Делян Добрев: ПП може да си купят още депутати и вотът да не мине

Ситуацията била толкова тежка, че изходът бил само избори
427
Делян Добрев: ПП може да си купят още депутати и вотът да не мине
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Най-почтените и най-моралните, нетолерантните към корупцията от "Продължаваме промяната", защото те самите така се определят, пазаруват вече 10 дни депутати. Кога петима, кога един. Твърде вероятно е до деня на вота на недоверие, да бъдат напазарувани още депутати и вотът да не мине".Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, бивш министър на енергетиката.

Той изказа мнение, че депутатите от "Има такъв народ" не са избрани да влязат в Народното събрание заради себе си, а заради лидера на партията им - Слави Трифонов.

Още по темата

"Ситуацията в страната е толкова тежка, че не виждам друг изход, освен избори. Причината не е само, че положението е нетърпимо и този кабинет трябва да падне, а и това, че не виждам каква конфигурация би могла да се направи в този парламент за друго мнозинство. При всяка друга комбинация и "Възраждане трябва да е в управлението", а ние ценностно се разминаваме прекалено много с тях. Те задават въпроси за еврозоната, за НАТО за ЕС, които пред нас не стоят и никога не са стояли. Ако ИТН не бяха свалили доверието си от кабинета, нямаше да внесем вот на недоверие, защото няма нито едно свалено правителство, свалено с вот на недоверие", каза Добрев.

Добрев коментира, че не е вярно, че петролът е поскъпнал заради световните цени, защото българската рафинерия не ползва сорта Брент, а уралски нефт. Според него в цената на уралския петрол за последната година няма изменения.

"Средната цена на уралския нефт за месец май е 78 долара. Не само, че няма увеличение, има намаление. Защо за последните 6 месеца бензинът и дизелът скочиха с 1 лев? Защо купуваме евтин руски петрол, за което се бори вицепремиерът Асен Василев, а плащаме скъп американски Брент?. ... Аз не знам министърът на енергетиката нещо да е направил през последните 6 месеца по този въпрос, а горивата в този период скочиха - бензинът с 36%, а дизелът с 37%. В същото време знаем за няколко срещи на Асен Василев с "Лукойл". И тогава почна да скача дизелът и бензинът (цените им - б.р.). След тези две срещи Василев ходи в Европейската комисия и лобира "Лукойл" да купува руски уралски нефт. Това бих го разбрал, ако по бензиностанциите горивото беше 2,20 лева. Тогава ще кажем, че той защитава националния интерес. Само че ние купуваме евтин уралски нефт, а плащаме като за скъп Брент", коментира Добрев.

В предаването "Неделя 150" Делян Добрев коментира и темата за предложението на Френското председателство на ЕС за ветото на Северна Македония.

"Имаме подписан договор през 2017 година, който не се спазва. Докато не се изпълни този договор, не виждаме какви компромиси могат да се правят", каза той.

Добрев се съгласи с думите на президента Румен Радев, че това, което прави Кирил Петков, е безотговорно, защото е "премиер, а не куриер".

"Ние смятаме, че преди да се разгледа каквото и да е предложение в парламента, трябва да получим официално становище от Министерски съвет по това предложение, защото изпълнителната власт е за това - да дава становища на Народното събрание", посочи Добрев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още по темата: ГЕРБППИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
1
 
3
 
! Отговори
Дамаджане къде си преди 1 година
Купуването и продаването на гласове е престъпление!!!!!! А купуването на депутати????? Или на Рашков му стиска да арестува само бабички по родопските села
236
7
 
9
 
! Отговори
СРАМ И ПОЗОР преди 1 година
С каква наглост тези ще продължат да управляват с купени депутати Днес е напазаруван този ***, депутат от ИТН, бивш участник в Биг брадър, разбира се, които обаче излезе много по-гявол от предните 5 юди, които взеха по един милион. този взел 3 милиона . Хора събудете се всички във вторник на НС при вота , ако трябва вътре да влизаме да ги биеме
235
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжец. Ако беше гледал Кирил Петков в преди 2 дни в Панорама щеше да знаеш, че той отрече всякаква покупка на депутати и че единственото което прави, е да убеждава НЕЗАВИСИМИ или напуснали депутати от други партии да влязат в ПП, за да работят за КАУЗАТА , т.е за България! Той не е като Бойко да раздава пари или кебапчета на изборите и да купува гласове.
234
1
 
9
 
! Отговори
хехе преди 1 година
друго си е да си купуваш цели партии със златни пръстчета и торбички на била.долни крадци.
233
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делянчно, ми надцакайте ги бе? Нали това правехте последните 12 години? Или си в ситуацията "крадецът вика дръжте крадеца", щото толкова си можете? Като имаш данни за купуване на депутати - подай ги на прокуратурата. Тя е от вашите.
232
2
 
9
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
До 273 АНОНИМНИК ДРАСКАШ ЛЪЖИ АНОНИМНИК БЪЛГАРИЯ Е НА ВСИЧКИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НЕ Е НИЧИЯ СОБСТВЕНОСТ АНОНИМНИК СТИГА ДРАСКАЙ ЛЪЖИ МАФИЯ СА ТЕЗИ СЕГАШНИТЕ НАЗНАЧЕНИ С МАДУРОВСКИТЕ МАШИНИ С НИСКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ С РЕПРЕСИИ С ПРЕВРАТ МАФИЯ СА ТЕЗИ *** ДЕТО КУПУВАТ ГЛАСОВЕ И СЕ ХВАЛЯТ С ТОВА ВАФИЯ СА ТЕЗИ СЕГАШНИТЕ ДЕТО ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ В ТРЕСАВИЩЕ
231
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то хора от селата станали депутати какво да очакваш )
230
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че в ГЕРБ, така стават нещата, не значи че по принцип така стават нещата. За пример мога да кажа РЗС и партията на Бареков. Просто на народа му писна от дребни мошеници с огромна власт.Властта на мафията се пропуква много сериозно.
229
0
 
9
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 1 година
Купуването и продаването на гласове е престьпление
228
1
 
5
 
! Отговори
Искам преди 1 година
Да купя Лена.....колко....
227
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми ко има избори ти ще си в парламента и пак ще си получаваш 3000 за апартамента на мама, плюс 10000 заплата, плюс десетки хиляди от далавери, но Семката тоя път ще увисне. Курбан го гласите май?
226
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БА, ДИЛИЯНЕ, БА АСКОВСКИ КАУНЬО, ТАКА ЛИ НЯМАШ ПОНЕ ЕДИН ИСТИНВСКИ ПРИЯТЕЛ ДА ТИ КАЖЕ КОЛКО СИ ЖАЛЪК И СМЕШЕН С ТИЯ ИЗКАЗВАНИЯ? Ясно много си я огелпил и оня от банкя те е вързал яко за колана си. Въпрос на време е да отговаряш за ограмните кражби които стори. Сори *** но нямао как да ти се размине. Документите ги имат стотици хора.
225
7
 
7
 
! Отговори
обективен преди 1 година
По -лошо от диктатурата на Тиквата НЯМА!Делянчо и крадливите шайкаджии просто плачат за затвор.Теменужки ,Лиленца ,Николинки ,Екатеринки ,Цецки и Цветки...цял кокошарник.Всички до един ,задължително по-невежи и неграмотни от пожарникаря/слънце ,за да не личи колко е прос.ттт самия той.Пфу!
224
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...делян-хасковският рвгионален мафи..от на опг геПи
223
4
 
7
 
! Отговори
На хранилката преди 1 година
Банският хитрец праща момчета да вършат " Мъжка " работа и ще си плати пак
222
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той делян ги разбира тези неща!
221
3
 
12
 
! Отговори
ПП - ЕКОНТ.... преди 1 година
КУРИЕРИ, СЪР......... ШАРЛАТАНИ, СЪР....
220
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
натуралния пазар при простоКиро е отворен -предлага избираеми места за предателите-отцепници.
219
19
 
8
 
! Отговори
Деляне Деляне .... преди 1 година
Докога ще слушате ББ който не знае какво говори?Не разбрахте ли че ББ е продажник и продължава да служи на Прокопиев и години внедряваше негови хора в властта -Плевнелиев Трачко Трайков Христо Бойкикев Дянков... а сега крепи Продължаваме подмяната.Утре ще ви заповяда да отхвърлите Ветото за Македония защото е продажник и за да се хареса на Запада е готов да загроби България.Отървете се от това недоразумение за да може България да тръгне напред!Добре че имаме Слави и Президента за да ИМА БЪЛГАРИЯ
218
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...е делянчо, пък вие с пеевски си бяхте напазарували един чал..гар директно, да ни си играете да купувате човек по човек...