Нинова: Обръщаме внимание на Северозападна България

Очаква се откриването на над 200 нови работни места в зона "Божурище"
2 май 2022 11:49, Петя Славова
75
Нинова: Обръщаме внимание на Северозападна България
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката Корнелия Нинова заяви, че особено внимание ще бъде отделено на Северозападна България.

Тя подчерта, че Министерството на икономиката и индустрията е готово с регистъра на индустриалните паркове. Те са регионално разположени така, че да покрият цялата страна.

"Изграждането на нови и разширяването на досегашните зони е един от начините да се преодолеят регионалните различия", заяви Нинова. Тя посети индустриална зона "Божурище", където се подготвя разширяване и нова инвестиция за 100 млн. евро за строителство на най-голямата логистична база на Балканите, информираха от Министерството на икономиката.

Очаква се откриването на над 200 нови работни места в зоната. На място тя разгледа плановете за строителството и обсъди детайли по изпълнението на проекта.

"Икономическата криза принуди много световни компании да скъсяват веригите на доставки и да търсят в нашата страна условия за преместване на бизнеса си. Ускорено трябва да се подготвят проектите за нови зони. Това са възможности за българската икономика и нови работни места", каза вицепремирът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
др.ЛЪЖА е най-силна в обещанията,марш от землянката бе гьобур с гьобура ти,оставка!
66
0
 
6
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 2 години
КАТО ТИ ПРИВЕДАТ ЕВРО - ПАРИТЕ У КАСАТА----ПОСЛЕ МОЖЕШ И ПРИКАЗКИТЕ НА БРАТЯ ГРИМ ДА НИ РАЗПРАВЯШ.... ХАХАХААА...ЗНАЕМЕ ГИ ТИЯ, ФАТКИ....!!!!
65
1
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Стой си у София КОРНИ, да не ти клъвне НЕКОЙ КОМИСИОННИТЕ ОТ ИЗНОСА НА ОРЪЖИЕ..... ХАХАХААА..... мани ги тия северозападналите......!!!!
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова: Обръщаме внимание на Северозападна България!__________ КОРНЕЛЧЕ ЗАЩО БЕ СКЪПА ТАКА? То там няма вече хора! Пак ли ще хвърляте хубави пари по лоши или след лоши пари - имаше една поговорка или има нова система за крадене?
63
0
 
3
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
"обръща внимание" - - - - АМА САМО НА СЕВЕРОЗАПАДНА СОФИЯ------ДРУГОТО СА КРЪЧМАРСКИ ПРИКАЗКИ ОТ....с. Крушовица.... ХАХАХААА....
62
0
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
нова индустриална зона в божурище и къде са пътищата за камионите които щетоварят там това е фатално съсипване на ж.к.люлин ние и сега нямаме въздуха какво ще стане после застрояване и денонощно движение на камиони товае смърт за нас които живеем тук
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази жена само маркира дейност на думи и НИЩО смислено реално не е свършила. Освен, че саботира действията на премиера. Не разбирам за какво стои в правителството, освен заради далаверите. Ама тези, които са я избрали, всъщност те дърпат държавата към блатото.
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова нали щеше да подаваш оставка или друг път Баницата Нинова сега е докопала и нейните поддръжници как да се откажат Лапайте баницата БКП с 16 депутата управляват УЖАС
59
0
 
21
 
! Отговори
111 преди 2 години
Много лошо гледа тая крава.
58
1
 
16
 
! Отговори
Бсп преди 2 години
Нинова очакванията ни са да излезнеш от клалицията както обеща в случей на гласуване за подкрепа с оръжие на една от страните в конфликтаНе искаме да ни вьвличате вьв войната
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ром"с......Може би са имали предвид БОЖУРИЦА? Както Кула и Кулата! ***!
56
0
 
18
 
! Отговори
смях преди 2 години
импексова , когато бехте на власт какво внимание обърнахте на северозападо , сега пак ли същото внимание ше обърнете ?
55
0
 
22
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Божурище -северезападна България ли е ?
54
1
 
14
 
! Отговори
Б$П преди 2 години
не БZП ами Б$П
53
0
 
15
 
! Отговори
перко преди 2 години
Глупоста няма почивен ден!!! Строим логистични бази, а не откриваме произвоства на които продукцията да е с добавена стойност.Оправия когато цъфнат налъмите!
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жа "истина" обръща внимание само на парите ,на нищо друго,затова реве все в полза на Русия,ЛУК ойл е руски а мъжленцето и работи там за 30 000 на месец,па вие си лапайте мухите и гласувайте за БСП.
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как обръщате внимание на Северозапада - давате им пример с Божурище, спирате проекта за тунел под Петрохан и замразявате строителството на скоростния път за Дунав мост 2. Браво, Корни!
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А КАКВО СТАВА С ДЖЕМКОРП??!
49
6
 
8
 
! Отговори
_-_ преди 2 години
Радев, ти нямаш топки! Може да си генерал от армията, но когато Кирил Петков отиде в Киев, докато градът беше обстрелван от руски ракети, ти предпочете да се скриеш на завет в Мадрид, че дори те повозиха на Юрофайтър! Двуместен!Кирил Петков има топки за разлика от теб, макар да не е служил в армията!
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да не земята дето купил просто киро в божурище