Румен Радев отрече да предстои негова визита във Франция за РСМ

Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие, заяви той
Обновена: 1 юни 2022 13:11 | 1 юни 2022 12:41, Нели Христова
69
Румен Радев отрече да предстои негова визита във Франция за РСМ
Снимка: БГНЕС

Няма условия за моя визита, заяви днес президентът Румен Радев, попитан за предстояща негова визита във Франция, свързана с темата за Република Северна Македония.

Още по темата

Във вторник БГНЕС съобщи, че на последния коалиционен съвет на 27-ми май е обсъждана обща визита на президента, премиера и външният ни министър във Франция. Според участници в коалиционния съвет там се очаквало да бъде одобрен предложение на президента Макрон, което да вдигне ветото за започване на преговорите на РС Македония за членство в ЕС.

"Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие, затова няма условия за моя визита в Париж при президента Макрон, искам да видя реални резултати, оценявам ангажираността и усилията на нашите европейски партньори. Що се отнася до убеждението на премиера Кирил Петков, че последната инстанция по темата Република Северна Македония е парламентът трябва да уточня, че последната инстанция винаги е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми", заяви Румен Радев.

Той поясни, че следи внимателно позициите на партиите. Той коментира и предстоящата актуализация на бюджета.

"Много страни вече си актуализираха бюджета, ако няма сигурност не можем да говорим за икономика, образование, култура и наука", допълни президентът.

Според него бежанците са се оказали болезнена тема. Румен Радев подчерта, че политиката на българската държава трябва да бъде внимателна и постоянна.

"В началото основният приоритет беше да ги интегрираме, а сега ние го задраскваме", добави Румен Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такава покана за такава среща. Това е причината Радев да се прави на мъж. Ако Макрон го покани,за секунди ще хване самолета.Сега се възползва от една манипулативна новина. Но така или иначе това е глупаво,защото тук има консулства,посолства и кореспонденти от Франция. Като цяло това си е излагация.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33 Борисов и той така си мислеше - че никой няма да излезе на протест срещу него ,ама ......
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако наистина има покана от Макрон и Радев не отиде,това е голяма политическа излагация.Според мен няма такава и сега тук ни взимат на мезе и си печелят популистки точки.Петков каза като човек искрено,че няма такава покана или не знае за такава.Това директно означава ,че това е манипулация и няма покана от Макрон. Ако Макрон покани Радев,на секундата ще приеме.Не се вързвайте на политически манипулации.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34 защото го канят на посещение
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо се мъка В Португалия ,Испания и в други държави без никаква причина и харчи хиляди левове.
26
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако България пусне Македония за ЕС на протест ще излезнат само продажниците от ВМРО,БСП и Възраждане.Никой друг няма да излезне.Същото(Путинисти)пишехте и преди протеста на Възраждане и на протеста имаше 30-40% *** от една етническа група и не бяха повече от 2 хиляди.Не ставайте смешни.Нормален човек няма да излезне на протест.
25
0
 
10
 
! Отговори
друг път 17ти век преди 1 година
До Анонимен 27 Да бе . Отиди да му кажеш на Макрон , че трябва да зачеркне част от историята на Франция , да му видим реакцията
24
2
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Напротив, няма какво да му се мъкне там на Макрон като кученце, напълно достойна и ясна позиция на Радев в случая, макар че за почти всичко друго съм бил против него !
23
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек да е образован ,не означава да разбира история.Само комплексирани мъже, на които жените (мъжете ) не им обръщат внимание се занимават с история.Аз си мислих,че това е на изчезване,но явно не е така.В България има много комплексирани хора.За това има много убийства от ревност,затова има война на пътищата,затова има тормоз над жени и деца.Това е и причината да бъдем бедни ,въпреки че сме част от най-богатите съюз в света. ЕС налива от 2007 пари и те отиват пак при комплексираните с малки ...
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все мисля , че няма политик , който да направи нещо против волята на българите по отношение на РСМ. Може да търпим да ни дерат кожите с цените на храната , отопление , гориво , ама по отношение на РСМ и ИК сме бетон .Никой не иска иска да изкара стотици хиляди по улиците .
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората които се занимават с история в България и Македония са силно комплексирани хора,които нямат грам самочувствие.Историята в държавите от ЕС се възприема по съвсем друг начин и на съвсем друго ниво.В България и Македония история учат хората,които не могат да запишат друго нещо.Моя съквартирант в Студентски Град беше историк и беше нонстоп надрусан и продаваше наркотици.Сега те определят отношенията между Македония и България.Наркомани ни определят съдбата.
20
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като е мъж да отиде и да каже като мъж на Макрон,а не да отказва срещи и да злепоставя България.Държи се като Путин.Макрон ще дойде тук.Въпроса е дали няма да стане като с Путин.Макрон беше казал,за Путин че живее в 17 век и му говори само за история.Тогава Макрон се отказа от разговори с Путин.
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев,с Киро се състезавате по надлъгване,всичко оплескахте и сега се чудите как да се измъкнете!
18
6
 
4
 
! Отговори
цОК преди 1 година
БАСИ РУСОФИЛ!
17
3
 
6
 
! Отговори
Изненадания преди 1 година
Вземете прочетете малко история,пообразовайте се какво са македонците и за какво претендират, пък после коментирайте дали президентър е русовил,русофоб или патриот. Хора, които забравят своята история, са обречени да я повторят.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото новините са лъжливи или полулъжливи, медиите са собственост на големите, затова!Подкрепям Радев!
15
7
 
8
 
! Отговори
ШЩШПО...---- преди 1 година
Хитър и коварен е болшевикът Радев. Не иска да ходи на среща с Макрон, за да може после да критикува МИН. председателя, че нищо не е постигнал в Париж. Много опасен е ,,президентът" на България.Иска му се да ни тикне към Путин.Янев е същият.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отиа да му набият канчето, демек да му кажат какво да прави.
13
4
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Тоя освен да ходи на екскурзии за друго не излиза от България.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немат шанс макетата, който и да на власт в БГ :))