Петков: Да отстояваме мира и единството, това са най-големите ценности

Европа се превърна в еталон на свобода, солидарност, икономически възход
194
Петков: Да отстояваме мира и единството, това са най-големите ценности
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Днес, за съжаление, в Европа отново се води ужасяваща война. Загиват хора, разрушени са милиони съдби, десетки градове и села са превърнати в руини. Тези трагични събития ясно ни показват, че човешкият живот, единството, мирът и обединението са най-големите ценности и ние трябва с всички сили да ги пазим и отстояваме“. Това написа във „Фейсбук“ премиерът Кирил Петков по повод Деня на Европа.

Още по темата

„На 9 май отбелязваме празника на Обединена Европа. Тази Европа, чиито основи в средата на миналия век поставиха истински визионери, преживели ужаса на двете световни войни, разделението и огромната човешка мъка. Но те имаха куража да загърбят болката и реваншизма, да погледнат смело напред в бъдещето и да поставят началото на обединението на европейския континент. Утвърждавайки единството и толерантността като свои основни ценности, Европа се превърна в еталон на свобода, солидарност, икономически възход и просперитет“, написа още премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: ЕвропаКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
16
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
ЧЕСТИТА ВИ ПОДМЯНА ПРОЛЕТАРИИ ИНФЛАЦИЯ И ВСЕ ПО ОГРОМНА ОГРОМНИ ЛЪЖИ САБОТАЖИ СТИГНА СЕ ДОТАМ НЯКАКЪВ ПОСЛАНИК ОТ УКРАЙНА ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ГАЗ НЯМА Е ИМА ОГРОМНИ ЦЕНИ И ВСЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ РАСТОТ ВСИЧКО Е КАТО ВЛАКЧЕ НА УЖАСИТЕ ТУК ЧЕСТИТА ВИ ПОДМЯНА
112
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕСТИТ ДЕВЕТИ МАЙ - ДЕН НА ПОБЕДАТА НА ЧЕРЕВЕНАТА АРМИЯ НАД ХИТЛЕРО ФАШИЗМА.Не е далеч деня, в който ще се поздравим за победата на руската армия над натовската армия във военната операция, проведена на територията на Украйна.
111
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро,Киро - *** нещастно.
110
1
 
23
 
! Отговори
Иван преди 2 години
А си мислехме, че Боко е голямото зло ...
109
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрий се бе, к ло у н.
108
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честит Девети май! Честит Ден на победата!
107
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти ли бе, платено натовско ***! Ти ли си за мира?! С тази "помощ" за страна от военен конфликт ти натика насила държавата ни, чужда на тази война, в чуждото пререкание, което ще ни излезе отново през носа, понеже ти се вдигнеш парцалките и ще избягаш, когато стане напечено, но тук остават българите - да ти плащат версиите!
106
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете го този ,не виждате ли ,че целият народ е настръхнал срещу простокирчо !
105
3
 
15
 
! Отговори
С Днём Победы! преди 2 години
Американцам и британцам никогда не победить Россию ***/tikandelaki/12101
104
0
 
15
 
! Отговори
Не вярвах, преди 2 години
че има по-*** от тиквата! Има и сега е премиер! Всички гласували за тоя трябва да бъдат съдени и изпратени бежанци в украйна! Егаси гнусната сганн трябва да си за да гласуваш за този клоунн!
103
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната я започнаха украинските нацисти преди 8 години.
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отбялязва се рязко понижение на жизнения стандарт в ЕС през последните месеци. Хубавият живот свърши.
101
1
 
16
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Отстояват мира без да преговарят и да слушат другата страна.. И пращайки оръжия от цяло НАТО и Америка??? Нещо не е както трябва тук. Да ти таковам и ценностите на евроатлантика
100
0
 
9
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Невероятно но е факт- от намерите документи Европа ще е разорена което сега нас не интер-ва но за българите идва просто катастрофа ! Казва се няма да има ТОК , ВОДА , ГАЗ И НЕФТ ! Нефток-та щего затворат !Насел-то трябва да остане не повече от 4млн ! Това е е с две три думи замислено от юсей още преди распада СССР
99
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Въпросът е в проумяването, а то става само чрез мислене. Кирил Петков, най-сервилно, като всички премиери преди него, днес е отбелязал само, че е Денят на Европа, а не Денят на Победата. Нали второто е забранено, защото са угодници нашите управляващи винаги. Но ние да проумеем, че днес се води една жестока война и празнуваме Деня на Победата над хитлеристка Германия. Близо 80 години стават от един истински ужас, невероятен, неочакван, много държави допуснаха днес да има кръв пак.
98
0
 
9
 
! Отговори
От черно фередже оле преди 2 години
Черно фередже ни го каза преди много години - "Я вземи си шапката, чантата, гащите и кажи на майка си че съм те е......л".
97
0
 
25
 
! Отговори
Показателно преди 2 години
Уж ден на Европа, а той духна в САЩ.
96
0
 
11
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Хипер - инфлацията коси наляво и надясно без никакви проблеми по озаптяването и. А този не престава да ни чете проповеди. До кога???
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичове, не знам защо сте се спрели на тези 4 лв. за литър... Аз пък мисля, че наесен горивата ще са между 4.50 до психологическите 5 лв. за литър!
94
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно една година става откакто тиквун сдаде властта и промяната е уаууу