Василев към ГЕРБ: Вашата икономическа философия е "Да го духат бедните"

Продъжавате да предлагате на българския народ философията "постна пица"
Обновена: 21 юни 2022 12:39 | 21 юни 2022 12:33, Нели Христова
331
Василев към ГЕРБ: Вашата икономическа философия е "Да го духат бедните"
Снимка: БГНЕС

Колеги, трябваше да изберете нещо друго, не икономическата политика. Така се обърна вицепремиерът Асен Василев към ГЕРБ в дебата по вота на недоверие, който тече в момента. Нарече мотивите нескопосани.

Напомни на предшественика си финансов министър от ГЕРБ Кирил Ананиев, който в началото на дебата изчете мотивите за исканото недоверие, че дефицитът ни е сред най-ниските в Европа

 При 55% ръст на цените на горивата и 3 пъти на тези на газа - и двете ги внасяме, няма как да не нарасне вносът. Но добрата новина е, че износът расте с 20% във всички стокови групи, и то ако махнем ефекта на инфлацията. Общо 27,5% е общият ръст към трети страни, посочи Василев. Расте износът, но не по опорката ви - износът на оръжие растял, а в абсолютно всички сфери на икономиката, обяви той и изреди данните по сектори

30 млрд. 462 млн. лева е дългът на България към момента и той е намален. Ако е "заробващ", както обявихте, г-н Ананниев, значи вие сте заробили държавата. Но той не е най-заробващ, а 3-ият най-нисък като дял от БВП - 25% при праг 60% по Маастрихтските критерии. Германия има над 100% дълг към БВП, и тя ли е заробена, попита финансовият министър.

Ниският ни дълг е в резултат на политиката, провеждана през последните години у нас, но това не трябва да е за сметка на обедняването на хората. Кражбите и  подържавето на ниски параметри доведоха до там да заварим милион и половина пенсионери под линията на бедност. Вече не са, обяви вицепремиерът.

Още по темата
Продъжавате да предлагате на българсикя народ философията "постна пица", ние предлагаме по-балансирана. Вашата икономическа философия е: да го духат беднит.  Международните инвеститори казват, че продължават да очакват умерено увеличаване на растежа, цитира той анализите при потвърждаването на кредитния рейтинг на България от последните дни. Поощряват се мерките за бедните и се прогнозира оставане на държавния ни дълг на много ниско ниво. Никой не е притеснен, обобщи Асен Василев.

Запазихме въглищната си индустрия и махнахме от Плана за възстановяване газовата централа, затова ни дават за пример държави като Германия, заяви още той.

Инвестициите по данни на БНБ са се качили 3 пъти и половина спрямо миналата година, спрете да лъжете хора, призова финансовият министър. Спрямо 2018-а пък са се качили малко над 15 пъти. посочи данните за всяка от годините на предишното управление и сегашните цифри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
5
 
17
 
! Отговори
what the f*ck преди 1 година
На това ли ви научиха в Харвард?
215
2
 
9
 
! Отговори
хвали се с коруп сде преди 1 година
Запазихме въглищната индустрия на американските марици за какъв кеш има предписание тези централи да се затворят от ес защото изкривяват цените на елелетроенергията а вие ги възтановявате пфу предатели
214
9
 
15
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Ще го молите Бойко да се върне, но вече не Бойко, господ не може да ви спаси след тези погроми.
213
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вялутният резерв на бода е опоскан до нула от Киро и Хасан на Нула е чакайте да рухне борда всеки момент..Мечтата на кредитните милиардери от БКП начело с Импексовото тогава ще видите що е Инфлация и Обезценяване на ЛЕВА. Жан Виденовата Инфлация ще ви се стори упражнение. Не се ли вкарат в Затвота уродливийте от БКП повторенията ще са на всеки 20г
212
8
 
18
 
! Отговори
Наглеци... преди 1 година
Не, че одобрявам Бойко но при него елементарните неща бяха достъпни и това е показателно! Не може хляба за 1г. да е х2 по-скъп от преди това. Не може горивото да е с 50-60% по-скъпо за година. Ако така мислите за най-бедните мисля, че е време да спирате да мислите и да си ходите!
211
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уреди си културиста и щастлив!
210
3
 
14
 
! Отговори
лицемерен пед...л преди 1 година
той говори за бедни , а същевременно увеличава газта с неизгодни договори и намалява пенсиите
209
6
 
12
 
! Отговори
ПРОМЯНА преди 1 година
ли е,да Я опишеш,един си прави селфи от кабинета явна надрусан,друг селфи в НС показва среден пръст,сега се появи и ДУ ХА Ч,появяват се видеа на Кирчо с Ленчето,благодарим ти другарю Радев за промяната която ни натресе.
208
5
 
16
 
! Отговори
Бизнесмен с имоти преди 1 година
Работе роби,бачкайте защото Кирето и Асана ще вдигат на 70 000 пенсионирани БКП началници и полковници пенсиите им до 3500лв и на още 2милиона държавни хрантутляка заплатите. Вие си намахквайте за 1000лв бачкайте там в сгурта и не се обаждайте много .Кой ви е търсил мнението Данъка платихте ли си осигуровките за пенсия за здраве другите данъци Яжте пасти ще плащате каквото струва и к каже хАсана работете повече.
207
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко точно го е казал Василев, за това България има 5-6 милиардера, който само лапат от държавни поръчки и хора с 400 лв. пенсия и един милион бедни. Найстина ми е чудно как хората не го виждат, а бедността води до престъпност, още бедност и ниска грамотност. Житието определя битието, това се връща като бумеранг.
206
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А философията на Педигрипал е да го дуват работещите...
205
16
 
7
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 1 година
доста хубаво ми духаха българите 12 години хехе не се оплаквам.. ГЕРБ ПОБЕДА!
204
5
 
2
 
! Отговори
Лено Много Си преди 1 година
Стисната, само 2-3 дежурни Тр0ла имате на Смяна в тоя сайт, колкото и са и минусите на всеки Отрицателен за Вас коментар!
203
11
 
25
 
! Отговори
Боже Мили преди 1 година
Абсолютното Доказателство - ПП - Партия на Пр0стаците, това за Жалост е Истината! Едва ли някой някога си е Позволявал Такъв Език в Парламента!! Как не ги е Срам?!
202
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и КАКВО НАПРАВИХА КИРЧО И АСЕНЧО- ВДИГАХА ПЕНСИИТЕ И ИНФЛАЦИЯТА ГИ ИЗЯЖДАШЕ, НО ИЗЯДЕ И СКЪТАНИТЕ ПАРИ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ЗА ЧЕРНИ ДНИ. и ТЯХ ИЗЯДОХА И СЕГА- ГЛАД. РАЗДАВАХА ПАРИ ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ 2 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ И ГИ ОБРЕКОХА НА МИЗЕРИЯ. ДА ББ СГРЕШИ КАТО СЕ СТИСКАШЕ ЗА ПЕНСИИ И ТОВА МУ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА
201
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кадрото говори тъкно обратното. Всички се хилят самодоволно.
200
5
 
15
 
! Отговори
До Все тая брат преди 1 година
Аз имам друго обяснение. Толкова много се оакаха, че сега е много лесно да ги сочиш с пръст и да викаш УУУУУУ! Щото е очевадно и за най-неуките, че тия не се справят с нищо. И понеже Българина винаги гласува за тия дето най-много викат срещу сегашните мислят че ще спечелят от това!
199
11
 
8
 
! Отговори
Все тая брат преди 1 година
Аз не съм нито про ПП, нито анти, ама като гледам как са ги нападнали всичи в един глас, загърбили своите уж "несъществуващи" зависимости. Щом Възраждане и ВМРО са си стиснали ръцете със тяхните създатели от ДПС, щом Слави показа на яве мафиотското им общо минало с Боко, си мисля че явно тия са спрели всичките парични потоци към общото задкулисие, и всички са подскочили. Нямам друго обяснение за това което се случва че при положение че всичко друго си е по старо му.
198
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на ГЕРБ не са се качвали цените всеки ден! *** съсипахте България! Айде махайте се вече! Нищо не става от вас!
197
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еее, не, да го духат бедните ... ама това в НС ли го е казал? Потрес. Не може така да се говори в НС, това не е г****й вечеринка. Голямо неуважение към българските институции и граждани! Един лидер трябва да е на първо място благороден, а не злобен и безкрупулен ... Не е истина!