НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море

Командирът на Военноморското командване на Алианса е във Варна
10 май 2022 12:00, Елка Василева
162
НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море, каза при посещението си във Варна командирът на Военноморското командване на Алианса (MARCOM) вицеадмирал Кийт Блънт. Той бе посрещнат с официална военна церемония пред Щаба на Адмиралтейството от командира на българските ВМС контраадмирал Кирил Михайлов.

При визитата на вицеадмирал Блънт акцент в разговорите ще бъде сигурността в Черно море, обясни Михайлов. По думите му двамата ще посетят Военноморския координационен елемент в базата във Варна. Ще бъде уточнено по какъв начин да се осигури по-добра координация между всички държави членки на НАТО в Черно море.

Солидарността в тези трудни времена е важна и искам да уверя, че НАТО остава обвързан с Черно море и региона, допълни вицеадмирал Блънт.

Той каза, че координацията в акваторията е много важна и българските ВМС, които са много способни, играят голяма роля за нейното постигане.

Блънт посочи, че няма как да сподели какви са оперативните планове на Алианса, но увери, че НАТО не планира да остане задълго извън Черно море. Той изрази задоволство от възможностите и способностите на Военноморските сили на България, Румъния и Турция.

Блънт допълни още, че ревизия на плановете на НАТО се прави всекидневно, съобразно обстановката. „Разполагаме с подводници, кораби и самолети и ежедневно адаптираме тяхната програма и схема на маневриране“, обобщи Блънт.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
27
 
7
 
! Отговори
Кю преди 2 години
То какво има за чудене ?!?Един самолетоносач , 3 подводници , USA морска пехота и филма за *** приключва!
99
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО има три члена с акватория в Черно море. В статията има някаква грешка, защото по презумпция то е в Черно море.
98
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То никога не е било "извън" - де що територии свободни има по света, всичките гледа да докопа, за да може после управителят на НАТО - САЩ да цоца чужди ресурси. Затова постоянно води войни на чужди територии, създава изкуствено конфликти, в които участва от далеч, вкл. и като търговец на оръжия от всякакъв вид.
97
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е НАТО си е в Черно Море. Даже контролира входа и изхода на Черно море - Босфора. Скоро го бяха затворили временно турците.
96
22
 
10
 
! Отговори
До Интелектвалец123 преди 2 години
Не знам какво ти свести в глътвъта на без да свести и без да има време за памперси два ваши карабляка бяха произведени в подводни крайцери. Голем майтап сте русофашагите. Нема да се напъвате много, да не оцапате Мосфильм анимациите.
95
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До И засвистяха Кинжали - нещо ти бучи в главата, но Искандер ли е? Не е мозък, всеки случай. Та, ако допуснем за момент, че руските ракети са "по големи". И какво от това? Русия ще "спечли" ядрена война за 3 минути ли? Защото 3 минути по късно Русия ще е радиоактивна пустиня като останалия свят. На това ли мастурбирате русофилите? Много сте зле. Само аутсайдер може да се кефи на руските анимации като контрапункт на жалкия си сив живот.
94
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 106 - не знам колко се вади при "активно тролстване". Погледни си фиша? Или питай колегата си дето поства едновременно в един и същи момент два поста под чужд ник? Та по темата - къде точно в статията стана дума, че НАТО ще напада Русия от Черно море? НАТО е в Черно море отдавна - Турция, Румъния - дори и ние. Засиленото присъствие само може да охлади руските мераци. Но пък тр/оловете които все повече се убеждавам, че са на щат в сайта се метнаха само на заглавието да дефекират.
93
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сме ви канили, че да се гласите да се връщате.
92
10
 
17
 
! Отговори
И засвистяха Кинжали преди 2 години
малее. И забучаха Искандъри лелее. А като дойдоха Сарматите, всички Нато-вци бяха вече изпуснали сърмите от страх!
91
2
 
19
 
! Отговори
Иска да каже преди 2 години
САЩ не възнамерява да остане дълго извън Черно море. Ако трябва да бъдем точни. Защото ние никъде не сме ходили.
90
4
 
23
 
! Отговори
Пълнете бурканите преди 2 години
и се запасявайте със зимнина за две зими напред че познайте от един път кой ще яде попарата след цялата тая сага.
89
30
 
11
 
! Отговори
Супер преди 2 години
Добре дошли на нашите съюзници! Пред последните 120 години истински икономически прогрес сме водяли само когато сме обърнали гръб на имперска русия и лиже към икономически връзки на запад.
88
8
 
17
 
! Отговори
Влезе Нато в Черно преди 2 години
Море. Захвърчаха кинжалите. Излезе Нато от Черно Море. Ама ние които оставаме тук какво да правим?
87
26
 
13
 
! Отговори
Чичо Ичо. преди 2 години
Крайно време е, VI американски флот да си смени адреса. От Сиракуза, във Варна.
86
3
 
22
 
! Отговори
Изплискахме легените преди 2 години
от простотия. Сега като дойде и НАТО бозицата ще закиселее яко.
85
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия не възнамерява да пуска НАТО в Черно море. Турция също!
84
5
 
25
 
! Отговори
vlady преди 2 години
НАТО ще има нужда от българския перално-банен батальон на полк. Теляков - да изпере на.сраните га.щи и да измие на.сраните за.дници.
83
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказва се че НАТО са най добри във воденето на прокси войни. Ако някои още си мисли че Украйна води война с Русия значи е в дълбок зимен сън. Улраите да не се бия в гърдите че побеждавали. Тази война се води от Русия и НАТО най вече Америка просто Украйна в използват за бойни поле. Кога ли ще се осъзнаят. А тренда с това който подкрепя Русия е наук, беден е най голямата глупост която съм чувал напоследък.
82
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БZП - Написал си 10 коментара и нито един смислен, а имаш самочувствието, че си ЕнтелЕгентен евроатлантик. Пази Боже от такива ЕнтелЕгентни индивиди. Дано поне ти плащат добре за тро_лстването. Вадиш ли по 5-10 лева на ден или достигаш толкова само, когато си по-активен? А иначе по темата - Ако идеята на НАТО е да напада Русия в Черно море, то по-добре да си държат корабчетата далече от нас. Ако пък идеята е просто да покажем мускули, за да не ни напада Русия, тогава подкрепям.
81
2
 
18
 
! Отговори
БZП преди 2 години
Страхувам се да не ме баннат, но ще си призная нещо тук, пред този форум. Лапам безплатно.