Бориславова отговори на Захарова: Това е фалшива новина, провокация

Според Захарова Русия е спасила моряците ни от "Царевна"
17 апр 2022 22:30, Нели Христова
247
Бориславова отговори на Захарова: Това е фалшива новина, провокация
Снимка: БГНЕС

Началникът на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова заяви, че изявлението на Русия за спасяването на моряците от "Царевна" не почива на истински факти и информация.

"Сами можете да си отговорите фалшива новина ли е, провокация ли е. Важното е че правителството през цялото време работеше активно и подкрепяше спасителната операция. Заради тяхната собствена безопасност, заради това те да бъдат емоционално и психически стабилни в този момент, не цялата информация е била предоставяна, съответно те няма как да уведомят техните близки. Но правителството през цялото време работеше", заяви Бориславова пред NOVA.

В четвъртък 14 моряци от екипажа бяха изведени от кораба, блокиран на пристанището в Мариупол. Москва заяви, че моряците ни са спасени от руските и донецките сили. Очаква се в най-скоро време те да се завърнат у дома. И докато очакваме моряците ни да се приберат на родна земя се появи изявление на говорителката на външното министерство на Русия. В него говорителят на ведомството Мария Захарова каза, че България наказва тези, които са спасили моряците, а поддържа украинците, които са изложили на риск живота и здравето им. Според Захарова, семействата на моряците би трябвало да са благодарни на Русия и да питат управляващите - защо политиката на страната ни в момента е такава.

Зам.-министърът на отбраната Йордан Божилов пък опроверка по БНТ, че това, което се е появило в медиите, за една героистична операция, водена лично от шефа на разузнаването, не е вярно, но Министерството на отбраната е подпомагало с анализи Ситуационния център в МВнР, който има основната задача да поддържа контакт с моряците.

Има много ясни правила във военния конфликт и в никакъв случай нашите сънародници не могат да станат заложници на ничия страна, категоричен бе той.

Към момента военното ни министерство не може да даде оценка за ситуацията с другия блокиран български кораб - "Рожен", тъй като в момента има прегрупиране и на руските, и на украинските войски.

Трудно е да се предположи кога ще приключи конфликтът, тъй като към момента не е ясно какви са намеренията на Русия, каза още зам-министърът. Той коментира и потъването на военния крайцер "Москва".

"Русия има изключително военно превъзходство специално по море. Естествено, потапянето на такъв кораб сериозно ги забавя и, предполагам, обърква плановете."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се кога ще имате инфо и за кораба"Рожен".Чакайте да помислим, сигурно когато и него го освободят ДНР и руските сили,или пък ако евентуално благоволите да отговорите на нотите,които са ви изпращани от руското външно министерство?Или и тези изпратени ноти за които съобщи Захарова и те са фейк,много сте зле ПП,много,ставате за смях.Лошото е,че представлявате и нас пред света.Срам!
19
11
 
3
 
! Отговори
говорите москва преди 2 години
Абе лично Путин е освободил моряците.
18
2
 
32
 
! Отговори
АМИ..ДА преди 2 години
Моряците да кажат кой ги е спасил.Има снимки в руски весници,там се виждат руски униформи.Зелето реве пак за пари,изостави своите фашаги и чужди са.дис.ти,че за български моряци ли ще мисли? България загуби силата си,продаде държавата за жълтици младия киряк-канадеца..Пее сладко чужда песен..
17
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предателската партия ПП и коалиция ни замениха с украйци ,скоро нови избори и 4 % няма да имате ,долу НАТО и САЩ
16
3
 
11
 
! Отговори
Стига лъжи ! преди 2 години
Подайте си оставката цялото правителство ! 1396 година няма лъжа ! 626 години властолюбци гадни ни стигат !
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следователно са се били заедно с руснаците,за да фи освободят,но няма как да го кажат по новините хахахаха
14
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази пък смешка,колко още ще слугинствате на САЩ и ЕС,мен ме е срам,пък не знам за вас.С какви очи заставаш да лъжеш така безогледно госпожо или госпожица не знам Бориславова.Затъвате все повече в помията си.
13
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков не разбира, че има проблем, Той лично има проблем. Личи му, че не разбира, зашото физиономията му продължава да е лигаво крива. От което страда държавата. Разбираме, че е израсъл в конформизъм, че не е видял лошо през живота си, че е търсил на хляба мекото, но с недостойното си поведение като държавно лице предсставя България от страна,коята повечето у нас не искаме. И Борисов нямаше капацитет да защитава България.
12
3
 
33
 
! Отговори
иво преди 2 години
Не, не е никак противна. Направо ме е срам от тая. Чудесно плашило за лятото, само капачки за буркани да си сложи. Като ранен *** е. Може и дядо Мраз да замести.
11
3
 
17
 
! Отговори
7 преди 2 години
Спаси ги от иранците Джеймс Бонд по заповед на рошльото от Ландан и на дядо Бай Дън
10
6
 
22
 
! Отговори
Една световна преди 2 години
манипулаторка е в спор с една начинаеща,от регионален мащаб,в малка държавица манипулаторка.Коя лъже повече?Забавно би било да ги видя по бански в кална борба.За коя ли да заложа?Едната по-млада,но другата по-нахъсана в глобалната политика,не би я забелязала,или ще я сбърка с насекомо.Все пак ще заложа на нашето-младо,неопитно,не знае,но вече с отлични постижения в лъжите и измамите.
9
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ееех, Лена, Лена... Абе, кой гласува за такива кухи хралупи?
8
4
 
55
 
! Отговори
Bv преди 2 години
Фълшива новина? Ха ха ха . Къде са тогава моряците. На хотел в Киев??? Без руско съдействие няма как. Или нашите спец части се промъкнали незабелязано. Ако ви чакат вие да направите нещо са закъсали сериозно. С тези изказвания и провокации. Спрете да слушате в слушалката а гонете българския интерес. По-кротко и приберете всички неередими вкъщи
7
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, тая детска градина, не изчакаха поне да се приберат моряците! Като малко кутре на пес се ежат и не мислят за последствията.
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спаси ги един човек,облечен в син костюм с емблема на гърдите от червен и жълт цвят, съдържаща английската буква S, заключена в щитообразна форма, и червена пелерина.
5
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жените на моряците казаха,че НДР са спасили моряците, така ,че Руска Федерация не ги е спасила или как?
4
2
 
57
 
! Отговори
Бенефициент на грант преди 2 години
Просто Киро е освободил моряците, като е казал на Путин да внимава в картинката!Жените на моряците лъжат защото са русофилки а всичките русофили са против либералната демокрация и либерастийството като демократична практика!
3
2
 
44
 
! Отговори
Гуглена, преди 2 години
от Гугъла ли научи за спасяването на моряците от ДНР?И още нещо - имаш хубави мустаци, ти ли си със *** като си легнете с Кики Гриндера?!?
2
3
 
54
 
! Отговори
Лено преди 2 години
Кое не е вярно? Ленчето мама и тате я бутаха във Враца тя сега да говори глупости
1
20
 
16
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ама толкова ли е важно за Русия че спасили 10 Българи ,дето 40 дена трепереха да не ги потопите и сега си го преписахте като заслуга..толкова малла услуга ...ще я запомним...??