглавие!
145
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинете, че написах България с малка буква. правописна грешка. Да живее родината.
144
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ютуб има разговор с външния министър на ДНР - ИЗВЪНРЕДНО: Кой освободи българските ЗАЛОЖНИЦИ в Царевна. Представителя на ДНР казва, че от МВнР на българия и затворили като казала, че им звъни от ДНР. Както каза Ленчето: "Сами можете да си отговорите фалшива новина ли е, провокация ли е." Моряците отказват да говорят, вероятно става дума за заплаха за живота на останалите от екипажа или от страх за семействата си, или кой знае може да им предложат и финансово обезщетение.
143
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сами можете да си отговорите фалшива новина ли е, провокация ли е. Важното е че правителството през цялото време работеше активно и подкрепяше спасителната операция. Заради тяхната собствена безопасност, заради това те да бъдат емоционално и психически стабилни в този момент, не цялата информация е била предоставяна, съответно те няма как да уведомят техните близки. Но правителството през цялото време работеше" - Бориславова никъде не казва, че е лъжа, но медиите се опитват да ни го втълпят
142
2
 
22
 
! Отговори
МММ преди 2 години
Ми малко е странно, честно! Никой не е помагал, наши военни и разузнаване не са били там, обаче "са били подпомагани с анализи"?! Кой бе?! Тея дето не са били? Сбъркана работа. Ако не са руснаците ще са украинците. Такова нещо никой не спомена. Остават руснаците. Ние като не приемаме тоя вариант, Ленче - кой изведе моряците? Айде без някакви мистични нашепвания, а в прав текст моля! Кай ги изведе и на кой помогнахте "с анализи"? Докато не отговорите, приемаме, че са руснаците.
141
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото фалшиво нещо е правителството и в частност шефката на кабинета, Ленчето. Като как например евакуираните моряци са в Донбас при положение, че не са спасени от войници на ДНР. И да, правителството нищо не направи, освен да прати някакви напълно заблудени пишман командоси, че на всичкото отгоре мало умния приятел на Ленчето, Кирчо Алангрото публично обяви " тайната " операция. За пореден път видяхме, че тия от това правителство струват колкото дупката на геврека.