Петков: Да отстояваме мира и единството, това са най-големите ценности

Европа се превърна в еталон на свобода, солидарност, икономически възход
194
Петков: Да отстояваме мира и единството, това са най-големите ценности
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Днес, за съжаление, в Европа отново се води ужасяваща война. Загиват хора, разрушени са милиони съдби, десетки градове и села са превърнати в руини. Тези трагични събития ясно ни показват, че човешкият живот, единството, мирът и обединението са най-големите ценности и ние трябва с всички сили да ги пазим и отстояваме“. Това написа във „Фейсбук“ премиерът Кирил Петков по повод Деня на Европа.

Още по темата

„На 9 май отбелязваме празника на Обединена Европа. Тази Европа, чиито основи в средата на миналия век поставиха истински визионери, преживели ужаса на двете световни войни, разделението и огромната човешка мъка. Но те имаха куража да загърбят болката и реваншизма, да погледнат смело напред в бъдещето и да поставят началото на обединението на европейския континент. Утвърждавайки единството и толерантността като свои основни ценности, Европа се превърна в еталон на свобода, солидарност, икономически възход и просперитет“, написа още премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: ЕвропаКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
24
 
! Отговори
разсмя ме преди 2 години
Кой му пише постовете на Простия?Като му знам логореята - със сигурност не той самия.
12
1
 
27
 
! Отговори
Димитров преди 2 години
С Днем Победы. Лицемерието на англосакса/юдомасона няма гранична стойност. В наш интерес е да изхвърлим тази и другите кукли на конци, които се използват от нашите "партньори", за войната среюу православо-славянската цивилизация. Спасете децата и внуците си, изротяйте врага от родината. Митинг протест на 11ти пред Народно събрание. Петков, с оръжието, което изпращате, колко живота са отнети, "запазвайки" мира? Майцепродавец.
11
15
 
3
 
! Отговори
bai_jordan преди 2 години
Газа не спря на България, а спря на всички страни чйито договор изтече. На страните с не изтекли договори ще спре на съответната дата. Кое не схвана до сега?
10
2
 
18
 
! Отговори
Прости преди 2 години
ми Господи ама започвам леко да съжалявам за ББ!
9
2
 
14
 
! Отговори
Важно! преди 2 години
За украинското шествие,което ще е днес:"Настояването е България да не запазва неутралитет във войната на Русия с Украйна и да окаже подкрепа на украинския народ с военна помощ".Забележете,че не е "военно-техническа",а "военна"!Ако си българин не ходи!Твоето семейство ще умре,кръвта на българите ще е по твоите ръце!
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ще е първият линчуван премиер на България! Неуморен ***!
7
2
 
9
 
! Отговори
bai_jordan преди 2 години
Не, не си разбрал. С оръжие се пази мира, ама на им6ецил трудно е да го обесня
6
2
 
31
 
! Отговори
Факт преди 2 години
8 години Европа си отглежда пушечно месо и фашисти в Украйна,затваряше си очите за геноцида,убийствата и тн.
5
1
 
33
 
! Отговори
Царя е гол преди 2 години
Много ми хареса коментара на един политически анализатор, а именно: "Тепърва ще се оценяват щетите нанесени от това правителство"! На дали може да се добави нещо повече!
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като предоставяш оръжие така ли запазваш мира????
3
1
 
27
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Клишета и глупости....
2
1
 
30
 
! Отговори
Кириле въпрос къ теб преди 2 години
Има санкция от цяла Европа към газта от Русия. Така твърдят от Брюксел. Защо газта продължава да тече към всички държави? Само към България няма. Обяснете, как е възможно това. Или ще излезе, че Русия е толкова корумпирана и подкупва цяла Европа с безплатна газ. Нали няма как да се плати газта по руския начин на разплащане. Защо газта от утре ще скочи с 35% след като цената и пада на световните борси. Обяснете!
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА!