Петков: Да отстояваме мира и единството, това са най-големите ценности

Европа се превърна в еталон на свобода, солидарност, икономически възход
194
Петков: Да отстояваме мира и единството, това са най-големите ценности
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Днес, за съжаление, в Европа отново се води ужасяваща война. Загиват хора, разрушени са милиони съдби, десетки градове и села са превърнати в руини. Тези трагични събития ясно ни показват, че човешкият живот, единството, мирът и обединението са най-големите ценности и ние трябва с всички сили да ги пазим и отстояваме“. Това написа във „Фейсбук“ премиерът Кирил Петков по повод Деня на Европа.

Още по темата

„На 9 май отбелязваме празника на Обединена Европа. Тази Европа, чиито основи в средата на миналия век поставиха истински визионери, преживели ужаса на двете световни войни, разделението и огромната човешка мъка. Но те имаха куража да загърбят болката и реваншизма, да погледнат смело напред в бъдещето и да поставят началото на обединението на европейския континент. Утвърждавайки единството и толерантността като свои основни ценности, Европа се превърна в еталон на свобода, солидарност, икономически възход и просперитет“, написа още премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: ЕвропаКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако кирчовци продължават да управляват,ако се оставят техните идеи за газа,тока,горивата,водата дори, БГ ще избухне. Ще настане геноцид,ще се увеличи престъпността,въобще нещата ще бъдат много зле...
92
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко да сме свободни като не можем да си купим хляб или като седим цяла зима на студено ... тоя пиеса вече сме я играли.
91
0
 
18
 
! Отговори
Мир с оръжие?!? преди 2 години
киро, мир с оръжие е оксиморон!! Никога никой не го е постигнал!!! Дори на най-големите *****и в Рб, каот теб, вече им е ясно, че целта на САЩ е да насъскат целия свят срещу Русия, в тази предизвикана от тях война! Това са фактите, платен от САЩ пъпете.. И ти,и Зелнски сте една карикатура, създадена от САЩ, която обаче не е никак смешна! Вие сте позор за цялото смислено бъдеще и мир на човечеството!! И Лай*нен, Столтенберг, Макарон, русия *** на Великобритания и прочие американски продажници
90
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помните ли кирчовците преди месец как ни обясняваха, че горивата нямало да минат 3 лева и всичко било лъжи на младежкия герп. Е сутринта заредих дизел по 3.23 за литър, а бензина вече е станал по 3.08. Тихичко , тихичко . Не ми се мисли ако спрем руския петрол и отиваме на 4 лева за литър.
89
0
 
7
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Петков отстоява да ни прави Шри Ланка на Европа - фалирала, без горива и с ужасно скъпа храна. Не, благодаря, по добре пак да ходим на избори!
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм учил в помощно училище в Харвард и за туй си мисля, че отстояването на българския интерес е най голямата ценност на българина.
87
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези ни разказаха играта. Днес обявиха , че и водата трябвало да поскъпне с 60% до над 4 лева за кубик. Истинска промяна.
86
3
 
0
 
! Отговори
До 106 преди 2 години
Дори по-малко от 200 хил. са... От друга страна, Украйна има въоръжена до зъби, най-силната армия в Европа! По-силна армия дори от Турция.
85
0
 
16
 
! Отговори
сигурен бях преди 2 години
Бях на 100% сигурен, когато разкарахме Тиквата, че по-голям безхаберник няма как да се намери в България. Е, намери се - в Канада! И ни го докараха чак от там - просто Киро! Да дозатрие къде какво има за 1 година и да си ходи да харчи милионите в уредена Канада. Тотален крах за България. Поредната национална катастрофа!
84
0
 
13
 
! Отговори
Весел преди 2 години
Ах пре..телю народен, защо в Канада не остана....сам да празнуваш, сам да тъгуваш...с домашни торни вкусни тлъстинки да трупаш.....
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че е фб да пише, защото на живо 2 изречения неможе да върже.
82
0
 
1
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Много символично се получи с Деня на победата. Рядко символично - тя има две дати. Така се случи, че на 8 май празнуват победените - Деня на скръбта - а на 9 май празнуват победителите. Ден на победата. И в разгара на днешната конфронтация, когато танкове с кръстове (германски) отново отиват на източния фронт, тази ужасна символика е още по-силна.
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-скоро го товарете този на самолета! Поздрави от Англия
80
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
гледам парада и си мисля - и как тая банда украински фашисти ще победят тая велика армия! приказки от 1001 нощ!
79
0
 
9
 
! Отговори
Чест и дълг преди 2 години
Перфектен парад.Браво!
78
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 95 Това е щото не си виждал украинските жени в самоходни артилерийски установки как разпиляват танковете на руските мъже в Украйна на пух и прах докато руските жени мажоретки танцуват под духова музика!
77
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дръж здраво фронта момче!
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж Кире , Вие политиците много ОБИЧАТЕ да се определяте като " ИГРАЧИ" - МИР ЩЕ ИМА В ИЗОБИЛИЕ но той ще струва ПАРИ ( МНОГО ПАРИ ) , но първо големите "ИГРАЧИ" ще поразчистят игрището от малките и бедните дето им се пречкат да си ИГРАЯТ на спокойствие , защото не са им нужни вече ( технологиите ги заместват ) ! После ще съблечат чисто голи всички дребни нагаждачи и тарикати ( т.н. Олигарси ) , които ги оставиха умишлено да окрадат обществените ресурси , а единството за което мечтаеш е илюзия
75
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Немски фашизъм беше победен от руския фашизъм
74
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е светът да започне специална военна операция по денацификация и демилитаризация срещу фашисткия руски режим заробил милиони и унищожил милиони души.