Радев и Петков анализират най-важните предизвикателства

Откриват Софийски икономически форум III
Обновена: 7 юни 2022 16:42 | 7 юни 2022 16:36, Камелия Цветанова
12
Радев и Петков анализират най-важните предизвикателства
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Делфийският икономически форум и Център за либерални стратегии организират в София на 21 юни 2022 г. Софийски икономически форум III, който ще се проведе в София Хотел Балкан. Събитието цели създаването на широка платформа за диалог и комуникация.
 
С фокус върху руската инвазия в Украйна и ролята на България в региона на Югоизточна Европа и Балканите, лидери от цялата политическа и икономическа палитра ще дадат конкретни отговори на ключовите за региона въпроси, с акцент върху енергетиката, сигурността и икономиката.
 
Софийски икономически форум III ще предостави възможност да се идентифицират и анализират най-важните предизвикателства пред икономическия растеж, да се сподели политически опит от други държави, да се подкрепи приемането на корпоративни социални иновационни практики в частния сектор и да се определи курс на политически действия към по-конкурентни и приобщаващи икономики в България и Югоизточна Европа.
 
Президентът Румен Радев и министър-председателят Кирил Петков ще отправят поздравителни адреси по време на събитието.
 
Някои от основните теми, които ще бъдат разгледани на Софийския икономически форум III са светът след войната в Украйна: анализ на новия глобален и регионален ред за сигурност, важността на присъединяването към ЕС: разширяването на ЕС като геостратегически императив след ситуацията в Украйна, инфлация, валутен борд и кандидатура за еврозоната: контекстът на 2022 г., отвъд нестабилността: геополитическо напрежение и енергиен преход, стратегически инфраструктурни проекти: мобилност и свързаност, дигитална трансформация: извеждане на правителството на следващото ниво, развитие на преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) и регионални икономически клъстери, пазарът на труда в България: баланс между ефективност и приобщаване и развитие и възможности в транспортния сектор.  
 
Сред изтъкнатите лектори, които ще бъдат представени на Софийски икономически форум III са Асен Василев, заместник министър-председател по еврофондовете и министър на финансите, Гроздан Караджов, заместник министър-председател по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството, Драгомир Заков, министър на отбраната ,  Александър Николов, министър на енергетиката, г-н Божидар Божанов, министър на електронното управление,  Никос Чардалиас, заместник-министър на националната отбрана на Гърция, Флоренс Робин, посланик на Франция в България,  Димитриос Хронопулос, посланик на Гърция в България, Красимира Величкова, член на правителствения щаб по въпроса с бежанците,  Димитрис Аврамопулос, еврокомисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството (2014-2019), Джордж Кремлис, главен съветник на министър-председателя на Гърция по въпросите на енергетиката, климата, околната среда и кръговата икономика, Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, Оливие Маркет, президент на AES България, г-н Карел Крал, главен изпълнителен директор на Електрохолд, г-н Владимир Малинов, изпълнителен директор на Булгартрансгаз, Андрея Щерев, член на Изпълнителнителния съвет, Българска търговско-промишлена палата (БТПП), г-н Роберто Санторели, председател на Конфиндустрия България,  Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, Митко Василев, главен управител, Германо-Българска индустриално-търговска камара, Деян Шошкич, професор в икономическия факултет на Белградския университет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анализа на пп и коалиция в в шеста глуха ,мошеници
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от анализи, никой не му се бачка!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както няколко месеца анализирака заседналия кораб. Сформираха комисия по запането от брега, съставена от няколко зам.министри, депутати и кметове. Естествено те добре заработиха за непосилния си труд
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварската администрация обединява сили да довърши българския народ.
2
1
 
5
 
! Отговори
Елена преди 1 година
Цццццц, нали главите им бликат от акъл ,,големи "резултати се очакват от анализите .Съсипаха всичко.Карикатури
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пир по време на чума . Кво не им е ясно на тия че се събират да изпият едни пари ? Запада фалира през 2008 г .Тогава се реши да се вземат дългове за да не се правят реформи. А сега никой не дава затова са решили да печатат за да не връщат . Трябва да се разпусне ЕС и еврото иначе никакви реформи няма да има а икономиките ще се свиват все повече с инфлация . Това е което политиците трябва но не искат да правят щото няма да могат да усвояват и назначават на ясли.