Хазарта се отчете и рече: За някои в парламента да лапаш нещо е бизнес

Дарил е заплатите си за обучение на изоставени деца
Обновена: 6 юни 2022 18:44 | 6 юни 2022 18:41, Александър Попов
206
Хазарта се отчете и рече: За някои в парламента да лапаш нещо е бизнес
Снимка: БГНЕС

Депутатът Христо Петров публикува във Фейсбук профила си своеобразен отчет за свършеното през шестте месеца, откакто е народен представител.

"Шест месеца изминаха, откакто съм народен представител. Време е да споделя какво свърших дотук - пред онези, които дадоха гласа си за мен, както и пред всички останали.

Сумата от заплатите, които получих за тези шест месеца е около 40 000 лева. Защо го казвам - ще поясня след малко.

През последната половин година моята дейност се състои в това да помагам за образованието на изоставени деца. Те живеят в така наречените ЦНСТ - центрове за настаняване от семеен тип. На нормален език - това са домове за изоставени деца.

Тези деца може да станат учени, спортисти, инженери, лекари или работници. Може да станат проститутки, крадци или просяци. Аз вярвам, че този въпрос се решава сега, в този момент. И правя каквото мога.

Още по темата
От шест месеца аз давам цялата си депутатска заплата до последната стотинка, за да помагам за образованието на тези деца.

Осигурих на няколко десетки от тях едногодишен курс по английски език.

Някои от тези деца са неграмотни - те не умеят да четат и да пишат на български. Това ще се промени, понеже осигурих за тях специални курсове с учители - сугестопеди.

Някои от децата, с които се запознах, получават образователна подкрепа под формата на професионални курсове в сферите, в които искат да се развиват.

В един от домовете мечтата на повечето деца беше да отидат на море. Затова и през август 20 деца ще отидат на едноседмична морска творческа ваканция (дано дотогава спре да ме боли сърцето за тия 8000 лева).

Половин година аз обикалям тези домове из цяла България със собствената си кола и на собствени разноски. Откакто съм депутат никога не съм ползвал служебна кола, нито шофьор, нито гориво. Всички курсове, учебни материали и други дейности, които осигурявам за децата ги плащам от собствения си джоб. Не съм натоварил държавата с една стотинка за тази моя дейност.

Говорим си доста с децата. Мотивирам ги да четат книги, да учат това, което обичат най-много и да бъдат добри хора. Не можете да си представите как действа на едно дете следното - да му обещаеш, че ще го запознаеш с любимия му изпълнител, ако то се научи да чете. И да му видиш после изражението, като си изпълниш обещанието.

С много от тези деца си говорим открито за наркотиците и алкохола. Искам децата да знаят истината за тях не от паркетни лелки и чичковци, а от някой, който е изял истинското дърво. И да знаят наистина как да се предпазят.

Дотук съм помогнал пряко на няколко десетки деца. Живот и здраве, до края на тази година ще бъдат стотици. Към момента в България в такива домове живеят около 3600 деца. Мисълта, че няма да успея да помогна на всички тях е ужасяваща, но няма да ѝ се дам.

Чувствам се истински смислен, откакто правя всичко това. Обещах на себе си и на хората, че няма да се превърна в един от ония изроди. Правя, каквото мога и си спазвам обещанието.

В следващите дни ще публикувам тук подробен отчет за гореописаното - с имената на домовете, както и с някои важни подробности. Свърших и други неща, които може би е добре да спомена във въпросния отчет.

Накрая ще си позволя едно малко отклонение.

Миналата седмица гледах и слушах един депутат от ГЕРБ, който от трибуната на Народното събрание каза, че такива като мен не знаели защо са в парламента. Интелигентен човек е и ми стана много мъчно за него. Те наистина изперкват там - той искрено вярва, че като излиза на трибуната по двайсет пъти на ден да обижда и да пита “това ли ви е промяната?” е по-полезен от някой, който днес ще отиде и ще научи едно дете да чете.

Това е от мен засега.

За някои в парламента да лапаш нещо е бизнес. За други нещата стоят по друг начин...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ицо Хазарта е срам за българския парламент.
123
8
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ИЦО ХАЗАРТА ПОЗОР СИ ПОТРЕС СИ ГОРКИЯТ ХАЗАРТ ХАРИЗАЛ ОТ ДЪРЖАВНАТА СИ НЕЗАСЛУЖЕНА ОГРОМНА ЗАПЛАТА ХАЗАРТ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ ДЪРТ РАПЪР НА БАНИЦАТА ТОВА СА ПОДМЯНАТА ХАЗАРТА ПОТРЕС СИ
122
0
 
2
 
! Отговори
лапането е трудно преди 1 година
Първия път беше бързо лапане на Техноимпекс сега с Арсенал ще се узори но ще се пребори социалис с власт.
121
7
 
9
 
! Отговори
Край преди 1 година
Казаното от това момче показва, че въобще не знае за какво служи парламента и за какво той е там. Парламента трябва да прави законите на страната и депутатите трябва да са законодатели. Не им се дават заплати за да се занимават с благотворетелност.Друг е въпроса че 240 законодатели с постояннно действащ парламент са излишно много за 7млн. България.
120
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво добър пример даваш може и други хора да те последват доброто е заразно има много хора който обичат да помагат но не знаят накъде да се насочат децата са нашето бъдеще и трябва да се погрижим особено за изоставените
119
9
 
11
 
! Отговори
Toto преди 1 година
За Ицо в момента парите не са важни, явно ги има в повече засега. По важното за него е депутатската пенсийка която ще вземе след време, защото знае че вече е подсигурен. А не като неговите колеги , като остареят и реват за помощи.
118
4
 
20
 
! Отговори
Lora преди 1 година
Поздравления на г-н Петров за благотворителността. Но не това е ролята на народните представители. Те трябва да направят така, че тези деца да не зависят от благотворителността на отделни хора, а за тях да има специлани закони, дейности и бюджети предоставени от държавата, които да гаратират, че те получават най-доброто за да развият своя пълен потенциал, за да са реализирани всичките им права. Та г-н Петров нека чуем за законодателноте ви инициативи и за дългосрочната устойчива промяна.
117
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Засрамисе се бе Кел еш,тоя получава 8000 лева за показване на сре ден пръст,много се загрижил за народа,кове едни закони мама мия
116
4
 
6
 
! Отговори
Atanas Chtarbanov преди 1 година
Kak da my viarvam
115
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе ,Ицко говориш срещу Борисов ,ама ти го мадмина бе пич,ште ти сложим снимката в църквата до света Петка
114
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, това е добър пример. Не като да си анонимник , мрънкач и злобата!
113
11
 
14
 
! Отговори
Евала Ицо преди 1 година
Респект !
112
14
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Ицо е дребен мошеник и нагаждач очевидно. Вижда се бърза адаптация, но слаба актьорска игра и сценарий..
111
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя имам чуството че е перманентно дро гир ан,то затова женаму го е изхвърлила като мръсно коте
110
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека другите да го кажат,а той като косомолски секретар,другари и другарки аз направих това и това,наг лец
109
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво лапане говори, най-тъпият рапър сред депутатите от ПП? Егати речника, егати простотиите!
108
11
 
14
 
! Отговори
HAH преди 1 година
Пускай отчетите, че немаме търпение да видим, колко си дал за бело.А, и внимавай, да не учиш децата да показват средни пръсти.Грозно е!
107
10
 
13
 
! Отговори
браво преди 1 година
Ако всичко това е така, ЕВАЛА!
106
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към Ицо ***. Виж какво драги, ти си депутат, а не социален работник. Тази работа, която описваш е много трудно да се докаже, дали изобщо е извършена от теб. Имаме само твоята дума, пък и не е работа на един депутат. Та, депутатът ако не знаеш, е законотворец, прави предложения в парламента, гласува закони, или обяснява своите забележки по тях. Внася проект за такива, отправя питания към министри и прочее. Накрая, няма ли кой да ти запиши устата, защото колчем я отвориш, само простотии излизат
105
11
 
10
 
! Отговори
Ин вино веритас преди 1 година
Тоз клоун са му написали сценария още на изборите