Пощите били умишлено водени към фалит, ще хвърчат ли оставки?

Калина Константинова: Поискана е оставката на целия съвет на директорите
116
Пощите били умишлено водени към фалит, ще хвърчат ли оставки?
Снимка: БГНЕС

Днес поисках оставките на изпълнителния директор на Български пощи и на целия състав на съвета на директорите, съобщи принципалът на пощите вицепремиерът Калина Константинова.

За Български пощи се загори едва, когато ние заговорихме, че имаме план за тяхното оздравяване. Преди нашата намеса никой никога не си беше помислял да включи Български пощи в Плана за възстановяване и устойчивост, заяви вицепремиерът.

По думите на Константинова пощите са безценен държавен капитал и на много места те са единственото лице на държавата за хората. Тя даде примери с редица европейски държави и заяви, че вместо повод за гордост, нашите пощи са повод за срам.

Годишно пощите получават 80 млн. лева държавно финансиране. Ние заварихме дружество, което систематично и последователно е било водено към фалит. Министерство на финансите на ГЕРБ системно е недофинансирало Български пощи, въпреки поетия ангажимент. Къде са отишли десетките милиони, които са били предназначени за пощите е загадка, заяви още Калина Константинова.

Тя съобщи, че под 2% дял имат Български пощи при куриерските услуги. Според нея никой собственик не би финансирал губещи услуги./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
14
 
! Отговори
лъжи преди 2 години
Крадеца вика дръжте крадеца...Някой станаха милионери на гърба на Руският фейк ... тe трябва да искаT процент...Пак лъжи , никакъв "Руски врус" няма откраднати са парите ... оставка!!!
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доскоро виждах повиквателни от пощата на таблото във входа. Какво стана, нямате ми телефона - хубаво, пратете ми бележка или най-добре аз да дойда и да търсиме заедно
49
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали няма нещо общо с факта, че единият ви министър е шеф на доста голяма спедиторска компания, която с кеф би прилапала де що има като пратки на Български мощи?
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 Декларации в НАП не се ли подават по интернет? Какво общо имат БП?
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Anonymous, естественно че трябва да понесе отговорност, неможе по време на данъчната кампания пощите въобще да не работят, и не виждам поради каква причина беше невъзможно изпращането на препоръчани писма, едно време въобще нямаше компютри и пак си се пращаха писма, а сега защо неможе? как така преди 140 години когато е създадена пощата е можело това да се прави и без компютри, а сега неможе, хората които живеят в населени места без офиси на НАП как да си подадът декларациите?
46
1
 
17
 
! Отговори
657 преди 2 години
Нали това искахте? на кого се сърдите? Продължаваме промяната!!!
45
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пощите са отживелица, КРАДАТ ПРАТКИ!!!
44
5
 
23
 
! Отговори
реалист преди 2 години
ЕКОНТ ще поеме всичко.А Бойко беше лош и корумпиран???
43
0
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Само с оставки не става. Ако открадна няколко млн. ще ми е през чурката дали ще ме уволнят.
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И КЕВР е заразена и нищо не работи. Там КОЙ ще махнете?
41
2
 
12
 
! Отговори
НОВ СВЕТОВЕН РЕД..?? преди 2 години
ЗАКРИВАТ ПОЩИТЕ... ПОСЛЕ ДЪРЖАВИТЕ.......... ЩЕ ХВЪРЧАТ..!!....ВСИЧКИ ПРОДАЖНИЦИ, СВИКАНИ ПОД ЧАДЪРА НА РАДЕВ-..ПП..ДБ..БСП.. ИТН..+. ОЛИГАРСИТЕ
40
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Български пощи умишлено са водени към фалит последните 15 години с цел да се освободи по-голяма пазарна ниша за куриерските фирми. Върха на наглоста обаче неше назначаването на собственика на една от тях за министър.
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Български пощи" е 100% държавно предприятие, което разполага с най-голямата комуникационна мрежа в страната - 2973 станции в повече от 2300 населени места, има 9 хил. служители, а държавното финансиране за дружеството е 80 млн. лв. годишно, обобщи Костадинова.ПРЕДЛАГАМ ЗА ПО-ЛЕСНО ДА СЕ ПРЕХВЪРЛИ КЪМ ЕКОНТ !
38
6
 
5
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
@37: искаш да понесе отговорност, че не е оправил за 4 месеца случващото се последните 12 години?
37
5
 
25
 
! Отговори
Леле,леле преди 2 години
Калинке, ти нас съвсем за баламурници ни взе. Не че не сме де, след като голяма част гласуваха за вас. Развалихте една готово работа. Заради дядо Еконтий разбутахте пощата и сега се чудите откъде да докарате работата, за да обвините пак някой друг. И в твойта глава май, като на Простотокире има дупки. Нищо не оздравявате, прибрахте от Еконт 300 000 лева и сега вървите по гайдата на дядо Еконтий. Вместо да махт.нете министъра на транспорта и съобщенията, вие тръгнахте по по-дългия път.
36
0
 
13
 
! Отговори
SWАN преди 2 години
И след оставката на артиститe - повишение в други постове, за чудесно изиграната роля в циркa за мaймуни. Така се оправят мaймуните - гледат циркa, губят, и после се реваншират с оставки на артистите... а циркa и aртистите са едни и същи, само представленията и ролите са различни :))))))))))))))))))))))))))))))
35
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и как така се случи, че пощите неработят точно по време на кампанията за подаване на данъчни декларации, обратна разсписка с бг пощи е 2 лв. с еконта 12 лв. а сетете се сега, а в много по-малки градове и села нема офиси на НАП, та в тая връзка министъра на транспорта и съобщенията кога ще си подаде оставка?
34
5
 
29
 
! Отговори
Цирк преди 2 години
ние не сме вчерашHи... Първо вземаш парите, после казваш че руснаците са го направили.... след товато пощаTa я купуваш евтино.... когато я приватизираT
33
3
 
38
 
! Отговори
Ефекта на промяната преди 2 години
Нулева търпимост към корупцията, поста министър на транспорта струва само 200 000 евра. Човека си е платил и сега главния конкурент на Еконт логично фалира !
32
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
даааа, нека някои да обяснят как и защо и за колко бяха продадени сградите на пощите, които винаги са в центровете на градовете, в градовете Велико търново, Пловдив, София.......и за каква сума. Че само във Велико Търново новият собственик си покри "разходите4 по покупката на сградата от едногодишния наем, който получава от Виваком, DM и няколко други магазина, открите в нея