Радев отговори на Петков: Асоциациите му са далече от реалността

Дали правителството се справя с кризите ще го кажат хората, смята президентът
Обновена: 28 апр 2022 15:19 | 28 апр 2022 13:43, Красимир Ангелов
262
Радев отговори на Петков: Асоциациите му са далече от реалността
Президентът Румен Радев е на официално посещение в Испания. Снимка: БГНЕС

Асоциациите на Петков са абсолютно далече от реалността, заяви президентът Румен Радев в Мадрид, където от днес е на официална визита.

Запитан какъв е отговорът му, след като от "Продължаваме промяната" заявиха, че позицията му за Украйна е позорна и сравнението на премиера Кирил Петков, че по време на Априлското въстание никой не е помогнал на България, Радев каза: "Не искам тук в Испания да отговарям на злободневни български теми. Но такива асоциации са абсолютно далече от реалността".

Още по темата
Относно спрените газови доставки за България от страна на Русия и как правителството ще реши проблема, държавният глава посочи: "Това е ангажимент в полето на изпълнителната власт. Те трябва така да го решат, че цената за българския потребител и индустрия да бъде възможно най-ниска. Голямо предизвикателство ще е физическата доставка", заяви президентът.

По думите му, когато българското правителство постави цената на първо място, то тогава трябва да намери решение.

"Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС с най-бедното население да кажеш, е, ще плащаме по-скъпо. Тези, които вземат решенията и могат да плащат по-скъпо, трябва да помислят за тези, които не могат да си позволят да плащат по-скъпо", каза Румен Радев.

Очаквам да чуя дебатите в парламента, заяви президентът относно изпращането на военна помощ за Украйна. Той посочи, че в момента сигурността във всичките ѝ измерения е поставена на изпитание.

"Дали правителството се справя с кризите ще го кажат хората. Хората, които все повече виждаме на улиците", посочи още държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти какво предлагаш, бе, предател ? Да станем руска губерния с обезценени рубли ли ?
109
7
 
10
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До Анонимен 150 - излез от ЕС и НАТО и ще намериш Анадолския блок и феса. На твоя г/@з Путин ще напише новата си дипломна работа "България повтаря съдбата на Армения" за да се научи Задунайската Губерния кой е Господаря!
108
14
 
14
 
! Отговори
Радев е прав преди 2 години
В българските форуми всеки който е обект на статията веднага бива оплют без много мислене. Истината е, че Радев най-малко се изхвърля. Петков се изхвърля като Плевнелиев.
107
5
 
12
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Докато има българи , които викат "майка" и "слава" на чуждата държава Русия и подценяват собственото си историческо минало , никой в Русия няма да ни уважава!Жалко е !
106
3
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Радев и Просто Киро.Вие за недосегаеми ли се мислехте?
105
2
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
и още нещо питам се. Цените са ниски открай време, но тия които ги уговарят вземат комисионна процент за милиони. Ние в БГ плащаме високи храни и всичко, поради алчността на БЪЛГАРИТЕ, които управяват. БОЙКО свали цените още 2009, ако не се лъжа. Болгар Болгар е умен - един тормози другите, а другите му правят вятър. Няма по робска нация....я да вдигнат във Франция хляба да чуете шум...нашите са на протести, когато Божков плаща по ценоразпис.)) Божков добре си си там.
104
11
 
12
 
! Отговори
... преди 2 години
Не му е за първи път на др.Радев да сервилничи на Путин.Това не е политиката,която трябва да води един президент,в защита на националните интереси...
103
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е 10 години президен и не направи нищо та Гърция и НАТО ако ни бяха върнали беломорието, можеше сега да внасяме газ с кораби и нямаше да зависим от Русия, Гърция или Турция както е Полша. Но целта е бг да бъде зависима и унищожена.
102
4
 
7
 
! Отговори
селянин преди 2 години
събудих се от следобедната дрямка но сънувах много лош сън пие ми се та де не видим отивам у кръчмата и веднага си викъм дабъл водка иде сервитиоро и вика 200 рубли а я немам събудих се вир вода
101
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев Петков и Борисов са НАТО и ЕС предатели. Нинова е правата и трябва да излезем от ЕС и НАТО и търсим евразийския блок с Русия и Китай.
100
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ти разреши на Херо, та ни ги натресоха тези. Сега вий на умряло. Какви мъже сте, една Мустафа да ви върти на пръста си.
99
6
 
9
 
! Отговори
Кривондел преди 2 години
Щом Радев се активира така - значи нещата с руската "операция" наистина не вървят добре...Реално той атакува партията, която го издигна и кадрите, които лансира. Само и само да не би да пратим оръжие, като всички.
98
4
 
12
 
! Отговори
БZП преди 2 години
Радев пак вдигна юмручето! Беше спрял "да вижда" хората по улиците, докато пееха неговата песен, и днес "рязко" прогледна - хора на улиците?! Това да не е неговото Дежа вю отпреди две години когато вдигна юмруче пред Президентството и раздели българския народ за дълго? Сега кого ще тиражира - Янев-Нинова-Копейкин? Да, Другари? Левите хора?
97
15
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Не другарю...ти си далеч от ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА....но скоро и дай Боже ще сте далеч от каквато и да е власт!!! Продоволствена криза нема и нема и да има!!! Е ако говорите отново за раша там може и да има...Но нас не ти интересува. Разделихме се с раша интереси! Раша АУТ!!!
96
1
 
2
 
! Отговори
до 140 преди 2 години
Пpocтия си ти. Нищо не си разбрал явно. Чел си нещо ама нищо не си разбрал.
95
0
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Яно си търсят гражданска война.Ама предлагам да ги хванем всичките и тогава да я направим.Да я ПОЧУВСТВАТ.
94
5
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
До ПИТАМ СЕ Ти не живееш в Бг нали? Скъпотията е от 30 години в БГ. Вижте хората, почти всеки е на кредити. А Бг в чужбина заминаха за да си изплатят кредитите ,за да не загубят къщите си.о И ако си бг или ти е присъщо мазненето към Путин. Или не си БГ....
93
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените няма да паднат ако ще да му го лапнете на Путин целия. Световната икономика не работи по този начин.
92
14
 
10
 
! Отговори
Бесен преди 2 години
Този т. нар. президент е абсолютен клоун и руска пapтенкa. Да отива да се гушка с Нинова и да спира да се прави на прозападен. Знаех си, че ще ме яд, че гласувах за него, но идеята беше да спираме герб. Сега ще трябва да спираме и него. Мога да го уверя, че това е последното му официално посещение на западна държава. Cмeшник!
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда тук пак коментират разни създания, които си нямат идея как работи света.