Делян Добрев: ПП може да си купят още депутати и вотът да не мине

Ситуацията била толкова тежка, че изходът бил само избори
427
Делян Добрев: ПП може да си купят още депутати и вотът да не мине
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от "Продължаваме промяната", защото те самите така се определят, пазаруват вече 10 дни депутати. Кога петима, кога един. Твърде вероятно е до деня на вота на недоверие, да бъдат напазарувани още депутати и вотът да не мине".Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, бивш министър на енергетиката.

Той изказа мнение, че депутатите от "Има такъв народ" не са избрани да влязат в Народното събрание заради себе си, а заради лидера на партията им - Слави Трифонов.

Още по темата

"Ситуацията в страната е толкова тежка, че не виждам друг изход, освен избори. Причината не е само, че положението е нетърпимо и този кабинет трябва да падне, а и това, че не виждам каква конфигурация би могла да се направи в този парламент за друго мнозинство. При всяка друга комбинация и "Възраждане трябва да е в управлението", а ние ценностно се разминаваме прекалено много с тях. Те задават въпроси за еврозоната, за НАТО за ЕС, които пред нас не стоят и никога не са стояли. Ако ИТН не бяха свалили доверието си от кабинета, нямаше да внесем вот на недоверие, защото няма нито едно свалено правителство, свалено с вот на недоверие", каза Добрев.

Добрев коментира, че не е вярно, че петролът е поскъпнал заради световните цени, защото българската рафинерия не ползва сорта Брент, а уралски нефт. Според него в цената на уралския петрол за последната година няма изменения.

"Средната цена на уралския нефт за месец май е 78 долара. Не само, че няма увеличение, има намаление. Защо за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев? Защо купуваме евтин руски петрол, за което се бори вицепремиерът Асен Василев, а плащаме скъп американски Брент?. ... Аз не знам министърът на енергетиката нещо да е направил през последните 6 месеца по този въпрос, а горивата в този период скочиха - бензинът с 36%, а дизелът с 37%. В същото време знаем за няколко срещи на Асен Василев с "Лукойл". И тогава почна да скача дизелът и бензинът (цените им - б.р.). След тези две срещи Василев ходи в Европейската комисия и лобира "Лукойл" да купува руски уралски нефт. Това бих го разбрал, ако по бензиностанциите горивото беше 2,20 лева. Тогава ще кажем, че той защитава националния интерес. Само че ние купуваме евтин уралски нефт, а плащаме като за скъп Брент", коментира Добрев.

В предаването "Неделя 150" Делян Добрев коментира и темата за предложението на Френското председателство на ЕС за ветото на Северна Македония.

"Имаме подписан договор през 2017 година, който не се спазва. Докато не се изпълни този договор, не виждаме какви компромиси могат да се правят", каза той.

Добрев се съгласи с думите на президента Румен Радев, че това, което прави Кирил Петков, е безотговорно, защото е "премиер, а не куриер".

"Ние смятаме, че преди да се разгледа каквото и да е предложение в парламента, трябва да получим официално становище от Министерски съвет по това предложение, защото изпълнителната власт е за това - да дава становища на Народното събрание", посочи Добрев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: ГЕРБППИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Добрев
216
5
 
1
 
! Отговори
пазарувам любов преди 1 година
всяка нощ не отричам
215
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
266 Кой, какъв е ще каже българският избирател. Хубаво му подмениха волята от ПП,ДБ,БСП, дакрепиха едно куцаво правителство, което вече се провали. Сега молят за 6 гласа и ситуацията стана трагикомична. Такова правителство не може за извърши никаква промяна
214
3
 
2
 
! Отговори
до 268 преди 1 година
само не го слагай в горния джоб, че врещи много па и смърди леко
213
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антоанета Цонева ДБ, днес в "Денят започва" с Георги Любенов, удобно забрави, че хората не са гласували точно, за тази безпринципна коалиция. Например, избирателите гласували за ИТН не са гласували за БСП в нея, дори напротив, тази партия обяви, че няма да се коалира с БСП,ГЕРБ,ДПС. И че феновете на БСП ДБ е ПП в София, не са целият български народ.ДБ се бои, че след нови избори ще остане извън властта.
212
3
 
4
 
! Отговори
Куга преди 1 година
Ще пуснат депутатите на промоция....
211
2
 
8
 
! Отговори
Лeke герберастко! преди 1 година
Нагъл мушморок, лъжец, манипулатор и слуга на Мафията!
210
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В сряда всеки нормален българин трябва да е на площад народно събрание и да търси сметка от ПП, ГЕРБ, БСП, ДПС, дъбъ, защо сме най-пропаднала държава в света? Ще има батални сцени, но така трябва!
209
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, колко е лесно да си измисляш. Доказателства, записи имат ли? Или просто си браштолевим?
208
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП = Прекъсваме Промяната
207
3
 
6
 
! Отговори
смотаняк малоумен преди 1 година
Във вторник и сряда, ако на жълтите павета има охрана на дУпетати, да си носи по-здрави каски.
206
4
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Джендърите от ПППП и ДБ искат да управляват в коалиция с Корнелия Нинова,Румен Гечев и Румен Овчаров и си мислят,че хората са будали:):):)
205
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
каква сряда? не е в сряда. Вторник е пич. Стига си манипулирал.
204
6
 
6
 
! Отговори
не бе пич преди 1 година
Вота е във ВТОРНИК, провери си информацията. ВТОРНИК, когато 500-те фена на възраждане ще бъдат брутално прегазени от тълпата.
203
5
 
7
 
! Отговори
ВТОРНИК преди 1 година
ВЪВ ВТОРНИК ЩЕ РАЗЦЕПИМ КАСКИТЕ НА ВЪЗРАЖДАНЕ
202
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дългия, който се навежда в джипката ли? Честно казано не ме интересува мнението на този куц ***. Киро е 5 пъти по-голям мъж от Боко и Славчо, взети заедно.
201
1
 
2
 
! Отговори
СЛАВИ ТРИФОНОВ преди 1 година
Вота на недоверие е във вторник, а не в сряда. Протеста ше е във вторник.
200
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не им стиска да приемат закон: Ако един депутат напусне партията, с която е влязъл, аут от парламента и на негово място следващият от партийната листа.Така би се блокирало в някаква степен предатеството с/у тези, които са го избрали.Иначе "гласуване по съвест" в НС - Ок.
199
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямата грешка на Киро и Асен Очите , е че се прегърнаха с БСП и Корнелия. Ако не беше този факт, бих склонен да им повярвам, че искат промяна. Но с БСП, партия която отрича да е наследник на БКП но въпреки това твърди че е на 130 години.. Само преди 40 години нямаше БСП, но имаше БКП. Където "К" е за Комунистическа!!
198
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 238 - Точно така! Топ коментара на деня!