Александър Томов за газа: Кабинетът се оказа неподготвен

Държавата да занули всички сделки с офшорки, поисска политикът
Обновена: 2 май 2022 21:36 | 2 май 2022 21:12, Красимир Ангелов
35

Русия ни спря доставката на газ, а правителството вече търси алтернативи. Може ли да договорим газ на по-евтина цена?

"По начина, по който сега се прави, е почти невъзможно. Въпросът е да бъде по-малко повишението. Решението трябваше да бъде друго. Кабинетът се оказа неподготвен. Откога се знае, че ще възникне този проблем? Около месец и половина", заяви лидерът на Българска социалдемокрация - Евролевица проф. Александър Томов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
"Очертава се голяма далавера. Вместо това, което сме имали досега, се появяват група посредници, зад които стоят политици, очевидно", посочи той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Става въпрос за конфликт на интереси в голям мащаб и за нещо, което трябва да се разследва спешно, а министър-председателят да излезе с ясно становище и да отхвърли тези обвинения с аргументи, ако има такива. "MET Holding" има руска връзка. Аз отдавна се боря за това държавата да не се занимава с офшорки по никакъв повод", допълни проф. Томов.

"Държавата трябва да занули всички сделки, свързани с офшорки, особено когато става дума за енергетика и въоръжение. Ако има такава сделка, това правителство си отива. Никой няма да търпи това нещо, защото то води до по-високи цени, нова инфлация", коментира Томов.

Той е категоричен, че България изнася оръжие за Украйна.

"Твърдя, че е направено скрито престъпление. Това е ставало зад гърба на нацията. Не вярвам, че Нинова не е знаела. Това е военна помощ, а другото е лъжа. Поредица от лъжи, които установяваме за 2-3 месеца", добави проф. Томов.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е стига ве и тоя ли взе да дава акъл , лелел лелелел Лупи така се казваше нали !!! Смехория как сериозно гледа само :) :)
10
1
 
8
 
! Отговори
aaaaх преди 2 години
и на този натиснаха копчето
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мошеника Лупи взе да ръси и той акъл. Престъпление било, че сме продавали оръжие на чужди фирми, пък то после се озовало в Украина.Не другарю Томов не е престъпление, но виж източване на финанси от,, Кремиковци" и ЦСКА си е за затвор.
8
2
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Тоя па
7
1
 
10
 
! Отговори
Бсп преди 2 години
Очаквам нинова да испьлни обещанието си и да излезе от клалицията когато се гласува даването на оръжие в парламентаНе сьм гласувал за хора подклаждащи войни и смьрт
6
0
 
15
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Томов се справя и без офшорки. Кремиковци не беше офшорка. И ЦСКА не беше. И балона в базата в Панчарево не беше офшорка. Не е фокусник а велик магьосник.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се наяде и тоз тулуууп
4
3
 
9
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Освен оръжие киро може да е предложил и жива сила на заленскиНикой незнае какво са говорили не исключвам най лошият сценарии вьобщеНеслучайно умните хора като ген янев напуснаха този кабинет мигновенно
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Томов далаверата, говори за далавери! Сигурно го е яд че е отвън!
2
5
 
10
 
! Отговори
Мда преди 2 години
"Очертава се голяма далавера. Вместо това, което сме имали досега, се появяват група посредници, зад които стоят политици, очевидно".Киро ще забогатява.А ако ни вкара и във война още повече.Ще има да прави видеа като Зеленски и да си взима милиони като него.ОСТАВКА!
1
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е това правителство да се маха ако искаме нормалностТомов е прав за всичко което каза