Пощите били умишлено водени към фалит, ще хвърчат ли оставки?

Калина Константинова: Поискана е оставката на целия съвет на директорите
116
Пощите били умишлено водени към фалит, ще хвърчат ли оставки?
Снимка: БГНЕС

Днес поисках оставките на изпълнителния директор на Български пощи и на целия състав на съвета на директорите, съобщи принципалът на пощите вицепремиерът Калина Константинова.

За Български пощи се загори едва, когато ние заговорихме, че имаме план за тяхното оздравяване. Преди нашата намеса никой никога не си беше помислял да включи Български пощи в Плана за възстановяване и устойчивост, заяви вицепремиерът.

По думите на Константинова пощите са безценен държавен капитал и на много места те са единственото лице на държавата за хората. Тя даде примери с редица европейски държави и заяви, че вместо повод за гордост, нашите пощи са повод за срам.

Годишно пощите получават 80 млн. лева държавно финансиране. Ние заварихме дружество, което систематично и последователно е било водено към фалит. Министерство на финансите на ГЕРБ системно е недофинансирало Български пощи, въпреки поетия ангажимент. Къде са отишли десетките милиони, които са били предназначени за пощите е загадка, заяви още Калина Константинова.

Тя съобщи, че под 2% дял имат Български пощи при куриерските услуги. Според нея никой собственик не би финансирал губещи услуги./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
36
 
! Отговори
Вярно е преди 2 години
Така е - Български пощи ЕАД напълно умишлено се води към фалит. Но това се осъществява точно от кирчо-кокорчо-лореровците, че да може мистър ЕКОНТ, който е и министър на транспорта, сладко-сладко да си лапне пощите и да си ги приватизира за без пари. И пей сърце, както е казал поетът."Демокрацията" е едно много хубаво и приятно нещо - богатите да си ограбват на воля държавата и да стават все по-богати, а бедните да стават все по-бедни и да си д.ухат с кеф супичката.
90
1
 
19
 
! Отговори
Плановик преди 2 години
"За Български пощи се загори едва, когато ние заговорихме, че имаме план за тяхното оздравяване." Та така, разбра се че плана е задействан. Време е за разчистване и преподредба.
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И те са като предишните управници,навсякъде слагат техни калинки и от това страда българския народ.
88
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тея от скандал на скандал, вече оправиха газа с тяхна фирма сега ще оправят и пощите и пушкалата.
87
2
 
15
 
! Отговори
истината от ранния н преди 2 години
с екунтовия мънистър с ястребови изказвания пущите вървят явно към пълен разцвет... сега като се смени управата на пущите направо мънистъра да ги поеме... като добър стопанин не ги направи и развие, нищо че ще вземат пазарни дялове от частното му фирме
86
3
 
22
 
! Отговори
редовен клиент преди 2 години
Каквато държавата, такива и пощите. Проблемът е, че през март хакнаха гръцките пощи и нашите, вместо да вземат светкавични мерки направо се сринаха. Да не говорим, че софтуерът, с който работят е муден и странен - примерно аз имам клиентски номер, но всеки път трябва да ми се вписва ръчно и презимето, за да ползвам услуга. Не можело да се запамети, видите ли?! Обществени услуги - връзкарски и партийни хранилки за некомпетентни и вредни хора!
85
4
 
24
 
! Отговори
идетрибунал преди 2 години
Малко история.Когато мадритския пияница го курдисаха в МС една от пъвите му задачи бе да се опита да харижеБП на канадци,които щели да я направят по западен образец.Целта бе да заграбят безбройните имоти по цялата страна!Тогава хората не позволиха и те за наказание я водят умушлено към фалит,както и геноцида над народа!БГА падна пръв,БДЖ го последва,наред са БП!ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ПРЕДАТЕЛИ?
84
2
 
23
 
! Отговори
Хайха преди 2 години
Тоя Събев за чий ти е, бе Кироу. Това нагло, нахално, некадърно старче ще оправи транспорта и съобщенията ни ли. Май, май с бандата правителствени некадърници ще си кажем скоро бай, бай.
83
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе, къде е еконтето? Да не го забравихте на лЕтището у Скопие?
82
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Частни лица и фирми ще загубят пари от това неработене на пощите.Кой ще ги компенсира.Скандално е това е абсурд.Така ли ще оправяте икономиката.
81
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако в моята компания дойде мениджър и ми се оправдае за проблемите си с предишния мениджмънт ще го уволня на място, такъв човек е част от проблема не от решението му.Трябват хора, които предлагат решения, а не такива които се оправдават - трябват решение и превенция на такъв проблем в бъдеще в кракострочен и дългосрочен план. Обаче нали Киро и е баджанак на тази дали ще я уволни?
80
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и да са нужни реформи и модернизиране в пощите,защо се прави по този брутален начин.Някой е безапелационно нагъл.
79
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чичката от еконт иска да лапне доставките на оръжие
78
2
 
6
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Този принципал на Български пощи - така нареченото =за ефективно управление=, при встъпването си в длъжност, дал ли е писмени указания на всички ведомства под неговата шапка за големите опастности от подобни действия и конкретни мерки за опазване? Ако това не е направено, всички те, заедно с вицето, да бъдат уволнени, съвместно с ръководството на Български пощи.
77
9
 
7
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Най-после да се изрине *** на пощите. От пълен монополист в момента са с 2% дял... Мудна система, служители от друга епоха, да не кажа лелки. Явно яко партийни назначения по върховете. Изключително лошо и некомпетентно обслужване. Работното им време съвпада с моето. За каквото и да отида при тях, освен да се ядосвам друго не правя... Закривай и оставяй куриерските фирми да се оправят
76
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нещо не разбрах. Да не би току-що да си признаха, че водят към фалит пощите? Щото не разбирам кой друг ще е виновен освен тези, които ги управляват сега?
75
1
 
19
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
Днес в пощата в Бургас нито 1 компютър не работеше. Видях пенсионери вътре, които викат "защо ни лъжете, нали беше до края на миналия месец само". Пълна скръб цялото управление.
74
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сутринта позната е била в централната поща в Пловдив да праща пратка,казали са че нищо не работи и са и дали бланка на Еконт да попълва и да ходи в техен офис,но казали че не могат да гарантират,че ще пристигне.Как така служител на пощата раздава бланки на Еконт.
73
1
 
19
 
! Отговори
ХХХ До БНТ 75 преди 2 години
Така е ....вируса се казва "Мегас Корупционес" !
72
5
 
6
 
! Отговори
БНТ преди 2 години
Пощата беше хакната от модерен вирус,който е проектиран да хаква всички държави без Беларус и Русия....