Василев към ГЕРБ: Вашата икономическа философия е "Да го духат бедните"

Продъжавате да предлагате на българския народ философията "постна пица"
Обновена: 21 юни 2022 12:39 | 21 юни 2022 12:33, Нели Христова
331
Василев към ГЕРБ: Вашата икономическа философия е "Да го духат бедните"
Снимка: БГНЕС

Колеги, трябваше да изберете нещо друго, не икономическата политика. Така се обърна вицепремиерът Асен Василев към ГЕРБ в дебата по вота на недоверие, който тече в момента. Нарече мотивите нескопосани.

Напомни на предшественика си финансов министър от ГЕРБ Кирил Ананиев, който в началото на дебата изчете мотивите за исканото недоверие, че дефицитът ни е сред най-ниските в Европа

 При 55% ръст на цените на горивата и 3 пъти на тези на газа - и двете ги внасяме, няма как да не нарасне вносът. Но добрата новина е, че износът расте с 20% във всички стокови групи, и то ако махнем ефекта на инфлацията. Общо 27,5% е общият ръст към трети страни, посочи Василев. Расте износът, но не по опорката ви - износът на оръжие растял, а в абсолютно всички сфери на икономиката, обяви той и изреди данните по сектори

30 млрд. 462 млн. лева е дългът на България към момента и той е намален. Ако е "заробващ", както обявихте, г-н Ананниев, значи вие сте заробили държавата. Но той не е най-заробващ, а 3-ият най-нисък като дял от БВП - 25% при праг 60% по Маастрихтските критерии. Германия има над 100% дълг към БВП, и тя ли е заробена, попита финансовият министър.

Ниският ни дълг е в резултат на политиката, провеждана през последните години у нас, но това не трябва да е за сметка на обедняването на хората. Кражбите и  подържавето на ниски параметри доведоха до там да заварим милион и половина пенсионери под линията на бедност. Вече не са, обяви вицепремиерът.

Още по темата
Продъжавате да предлагате на българсикя народ философията "постна пица", ние предлагаме по-балансирана. Вашата икономическа философия е: да го духат беднит.  Международните инвеститори казват, че продължават да очакват умерено увеличаване на растежа, цитира той анализите при потвърждаването на кредитния рейтинг на България от последните дни. Поощряват се мерките за бедните и се прогнозира оставане на държавния ни дълг на много ниско ниво. Никой не е притеснен, обобщи Асен Василев.

Запазихме въглищната си индустрия и махнахме от Плана за възстановяване газовата централа, затова ни дават за пример държави като Германия, заяви още той.

Инвестициите по данни на БНБ са се качили 3 пъти и половина спрямо миналата година, спрете да лъжете хора, призова финансовият министър. Спрямо 2018-а пък са се качили малко над 15 пъти. посочи данните за всяка от годините на предишното управление и сегашните цифри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
7
 
18
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
И Рашков ако изобщо е служебен доста да се потруди и да ходи за заплашва баби и старци по села и паланки Назначените и юмручето се отказа от вас ХА сега да ви видя дали и 4 % ЩЕ СЪБЕРЕТЕ ПРОДАЖНИЦИ КУПУВАЧИ НА ГЛАСОВЕ БЕЗНАКАЗАНИ КОРУПЦИОНЕРИ ОСТАВКА ИЗБОРИ РАЗСЛЕДВАНЕ ГЕШЕВ КЪДЕ СИ
235
7
 
13
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Така де като пишете в защита на пъпъ и *** около тях да ви имам а огромната заплата на *** и хонорарите и от ББР как се нарича това разходката със самолет само за тях двамата и лъжат яко това как ви се струва Защо Киро и Асен са решили че са последна инстанция не искам тези да ме лъжат да ме крадат да ме мамят и да си развяват оная работа за моя сметка некадърници Оставка Избори Трябва доста да манипулирате сега мадуровските машини да да си докараме онези измислени 650000 гласу
234
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изтеглих 9 млд, за да подхвъррят смешни увеличения, които се стопяват в нарастващата инфлация. Раздават на калпак, та за богатите да има още повече и да не усетят растящите цени.
233
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Философия на икономиката у ПП е, да теглят 10 млд дълг, а на бедните да подхвърлят трохи, които инфлацията, така или иначе ще изяде. Заемите ще ги връщат пак бедните, до девето колело.
232
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 254 _Пълни 100% глупости си написал. Заплата на учител в Америка е в диапазона 60-80к. Дори университетски преподаватели рядко получават 130к ,в крайна сметка средата заплата в САЩ е 60к на година. 130к е заплата за солиден инженер ...с каквато и заплата да си след 5 години сошъл секюрити ти праща съобщение че си готов за пенсия 1200(минималната)и дори след 25 години стаж пак са там около 1600 .поне от българския реднек се очаква да сте адекватни че тъпчете с цървулите света *** не.
231
3
 
7
 
! Отговори
Black Metal преди 1 година
Само за справка...ДГД е политическият слоган на АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПАРТИИ, ПРАВИТЕЛСТВА И ПОЛИТИЦИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, изредили се да връткат държавата от 1990 до ден днешен! Нито един от всички управлявали и управляващи, не е направил нищо за хората. Яко крадене и потресаваща мизерия вече 32 години. Не е имало в световната история по-долни продажници от бг "политиците. България - Сомалия на ЕС. 11932
230
2
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
За да са по-високи пенсиите в България, трябва да има справедливост в размера им и той да зависи само от размера на осигурителните вноски и от годините стаж, без сегашните ограничения с минималната и максималната пенсия. Щом при равни други условия осигуровките на един да 10 пъти по-високи от осигуровките на друг, то и пенсията му трябва да е 10 пъти по-висока, а не само 4 пъти, както е сега. Сега се обезмисля внасянето на високи осигуровки и се укриват доходи.
229
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В САЩ. "Ако учител работи 33 години в САЩ, той получава годишна пенсия колкото е била работната му заплата в последната година от трудовия му стаж. В Ню Джърси например това са около 130 000 долара". Това казва в интервю за радио "Свобода" професор Ричард Ериксон от Университета на Източна Каролина.
228
8
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
Браво за това изказване на Василев,то е същото,като изказването на банкянския индивид,за своите депутати през 2016г.цитирам го **Ще ви ш..б..а..м през анцузите**край на цитата.
227
5
 
7
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Слагате минуси защото сте лоши хора българите и си заслужават съдбата на старини ... алчни , безчовечни , безморални да ви е честито тая дива държава която градите така усърдно!
226
4
 
6
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
До Анонимен 250 _ Не е много ясно защо го правиш но лъжеш като *** ... Няма в света държава с максимална пенсия по висока от средна работна заплата в Гърция СРЗ е 1100 евро ... Пенсиите са социална функция на държавата за да не изпадат зад борда хора в старостта си , не се дават за заслуги! Дори в дива капиталистическа Америка мин пенсия е $1200 а макс $1600 ... Ако някой е имал кариера и висока заплата през трудовия си живот да е спестявал и осигурявал допълнително , инвестирал .... капиш!?
225
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 248 "Току що решихте да увеличавате максималната пенсия с 33% а минималната с 26% въпреки че такава грамадна ножица между тия двете в света няма ! " - Минимална пенсия се дава на хора които нямат стаж и не са работили и внасяли данъци в държавата - тя е социална, по милост от хората дето са внасяли. В света има много държави с по-голяма разлика -примерно в Гърция минималната е 345EUR, а максималната е около 5800EUR...
224
4
 
3
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
За неизбралите увеличаването на ножицата между максималната и минимална пенсия при положение че света не познава такова чудо на английски се нарича "да го духат бедните" такива глупости говори Асен ... в Германия пенсии между 1200 и 2000 евро в Гърция между 600 и 800 евро в България всички пенсии могат да бъдат между 600 и 800 лева и да се изкарат 1 млн стари хора от бедността ...
223
4
 
15
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Василев същите гламаци сте като ГЕРБ със същата философия... Само че ГЕРБ се учат някак ходом и еволюират докато вие сте просто търдове , дано знаеш какво е това на английски ... Току що решихте да увеличавате максималната пенсия с 33% а минималната с 26% въпреки че такава грамадна ножица между тия двете в света няма ! Некадърници сте от класа, безпътни глупци ! Отивате си!
222
1
 
19
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Ако някой им открадне харвардските дипломи, с нищо не могат да докажат, че са висшисти.
221
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е и на слепите, че в това правителство има експерти на много по-високо ниво от всички предишни. Очевидно е, че няма как да спориш с *** и да спечелиш спора. Василев се обръща към хората с тези обяснения, а не към ***, които му искат оставката.
220
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реката от пари стана поточе. Мафията много започна да рита. Никой не иска да се разделя с лукс, коли, вили, метреси и забавления. България е една мафиотска структура, а мафията е стигнала на ниво обикновени чиновници. Краде се като за световно и по много. Щом прибягнаха до слугите ИТН всичко е ясно. И се чудим откъде толкова богати хора у нас с БМВ-та, примерно....
219
6
 
14
 
! Отговори
Танчо преди 1 година
Тея са от Харварда колкото магарета има в Сорбоната. Малко театрални постановки за бедно душевно изостанал българин.
218
6
 
18
 
! Отговори
Ъъъъъъ преди 1 година
Крадлив Асан се изходи по въпроса неподготвен, но имаше сьopгюн и не улучи дупката.
217
8
 
21
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Ако при Бойко го "духат бедните" то при вас го духат всички с изключение на вашите сол т------ци.