Бориславова отговори на Захарова: Това е фалшива новина, провокация

Според Захарова Русия е спасила моряците ни от "Царевна"
17 апр 2022 22:30, Нели Христова
247
Бориславова отговори на Захарова: Това е фалшива новина, провокация
Снимка: БГНЕС

Началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова заяви, че изявлението на Русия за спасяването на моряците от "Царевна" не почива на истински факти и информация.

"Сами можете да си отговорите фалшива новина ли е, провокация ли е. Важното е че правителството през цялото време работеше активно и подкрепяше спасителната операция. Заради тяхната собствена безопасност, заради това те да бъдат емоционално и психически стабилни в този момент, не цялата информация е била предоставяна, съответно те няма как да уведомят техните близки. Но правителството през цялото време работеше", заяви Бориславова пред NOVA.

В четвъртък 14 моряци от екипажа бяха изведени от кораба, блокиран на пристанището в Мариупол. Москва заяви, че моряците ни са спасени от руските и донецките сили. Очаква се в най-скоро време те да се завърнат у дома. И докато очакваме моряците ни да се приберат на родна земя се появи изявление на говорителката на външното министерство на Русия. В него говорителят на ведомството Мария Захарова каза, че България наказва тези, които са спасили моряците, а поддържа украинците, които са изложили на риск живота и здравето им. Според Захарова, семействата на моряците би трябвало да са благодарни на Русия и да питат управляващите - защо политиката на страната ни в момента е такава.

Зам.-министърът на отбраната Йордан Божилов пък опроверка по БНТ, че това, което се е появило в медиите, за една героистична операция, водена лично от шефа на разузнаването, не е вярно, но Министерството на отбраната е подпомагало с анализи Ситуационния център в МВнР, който има основната задача да поддържа контакт с моряците.

Има много ясни правила във военния конфликт и в никакъв случай нашите сънародници не могат да станат заложници на ничия страна, категоричен бе той.

Към момента военното ни министерство не може да даде оценка за ситуацията с другия блокиран български кораб - "Рожен", тъй като в момента има прегрупиране и на руските, и на украинските войски.

Трудно е да се предположи кога ще приключи конфликтът, тъй като към момента не е ясно какви са намеренията на Русия, каза още зам-министърът. Той коментира и потъването на военния крайцер "Москва".

"Русия има изключително военно превъзходство специално по море. Естествено, потапянето на такъв кораб сериозно ги забавя и, предполагам, обърква плановете."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че гали окото. Новите лица поне имат излъчване. И са глътка свеж въздух. На старите муцуни сме се нагледали...
119
2
 
15
 
! Отговори
дрът пергиш преди 2 години
Охаааа, така с очилцата е още по-налютена!
118
32
 
3
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 2 години
Руските политици са научени да започват да лъжат 5 минути преди събуждане.
117
1
 
43
 
! Отговори
Новина преди 2 години
Кире, паднал си
116
1
 
37
 
! Отговори
ишr преди 2 години
Ти и твоят шеф сте фалшиви, това ви беше, на следващите избори при Бацето !
115
1
 
34
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 2 години
Брей, много улаво това моме. Май става само за сутрешно олабване на шефа, че оная със сладкарницата вече не става.
114
2
 
57
 
! Отговори
Ясно преди 2 години
Кое е фалшиво? Че са при руснаците или че са спасени?
113
3
 
30
 
! Отговори
Наистина преди 2 години
Бориславова никога не лъже, нито Кирчо и сие. Наистина! Те са нашите вещи ръководители избрани от мъдри хора са ти вадят към светлото бъдеще!
112
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова заяви, че изявлението на Русия за спасяването на моряците от "Царевна" не почива на истински факти и информация." Ами кажете какви са "фактите" тогава?! Факт е че нашите моряци са при Руснаците... и те ще ни ги върнат. Украинците можеха да ни ги върнат и по-рано, не да чакат Русия да превземе пристанището. Изобщо в тия цитати няма никакъв смисъл. Руснаците уж лъжели... а нашето правителство "работело"...
111
6
 
53
 
! Отговори
Bill преди 2 години
Моето усещане е, че украинците държаха екипажите на корабите като жив щит. Не до степен да се крият украинци на корабите, но поне да предотвратят използването на системи за залпов огън и калибри по пристанището.Зелю нагло ревеше да му изпращаме оръжие докато той не искаше да ни върне българските граждани живи и здрави. Той имаше сметка те да бъдат върнати в България в ковчези за да рони после сълзи за тях по телевизията.Правителството бездействаше и само ни лъжеше.
110
37
 
4
 
! Отговори
Права е преди 2 години
Бляддовете тях не могат да спасят в украйнското блато, в което затънаха, тръгнали нас да спасяват. Да заминават вкупом всички към крайцера си масква.
109
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази може да те докара да се обръснеш втори път за един ден, трай си, утре като ни вдигнат цената на газа, пак ли ще и отговаряш на Маша
108
18
 
4
 
! Отговори
Excel специалист преди 2 години
Руснаците да натиснат Ctrl-Z и да undo потъването на Москва.
107
9
 
58
 
! Отговори
МАРИЯ преди 2 години
За мен истината е че Русия спаси моряците. Всички факти сочат това. Докато Украинците контролираха пристанището нашите моряци бяха на кораба. В момента в който те загубиха контрол моряците ни бяха евакуирани в Донецката Народна Република. Не в Киев, не в Одеса а в новата република !
106
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за тази неблагодарност и лъжа от страна на правителството оствка заради лъжите ви загубихте си доверието на народа си кукли на конци а стопанина ви задокеана ви се смей как ще се защитавате пред народа дано русия да не пусне рожен цяло лято да ги пуснат октомври заради вашите грешки
105
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Към момента военното ни министерство не може да даде оценка за ситуацията с другия блокиран български кораб - "Рожен", тъй като в момента има прегрупиране и на руските, и на украинските войски."_________Аха и за тях "работите" в момента, нали? Не е срамно да помолите руснаците да спасят и тях. Явно е, че съдействие от Украйна не сте получили щом още са там.
104
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ленче, моряците ни са в ДНР, а не в Киев. Чия мисия ги е закарала там?
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрий се, Боримечка, излагаш се.
102
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, Ленче. Лично Кирчо съобщи, че причината да не гоним руския посланик е съдействието му за извеждането на моряците ни. А като добавим и фактът, че българска спасителна мисия не е достигнала до тях, следователно Захарова казва истината. Ако обичате не ни правете на ***.оти. Знам, че сте натоварени със задачата да демонизирате руснаците, обаче в случая е по-добре да си мълчите вместо да се оплитате като патета в калчища.
101
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност, даже не са директно руснаците. Моряците бяха спасени от войските на ДНР и евакуирани в Донецк. Ей там ги стяга чепика. Че трябва през руснаците, да се разберат с ДНР. А това им е забранено от евроатлантическите ценности. А че трябва да се измъкват български граждани от беда -- кучета ги яли простите хора.