САЩ подкрепиха Кирил Петков в борбата с корупцията

Премиерът с важни срещи при посещението си във Вашингтон
145
САЩ подкрепиха Кирил Петков в борбата с корупцията

Силна подкрепа за усилията на България в борбата с корупцията получи министър-председателят Кирил Петков по време на срещите му днес в Държавния департамент на САЩ във Вашингтон, съобщават от правителствената пресслужба.

Петков запозна в детайли американското правителство с мерките на кабинета за изкореняване на корупцията, както и с реалните стъпки за провеждане на съдебна реформа. Акцент в първите разговори на премиера днес бяха също действията на българското правителство, с които да бъде осигурена енергийната независимост на България и диверсификация.

Премиерът изтъкна усилията на кабинета да бъдат намерени дългосрочни решения за страната ни, които да дават сигурност и стабилност, след едностранното прекратяване на доставките на газ от страна на „Газпром“. Петков акцентира върху потенциалните възможности в тази посока и значението на международно сътрудничество, и по-специално със САЩ, по енергийните теми.

От американска страна беше приветствана също подкрепата на България за Украйна. Премиерът Кирил Петков потвърди категоричната българска позиция по отношение на руската агресия, като отбеляза още хуманитарната помощ, която страната ни оказва на Киев, както и решението ни да предоставим военно-техническа помощ на Украйна.

В Държавния департамент на САЩ премиерът Кирил Петков се срещна с главния съветник по енергийните въпроси Амос Хохщайн, с подсекретаря по политическите въпроси на САЩ Виктория Нюланд, както и с координатора по политиката на санкциите Джим О‘Браян.

След срещите си в Държавния департамент, министър-председателят Кирил Петков посети Съвета по национална сигурност на Белия дом, където разговаря  със съветника по национална сигурност Джейк Съливан. В рамките на визитата си във Вашингтон премиерът Петков предстои да проведе още разговори в Конгреса и в Световната банка.

В столицата на САЩ премиерът е придружаван от министъра на енергетиката Александър Николов, министъра на отбраната Драгомир Заков, както и от заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
13
 
4
 
! Отговори
hahaha преди 2 години
Само путинофилите не удобряват борбата с корупцията, че бърка директно на тяхните идоли - мутри и олигарси - директно в джоба
57
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаше нужда да го разкарват до там, можеше и по телефона да го инструктират.
56
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха. Нима искате да кажете, че ЦРУ не знаят, че това е КИРО КЕША? Хахахахаха
55
3
 
18
 
! Отговори
Егати преди 2 години
Празните Приказки - ПП !
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за визите няма ли нещо пак да обещаят хахахаха, Кирчо що не пита? Има и украинци за извозване също така
53
1
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Тоя се похвали във временното правителство, но сега нищо не прави срещу корупцията! Но отиде в САЩ на инструктаж, а меджу другото САЩ покрепиха и Тиквой преди него ама какво стана?
52
1
 
14
 
! Отговори
Брат Вурст преди 2 години
Кирил Петков посети завода за мъпети, за да му инсталират новите актуализации за софтуера. Обещано му е догодина да го ъпгрейднат до Трюдо 1.0, а ако слуша през 2024 ще му инсталират версията Макрон 1.4
51
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещи с някакви треторазрядни чиновници. Съветник, подсекретар, главен градинар на поляните, ей такива се срещат с нашите лакеи.
50
1
 
12
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Че Киро да не би дава се е борил, че го креояъ? Поредните кухи, нищо не значещи фрази.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
американците що гледат от страни. Нали бяха уж ,,голяма сила,,Да направят десант и да заловят .....Не..щастници. Воюват само с слабаци. Хайде де краварииии....Усрахте се от страх.
48
4
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Киро е бил на спявка, инструктаж и т.н. Натегнали са му бурмите и сега двойно по-нахъсано ще я осъществява промяната. Ама превозвачите го чакат с нетърпение...и не само те.Оставка!
47
2
 
12
 
! Отговори
7.62 преди 2 години
До ПРЕВОЗВАЧИТЕ Не, не се е скрил. Извикаха го, за да актуализират софтуера, който му е бил зареден преди.
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сащ подкрепиха Простото ... Защото нямат друго Просто ...
45
0
 
12
 
! Отговори
бре преди 2 години
договарял е втечнен газ, за тва е отишъл
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не беше ли тази със сладките на Майдана? После не казваше в сената каква *** се е събрала спонтанно и какви ги свършиха. Жалко е колко ниско могат да паднат хората за пари и власт.
43
0
 
4
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Ами, то най-интересното е, че и ние го подкрепяме... ама все тая :)
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко се е променил света, преди време поне идваха да ни кажат какво трябва да правим, сега чакат сами да отидем за инструктаж!!!Срамна работа, ако вземе някое записче да излезне да не се налага да се връщат.
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
световната банка отива за още заеми
40
2
 
26
 
! Отговори
ПРЕВОЗВАЧИТЕ преди 2 години
КИРО СЕ СКРИ В АМЕРИКА , ПРЕВОЗВАЧИТЕ ГО ЧАКАТ
39
1
 
20
 
! Отговори
? преди 2 години
намерихте ли газ в америка?