Кои са печелившите и кои не от трусовете в управлението?

Ключов и напрегнат ден за управляващите
16 юни 2022 11:37, Петя Славова
23
Кои са печелившите и кои не от трусовете в управлението?
Снимка: БГНЕС

Ключов и напрегнат ден пред управляващите след като четворната коалиция се разпадна.

Ще бъде ли свален до няколко часа председателят на парламента, коментират специалистите Димитър Ганев, Асен Агов, Димитър Аврамов и Георги Куртев. До ситуацията се стигна вчера след като от ИТН поискаха изслушване на външния министър Теодора Ганчовска. Скандалът се случи след като като от ИТН поискаха заседанието да бъде закрито за да представят секретни документи, но заседанието остана открито.

"Гласуването за отстраняването на Никола Минчев в НС е само една от няколкото генерални репетиции, които предстоят, преди вота на недоверие. Това, което видяхме в пленарна зала в сряда е, че има ново мнозинство и по всичко личи, че то ще гласува оставката на Никола Минчев". Това посочи пред Нова тв политологът Димитър Ганев.

Още по темата

Той разясни и колко гласа са необходими в пленарна зала, както и какви са възможните трикове с кворума, за да може вотът да е успешен. Журналистът Асен Агов от своя страна си припомни предишен подобен вот – този за отстраняването на Огнян Герджиков. "Това е символичен жест с отстраняването на председателя. Така се разрушава доверието в управляващото мнозинство", посочи той.

Според Агов случващото се в НС е толкова грозно, че отвращава обществото. "Има страхотно страхотен обществен дисонанс между управляващи и общество много хора казват, че това ни го е донесла демокрацията. Но не е така – при демокрацията има справедливост".

"Удивително е как ИТН действа като политически вирус. Миналата седмица – криза в правителството. Тази седмица – криза в парламента. За пръв път имаме политическа партия, която създаде официално правителствена и парламентарна криза за пари", посочи от своя страна политологът  . И добави: "Ако наистина ще вървят така нещата – по-добре да отидем на избори".

"Голям е дисонансът – и тук говорим за доверието на хората. Имахме мнозинство, което дойде с желанието за изчегъртване. В краткосрочен, площаден формат – работи, но в дългосрочен - това не е държавност, не е политика", категоричен е и журналистът Георги Куртев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 година
То се знае -печеливши са корумпираните политици , а губещи сме всички ние , които ходим да гласуваме !
16
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дружните усилия на всички крадци в парламента ще доведат до нови избори, в които Продължаваме Промяната ще имат мнозинство от над 121 депутата. Каква по-добра от тази новина?
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
13 Възраждане е мутант на руската БСП, еднакво опасни за България.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не поставяйки ГЕРБ до Радев и неговите ченгета, с които е заобиколен. Както и петата руска колона, която оглавява. Те нонесоха морални и физически щети, с ареста на Борисов, което фиаско бе осъдено от Брюксел.
13
8
 
3
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 година
Всички тези еднолични организации като ГЕРБ, ДПС, ИТН и клонингът на Путин в България - Възраждане трябва заслужено да идат на политическото бунище и задължително да бъдат и разследвани и съдени, както в България, така и в Брюксел, тъй като има злоупотреби в особено големи размери, които се мъчат да прикрият именно с всичките тези ходове в момента. Ако ще и да идем на нови избори в един момент ще се окаже по-здравословно за държавата и парламентаризма. Да са живи и здрави Кирил и Асен.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4 Защото са кариеритти и алчни за много пари, за лукс, на гърба на държавата. Да поддържат висок западен стандарт в една реактивно бедна, балканска страна. Да се забавляват, да си правят селфита, нощни ски разходки, пътувания до солунски барове и много други.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важното е, да се види, кои са губещите-българските граждани. И да се спре този позорен, агонизиращ ход, на едно провалено правителство.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е ясно,че Славчо няма да е в следващия парламент.И няма да има кой да му плаща кабеларката.И от Банкя и от сараите ще го отсвирят,защото повече няма да им е нужен.
9
5
 
9
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПЕЧЕЛВШ ОТ ПО-БЪРЗОТО МАХАНЕ НА ТОВА ЛЪЖЛИВО И ЛИЦЕМЕРНО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА Е БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отиваме на избори. Стискам всичките си палци повече да не гледам онзи нагъл павиан Тошко и надутия му кисел началник повече по телевизията и в парламента. Станаха ми изключително неприятни напоследък с наглото си отмъстително държание. При това аз не харесвам и Киро, но ИТН са ми в пъти по-отвратителни с цирковете, които сътвориха и опитите да го играят опозиция, въпреки че са в управлението.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде... онези, които гледат лошо и надменно като богове, взеха да капят като загнили череши. Чао, чао!
6
5
 
4
 
! Отговори
Ghost преди 1 година
До Анонимен 2: В грешка си? Радев,ПП,ИТН(Трифонов),ДБ и БСП са елементите които докараха нещата до тук. Това че вие избирателите сте 'излъганите калинки' си е изцяло ваш проблем.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както обикновено,печеливши са всички дУпетати,а губещ е целия български народ.
4
3
 
8
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
Защо всички юпита са *** и слугинаж на чужди интереси?
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надявам се Славун да не влезе в следващия парламент. То неговото мина всякакви граници. Вече на 4-ти избори ще ходим само и единствено заради неговото его. Седи си в дупката и се прави на интересен по цял ден. ИТН е напълно непредвидима в лошия смисъл на думата партия. Създадоха огромен хаос. В този ред на мисли, дори новият Волен, Костя Рубльов е донякъде по приемлив от онзи киселяк.
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Печелившите са двете мафии - руската/червените/Радев и гербаджийската/мутрите, губещи са ПП и българските граждани.
1
1
 
12
 
! Отговори
Риъл Шит преди 1 година
Не е лоша идеята за избори. Ще заменим чалгарите със скачкащи копейко-националистчета. Пак ми се вижда по-добре от таа селяния.