Радев отговори на Петков: Асоциациите му са далече от реалността

Дали правителството се справя с кризите ще го кажат хората, смята президентът
Обновена: 28 апр 2022 15:19 | 28 апр 2022 13:43, Красимир Ангелов
262
Радев отговори на Петков: Асоциациите му са далече от реалността
Президентът Румен Радев е на официално посещение в Испания. Снимка: БГНЕС

Асоциациите на Петков са абсолютно далече от реалността, заяви президентът Румен Радев в Мадрид, където от днес е на официална визита.

Запитан какъв е отговорът му, след като от "Продължаваме промяната" заявиха, че позицията му за Украйна е позорна и сравнението на премиера Кирил Петков, че по време на Априлското въстание никой не е помогнал на България, Радев каза: "Не искам тук в Испания да отговарям на злободневни български теми. Но такива асоциации са абсолютно далече от реалността".

Още по темата
Относно спрените газови доставки за България от страна на Русия и как правителството ще реши проблема, държавният глава посочи: "Това е ангажимент в полето на изпълнителната власт. Те трябва така да го решат, че цената за българския потребител и индустрия да бъде възможно най-ниска. Голямо предизвикателство ще е физическата доставка", заяви президентът.

По думите му, когато българското правителство постави цената на първо място, то тогава трябва да намери решение.

"Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС с най-бедното население да кажеш, е, ще плащаме по-скъпо. Тези, които вземат решенията и могат да плащат по-скъпо, трябва да помислят за тези, които не могат да си позволят да плащат по-скъпо", каза Румен Радев.

Очаквам да чуя дебатите в парламента, заяви президентът относно изпращането на военна помощ за Украйна. Той посочи, че в момента сигурността във всичките ѝ измерения е поставена на изпитание.

"Дали правителството се справя с кризите ще го кажат хората. Хората, които все повече виждаме на улиците", посочи още държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Орбан не е диктатор .------Работил съм с унгарци и доста ще ти се смеят, ако им кажеш такова нещо. Дори не говорим за каква корупция могат да ти разкажат. Орбан е Боци-2, просто по-успешен. И покрай него Унгария в момента е в доста неудобна ситуация, но не мога да ги мисля.
89
1
 
10
 
! Отговори
до 132 преди 2 години
Ми тя Бъглария е приключила вече така като гледам.
88
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой си мисли, че ако вземем страната на Русия цените ще паднат значи живее в алтернативна реалност.
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Ми като те е срам приключвай със себе си!
86
2
 
11
 
! Отговори
До ПИТАМ СЕ преди 2 години
Скъпотията започна с инфлацията заради пандемията. Не е започнала с войната, тя само ще я засили без значение на коя страна си. Така работи света днес защото всичко е вързано.
85
2
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Радев,нали ти го натреси този пътеводител на овцете?! Сега Ко ревеш от него?
84
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам ме е, че съм българин от както започна войната в Украйна...
83
5
 
9
 
! Отговори
Нищо преди 2 години
де, като изпратим оръжие ще ни спрат и петрола. Ама тогава Кирчо ще си хване нещо под мишница и ще се върне в Канада, а ние ще правим като вятъра!
82
4
 
3
 
! Отговори
СКЪПОТИЯТА СЕГА И .. преди 2 години
ПИТАМ СЕ АКО БЯХМЕ НАМАЗАЛИ С ВАЗЕЛИН ОЩЕ ....... И ВЪРТЯХМЕ НЕУМОРНО И ПОСЛУШНО РУСКАТА МАНИВЕЛА- ЩЕШЕ ЛИ ДА ИМА ТАЗИ СКЪПОТИЯ? АЗ СЪМ ДА СИ НАМАЖЕМ ЗА.... И ДА ВЪРТИМ ПАК. ДА АМА....... СЪЩОТО ПОМНЯ БЕШЕ И ПРЕЗ 90 ГОДИНИ. ТОГАВА ВЪРТЯХМЕ РУСКАТА МАНИВЕЛА ДО ПРИПАДЪК. ДРУГИ ДЪРЖАВИ УЖ ШОКОВА - ТЕРАПИЯ ПРАВИХА, САМОУБИВАХА СЕ , А СЕГА СА ДАЛЕЧ ПРЕД НАС.
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е юмрука, Радеф? Юмрука, с който ги докара тия на власт, защото при лош бойко имало 2 павета отчупени и инхаус поръчки, за да могат да се построят по-бързо магистралите? Сега нито ще има кой да ви ремонтира паветата, нито кой да ви довърши магистралите, ще плащате високи сметки, ще седите гладни, на студено и ще ви е хубаво променливо. Нали Радеф? Хубаво е.
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Давай радев може да мачка сомо ушите на парясницита си, да прави коремни, да лъже, да краде и да прави далаверки. Толкова му е потенциала на този Фигурант Решетников Черепов. Аааа и да вдига юмруче срещу заплащане в полза на Черепа и обвиняемите олигарси - ограбили България и българите. Оставка, бе Фигурант!
79
1
 
7
 
! Отговори
Следейки преди 2 години
коментарите, от години със стигнал до извода, че на Българин угодия няма! Ако материалът визира Радев следва пл юене. Ако Петков, пл юене. Ако е Борисов, пл юене. Корнелия- пл юене. Карадайъ-пл юене. Костадинов -пак. И т.н. За това сме и на тоя хал!
78
9
 
9
 
! Отговори
Пола Бадоса преди 2 години
Орбан не е диктатор .И направи толкова много за народа си ,че тука 45 г комунизъм и 32г демокрация пасти да ядът.Унгария се развива и народа расте .В Полша е същото даже миналата година бе казано че най добър стандарт развиваш в света.Сърбия там е като тука евроатлантици настъпват ,но има една разлика народа не е забравил бомбите над Белград и излиза мощно срещу тях в подкрепа на Русия .
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз не си ли ги избра сам
76
1
 
2
 
! Отговори
Антон Монтанов™ преди 2 години
Синия Адидас днес не се е изказвал?
75
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаме ракети за борба с ГРАДУШКИТЕ, а Вие искате да изпращаме оръжия. Сериозно???!!!
74
7
 
3
 
! Отговори
Тони от Монтана™ преди 2 години
ГЕРБ зацапа свещите...
73
3
 
12
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Радев ,не човек а комунист.
72
3
 
15
 
! Отговори
das преди 2 години
г-н Радев втори път няма да се получи. Знаем , че ще има нова партия и веднага сваляте доверието на предишната ваша партия ПП, но няма да се получи вече.
71
5
 
12
 
! Отговори
чорап-о-гащник преди 2 години
Вмирисаният зелен чорап пак се изтропа...