НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море

Командирът на Военноморското командване на Алианса е във Варна
10 май 2022 12:00, Елка Василева
162
НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море, каза при посещението си във Варна командирът на Военноморското командване на Алианса (MARCOM) вицеадмирал Кийт Блънт. Той бе посрещнат с официална военна церемония пред Щаба на Адмиралтейството от командира на българските ВМС контраадмирал Кирил Михайлов.

При визитата на вицеадмирал Блънт акцент в разговорите ще бъде сигурността в Черно море, обясни Михайлов. По думите му двамата ще посетят Военноморския координационен елемент в базата във Варна. Ще бъде уточнено по какъв начин да се осигури по-добра координация между всички държави членки на НАТО в Черно море.

Солидарността в тези трудни времена е важна и искам да уверя, че НАТО остава обвързан с Черно море и региона, допълни вицеадмирал Блънт.

Той каза, че координацията в акваторията е много важна и българските ВМС, които са много способни, играят голяма роля за нейното постигане.

Блънт посочи, че няма как да сподели какви са оперативните планове на Алианса, но увери, че НАТО не планира да остане задълго извън Черно море. Той изрази задоволство от възможностите и способностите на Военноморските сили на България, Румъния и Турция.

Блънт допълни още, че ревизия на плановете на НАТО се прави всекидневно, съобразно обстановката. „Разполагаме с подводници, кораби и самолети и ежедневно адаптираме тяхната програма и схема на маневриране“, обобщи Блънт.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
8
 
25
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До всички българи: Изнасяйте се по-скоро от България. Опасността този път е реална! Не ми се мисли, какво може да се случи, ако НАТО започне бойни действия по черноморието ни!
79
26
 
8
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До Анонимен 97 - пост 97 - 16 червени палчета за 5 минути. Не си губи времето тук - тоя сайт вече е ферма за русофилски тр/олове.
78
5
 
25
 
! Отговори
перко преди 2 години
Турция също е член на НАТО, но е против кораби на НАТО в Черно море. Борисов също беше против, но Киро *** ще ни продаде!
77
7
 
8
 
! Отговори
БZП преди 2 години
Хайде тролете по-бързо, че скоро свършва почивката и трябва да се връщам при Мустафа на Козяк 16 за отчет и да ме поопънат отзад.
76
6
 
24
 
! Отговори
НАТО ВЪН преди 2 години
НАТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ! НЕ ИСКАМЕ ВОЙНА ВКЪЩИ!
75
5
 
22
 
! Отговори
Ще се разхрърчат преди 2 години
Сармати и Кинжали скоро ми се струва!!!
74
5
 
17
 
! Отговори
хмм преди 2 години
Путин ще им метне по някой Кинжал на натовците.
73
20
 
7
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До Ще ги посрещнем - на тея русофилски фантасмагории ли лъскаш вечер бастона?
72
25
 
7
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До Анонимен 88 - съдейки от видяното до момента - поне аз не съм срещнал един читав русофил - добре облечен или със зъби. Колко па да сте "много" аутсайдерите?
71
29
 
3
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До БZП - освен разбира се, ако не си от сайта - но пък дали ми дреме? Ако вярно си на 23 години и подкрепяш Путин, то мога само да те съжалявам.
70
8
 
29
 
! Отговори
Ще ги посрещнем преди 2 години
Комплексите Бастион в Крим взимат на прицел корабите на НАТО още на входа на Босфора. Отделно поне шест подводници от клас "Черна дупка" според класификацията на НАТО следят всичко подозрително от дълбините на Черно море. А в Красноярския край на бойно дежурство е ескадрила МИГ 31 с хиперзвукови ракети Кинжал които могат да разцепят кораб дори без взривно вещество само с кинетичната си енергия и то изтреляни далеч от Черно море. Това са само средства с далечен обсег а за по близо има и други !
69
7
 
38
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
НАТО вече е в Черно море....има три държави членки на съюза с излас към морето...къв ще дирите още. Иска ви се май сценарии където да воювате с Русия на чужда територия. Айде това да не е БГ. НАТО вън от България..
68
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БZП: Най-вероятно ще те срине с помощта на всички, които не харесват такива, като теб, смешнико. И аз бих му помогнал.
67
18
 
8
 
! Отговори
БZП преди 2 години
Забелязвам нещо интересно. Думата пр/остит/утка в пост 58 не е рецензирана. В моя коментар към пост 58 е рецензирана. Дали фермата за тр/олове не сте си вие - самия сайт?
66
5
 
20
 
! Отговори
Подготвяйте чаршафи преди 2 години
Ама от белите. Че скоро ще ни се налага да развяваме бели знамена. Само че ги пазете да не покфенеят преди това от толкова напъни да се покажем по Атлантици от Елизабет 2ра.
65
8
 
25
 
! Отговори
До БZП преди 2 години
Аз лично съм на 23 години. Какво ще ми направиш, като ти кажа, че подкрепям Русия? Ще ме набиеш ли? Имам възможността да те срина, ако пожелая.
64
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Разполагаме с подводници, кораби и самолети и ежедневно адаптираме тяхната програма и схема на маневриране", обобщи Блънт. Не знам с какво разполагаме, ама какво стана с едни Ф-16? Къде са парите, които платихме за тях? Къде са парите?
63
5
 
23
 
! Отговори
Ясно е преди 2 години
Стига с това русофили и русофоби,истината е една нато са виновни за много кризи,болка и смърт.
62
21
 
8
 
! Отговори
БZП преди 2 години
До Анонимен 58 - вие русофилите сте основно на пенсия и помощи. Нямате пари нито за дрога, нито за *** нито за хазарт. Изброените заплахи не те засягат по обективни причини.
61
5
 
23
 
! Отговори
Лудост преди 2 години
Украйна е изоставила на остров Змеиинй и в черно море труповете на своите войници около 50 убити по време на опит за щурм на острова.Нато поне да прибере труповете.....ужас.