Александър Томов за газа: Кабинетът се оказа неподготвен

Държавата да занули всички сделки с офшорки, поисска политикът
Обновена: 2 май 2022 21:36 | 2 май 2022 21:12, Красимир Ангелов
35

Русия ни спря доставката на газ, а правителството вече търси алтернативи. Може ли да договорим газ на по-евтина цена?

"По начина, по който сега се прави, е почти невъзможно. Въпросът е да бъде по-малко повишението. Решението трябваше да бъде друго. Кабинетът се оказа неподготвен. Откога се знае, че ще възникне този проблем? Около месец и половина", заяви лидерът на Българска социалдемокрация - Евролевица проф. Александър Томов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
"Очертава се голяма далавера. Вместо това, което сме имали досега, се появяват група посредници, зад които стоят политици, очевидно", посочи той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Става въпрос за конфликт на интереси в голям мащаб и за нещо, което трябва да се разследва спешно, а министър-председателят да излезе с ясно становище и да отхвърли тези обвинения с аргументи, ако има такива. "MET Holding" има руска връзка. Аз отдавна се боря за това държавата да не се занимава с офшорки по никакъв повод", допълни проф. Томов.

"Държавата трябва да занули всички сделки, свързани с офшорки, особено когато става дума за енергетика и въоръжение. Ако има такава сделка, това правителство си отива. Никой няма да търпи това нещо, защото то води до по-високи цени, нова инфлация", коментира Томов.

Той е категоричен, че България изнася оръжие за Украйна.

"Твърдя, че е направено скрито престъпление. Това е ставало зад гърба на нацията. Не вярвам, че Нинова не е знаела. Това е военна помощ, а другото е лъжа. Поредица от лъжи, които установяваме за 2-3 месеца", добави проф. Томов.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мнението на добрият вълк лупи е много важно
30
0
 
2
 
! Отговори
БСП диверсанти преди 2 години
От години БСП кадрите са руски агенти. Радев също!
29
0
 
3
 
! Отговори
Ууу преди 2 години
Оффф, дърт крадец, къде звъниш и ти, без да те натиска никой.
28
0
 
7
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Браво на големия учен икономист проф. Ал. Томов, създал две важни фундаментални икономически теории - теория за ширпотребата и социалдемократически икономически модел и приложил ги успешно в Кремиковци и ЦСКА. Има голям брой ученици и последователи в различни области. Заслужава Нобелова награда за икономика за теориите си.
27
0
 
6
 
! Отговори
Инвестор преди 2 години
И на вас не мога да ви се начудя понякога. Откъде го измъкнахте тоя дразнител?! И на него май му замириса на избори.
26
4
 
4
 
! Отговори
и те така преди 2 години
бе те са неподготвени за всичко бе сашко , с каквото се захванаха се провал . единственото което успяха това са заемите от милиарди . къде отидоха не се разбра .
25
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Лупи лъжеца получи шанс за изява.Не предлага решение на проблема.МНого празни приказки-типично за бившите БКП-функционери.
24
0
 
3
 
! Отговори
Ганчо Гришев преди 2 години
Купи, чакаме те в Цска. Послепис Животното с палатката.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шушон или не най добре ги знае далаверите и ги показва , за всеки разкриващ престъплния и коруп сделки на това правитество браво и без ошфорки
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябва да си абсолютен баламурник да вярваш на стари комунистически *** и доказани престъпници (някои от тях имат присъди);)
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опа, Сашо Апашо се появява само ако има много пари за гепене.
20
0
 
14
 
! Отговори
Locust преди 2 години
Хайде и Лупи се наредил да лае. Току що Германия е отрязана.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре са се подготвили. Купуват пак руски газ , ама през фирми посредници. Намазаха яко
18
0
 
12
 
! Отговори
от село преди 2 години
А стига показвахте стари шушони , доказани алчни наглеци където животът им мина в грабене.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4Янев не напусна кабинета.Беше изгонен позорно.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Томов вие базикате ли се.Боже боже .Сметни далавераджийте акъл дават.Епа договор има с газпром *** цената пак си стана двойна тъйче файда йок.
15
0
 
21
 
! Отговори
Уникален Лупи преди 2 години
На този шапка му свалям - няма толкова голям мошеник и същевременно гьонсорат. Никой не го иска, всеки му плюе в лицето, но той пак си се бута. ВЕЛИК!!!
14
0
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Аман от специалисти като Сашо Апашо, който ликвидира Кремиковци, ЦСКА и още кой знае какво, когато го видях застанал под юмрука на фигуранта, заедно с Румен Петков, Татяна Дончева и Мая Костинбродска веднага ми стана ясно какво ще последва, хиени като него винаги са искали да ръфат от нечий труп, а най-страшното е, че ако на такива им се даде Власт, трупът от който ще ръфат ще е този на България ... !!!
13
0
 
12
 
! Отговори
1-н преди 2 години
лупи ги разбира далаверите и мушенгиите, надушил е сродни души като гледам
12
1
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Нинова утре излиза от коалицията и ....отиваме на нови избори ,а държавата продължава да пада пропаста ...грижейки се за Украйна и изпълняващи нареждания от ул КозякКъм септември-октомври мисля,че цените на птичето месоата(птичи грип в САЩ върлува в 27 щата) ,хляба,олиото ,червените меса(Украйна войната),сладките ..вафли,бонбони,бисквити...сирената(Индонезия забрани експорта на палмаова масло..колбасите...(Аржентина ограничи соята за експрт)...В интересни времена ще заживеем в края на годината