Пощите били умишлено водени към фалит, ще хвърчат ли оставки?

Калина Константинова: Поискана е оставката на целия съвет на директорите
116
Пощите били умишлено водени към фалит, ще хвърчат ли оставки?
Снимка: БГНЕС

Днес поисках оставките на изпълнителния директор на Български пощи и на целия състав на съвета на директорите, съобщи принципалът на пощите вицепремиерът Калина Константинова.

За Български пощи се загори едва, когато ние заговорихме, че имаме план за тяхното оздравяване. Преди нашата намеса никой никога не си беше помислял да включи Български пощи в Плана за възстановяване и устойчивост, заяви вицепремиерът.

По думите на Константинова пощите са безценен държавен капитал и на много места те са единственото лице на държавата за хората. Тя даде примери с редица европейски държави и заяви, че вместо повод за гордост, нашите пощи са повод за срам.

Годишно пощите получават 80 млн. лева държавно финансиране. Ние заварихме дружество, което систематично и последователно е било водено към фалит. Министерство на финансите на ГЕРБ системно е недофинансирало Български пощи, въпреки поетия ангажимент. Къде са отишли десетките милиони, които са били предназначени за пощите е загадка, заяви още Калина Константинова.

Тя съобщи, че под 2% дял имат Български пощи при куриерските услуги. Според нея никой собственик не би финансирал губещи услуги./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
19
 
! Отговори
Шарлатаните преди 2 години
Еконт а за кво влезна в политиката...Апропо самолетната линия до Скопие фалира за 2 месеца....Радев за кво им вика шарлатани...(макар за него всички освен той са шарлатани ,но това си е баш шарлатанство-всички освен теб да са шарлатани)
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МФ не дава пари, но виновно е ръководството? Това е обществена услуга, не трябва да се печели непременно от нея - за справка US Postal Service. Пазарен дял под 2% - ами когато се състезаваш на търг и по закон обявяваш цената си, другите знаят каква е твоята оферта и лесно те заобикалят. И всеки гледа да участва за печелившата дейност, никой не се бута, където има загуби. Там си е за пощите. Другото са претоплени мантри. Простичко.
69
3
 
8
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Тоя пък ceлянинн... кое работи нормално бе? Ти в поща или пощенска служба на бяла страна влизали си?
68
2
 
12
 
! Отговори
калинки в пощите преди 2 години
Кадрите в пощите са под всякаква критика! Назначават се само близки до партийните величия! Голямо разчистване трябва да има от горе до неграмотните служители долу!
67
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая щяла да оздравява едно от малкото неща които работят от 1879 година нормално.От къде се пръкнаха такива калинки да ни правят на балами.
66
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До появата на менистер Еконт и Калинката нямаше никаакъв проблем с пощите. Работиха си. До преди две седмици, ама лаком *** глава затрива. ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО ПИШМАН ПРАВИТЕЛСТВО!
65
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега бях до пощата, ами хората които там работят правят всичко което по силите им, пращат до адреса ти уведомление и забележете, звънят ти на телефона за тях собствена сметка, оставка Калиноу.
64
6
 
24
 
! Отговори
Клиент преди 2 години
Пращам редовно пратки и Пощите си работят години нормално, тези мошеници измислиха този проблем а обвиняват една прилично работеща система. Отвсякъде лъха на грабеж.
63
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Събев поискайте оставката, не на пощите
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50, декларации се подават чрез офис на НАП, поща и интернет, за интернет трябва електронен подпис
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА РАЗСЛЕДВАНЕ РАЗСЛЕДВАНИ РАЗСЛЕДВАНЕ ПНУЛЕВАТА КОРУПЦИЯ Е ВИДНА С ПРОСТО ОКО БЪЛГАРИ СЪБУДИТЕ СЕ
60
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът е кои са печелившите от съсипването на пощите. На едно от челните места е една фирма името на която започва със Е и завършва на конт
59
4
 
15
 
! Отговори
Иван Асен преди 2 години
Ужасно обслужване!Във Велико Търново в офиса им в триъгълника преди около 3 месеца отивам за пратка от Алиекспрес.Връчиха ми пратка от преди точно 2 години януари 2020 г.,като за нея съм проверявал поне 10 пъти и все няма,няма,няма.Има телефон на пратката и никой не ти звъни.Пълно безхаберие.Казвам на жената Как да имате клиенти,като вие не искате да имате такива!Тя нищо все едно теле те гледа.Виждал съм лошо и некомпетентно обслужване,ама тези са номер ЕДНО!
58
2
 
18
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
За да стане министър Еконта му е обещано унищожаването на Български пощи!!!
57
0
 
18
 
! Отговори
Кака Рени... преди 2 години
...дето е нашата пощаджийка, ми каза, че пощите умишлено били бамнати, за да ги лапнел някой, знаете кой, аз там си плащах данъците, щото ми е до --я, миналата седмица гишетата затворени, та кака Рени ми каза, компютрите били на ремонт, а цялата работа била, ммм, знаете защо...
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедото Еконтапитайте Манипулациите постоянни грабежи Прокурорите спите ли
55
2
 
16
 
! Отговори
Мхмм... преди 2 години
Много ясно... Големите куриерски фирми не са на случайни хора. А тези хора имат неслучайни интереси. Вземете за пример само Еконт и Спиди. По време на локдауните, всички браншове бяха ударени, но куриерите не спряха работа нито за ден, въпреки, че един куриер прави по 80-90-100 разноса на ден...
54
1
 
10
 
! Отговори
:) преди 2 години
пак путин е виновен и руснаците са виновни :)
53
1
 
24
 
! Отговори
Калмаров преди 2 години
Между другото пощата си функционираше добре досега.Пратки подадени до обяд стигат на другия ден(за градовете и селата със всекидневан пощенска доставка), т.е покриват стандарт 24 часа и то на най-ниска цена, обаче хората са загубили навика да ги ползват и по навик поръчват през еконт.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно администратора (лелката) ще намаже някой процент от новите пощи.