Парламентът заработи, ще обсъди френското предложение за РСМ

В сряда и четвъртък депутати не събраха кворум
112
Парламентът заработи, ще обсъди френското предложение за РСМ
Снимка: БГНЕС

След като два дни не успяха да събират нужния кворум от 121 депутати в пленарната зала, чак в петък парламентът заработи.

Още по темата
В дневния ред на НС е предвидено обсъждането на предложението на председателя на ПГ на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов за Република Северна Македония.

Проектът на ДБ предвижда включване на референция към двустранните протоколи по чл. 12 от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество в Преговорната рамка във връзка с приемането на общите позиции на ЕС за междуправителствените конференции от Съвета на ЕС. Т.е  България пряко, чрез участие в Съвета, в допълнение към гаранциите, които се дават от Преговорната рамка, да може да контролира процеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДНЕС В НАШЕТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТИ ЩЕ ЗАБИЯТ ПОРЕДНИЯ ПИРОН ВЪРХУ ХИЛЯДОЛЕТНАТА БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ В МАКЕДОНСКАТА ЕТНОГРАФСКА ОБЛАСТ ОТ ИСТОРИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ, КАТО ПРИЗНАЯТ НАСИЛСТВЕНИЯ АСИМИЛАЦИОНЕН ГЕНОЦИДЕН """"ИДЕНТИТЕТ""" НАЛОЖЕН ОТ СЪРБИЯ С ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ, КАТО ПРИЗНАЯТ САМОСТОЯТЕЛЕН ЕЗИК НА ТАЗИ ИЗФАБРИКУВАНА ОТ СЪРБИ, КОМУНИСТИ И СОРОСОИДИИ ДЪРЖАВА. В СЪЩОТО ВРЕМЕ НИКОЙ НЕ АСИМИЛИРА АЛБАНЦИТЕ В КОСОВО ДА СА КОСОВЛИИ, НИКОЙ НЕМЦИТЕ В АВСТРИЯ И ТН. срам!!!
21
3
 
4
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Четирете партии на мафията ще провалят приемането на актуализацията на бюджета и плана за възстановяване. ДГД бедните, много беше прав Асен.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 света отричаше съществуването ви, ние първи го признахме. И за благодарност вие ни се изачкахте в лицата. Когато се създадохте от руините на Югославия, Гърция искаше да ви изпапка, ние ви дадохме танкове и оръжие и така не само ви помогнахме, но и се застъпихме всячески за вас. Да ни плюете, да говорите против нас е не само неблагодарно и долно, това е самоубийство за вас самите. Защото само ние се интересуваме за хората ви, другите искат земите ви, за бази, за коридори. Не им пука за вас!
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес пада македонското вето. Интересно е че няма протести.Няма го Джамбазки. Слави не реве Македония. Коцето станал мил и благ. Тошко и той усмихнат. Що стана . Въпросът за Македония е бил само пунта Мара.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП заявиха че няма да подкрепят декларацията, защото искат да се спазва решението под което се подписаха всички партии и договора да се спазва от Македония. Коалицията е соросоидномутренскоАнкарска.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде е Слави Трифонов да извика че Борисов е национален предател?
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изглежда натиска от Европа е по-силен от натиска на народа.Ако не приемете актуализацията с предимство пред македонските мераци,с камъни ще ви изгоним,ей!
15
1
 
9
 
! Отговори
Мхм преди 1 година
В 12 без 5 ще отворят широко вратите на Македония. Нашите не са Гърция. Нямат лоби нито е Еворпа, нито в Щатите като гръцкото. Сега просто ще кандисат без Македония да е изпълнила каквото и да е. А онези ще протестират, уж че предложението е в наша полза. Да остане от балканската чест и на двата народа. И толкова.
14
1
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Българското НС, депутати и политикани разни, от сутрин до вечер ни заниммават с Македония и Украйна. Но нито дума за проблемите на българския народ, за инфлацията и убийствените цени, за излъганите надежди на пенсионерите да получат макар и малко увеличение от 1 юли и т.н. Докога ще търпим това безумие?!
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРЕДАТЕЛИТЕ НАЙ-ЗДРАВО ПРЕДАВАТ В ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ НА МАНДАТИТЕ СИ, АМА И ТН ОПОЗИЦИЯ КАК НАГЛАСИ РАБОТАТА, ЧЕ ДА ГИ ИМА ПРЕДАТЕЛЯТ ТИЯ ПОСЛЕДНИ ДНИ - СЕГА Е ПРЕДАТЕЛСКАТА ЖЪТВА.... ЖЪНАТ ПРЕДАТЕЛСТВА ЛИ ЖЪНАТ!
12
5
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
Какъв македонски език. Предложението касае признаване на българите като държавотворен народ, а не просто етнос както иска Копейкин и Чалгаря. Почнете да мислите с тези тикви.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По делата им ще ги познаете!
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С ДПС, ПП, ГЕРБ, ДБ заедно за падането на македонското вето, за подаряването на оръжия посока Украйна и за въвеждането на зеления сертификат. Опознайте своите спасители - ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС за една свята родина. Не подбират цвят и етнос крадат от българи, роми и турци по еднакво, за да не се чувствате дискриминирани! Гласувайте за ДПС, ПП, ГЕРБ, ДБ за една по-богата България. Заедно с тяхната патерица БСП, за последните 15 години вкараха цели 16 милиарда в България (под формата на външен дълг)!
9
2
 
7
 
! Отговори
333 преди 1 година
Абе за бюджета нямаше кворум, а сега за ПРЕДАТЕЛСТВОТО много бързо се събраха .
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИ! Разберете как ще се почувстват десетките хиляди открито деклариращи се българи в Македония и стотиците хиляди крипто българи, като видят, че България кляка на Франция на нахалния албански политик Еди Рама и на сърбоманския естаблишмънт в Македония!?!?!Колко обезверени ще се почувстват те, изоставени за пореден път!?! Сто и десет годишната им трагедия няма край! Даже за вписването в конституцията ги приравняват на хърватите, ама какви хървати в Македония, цирк!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А актуализацията на бюджета кога?Или това е по маловажно за "народните" избраници?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние вече признахме макетата. Френското предложение е добро. Нашите искания влизат в преговорната рамка на ЕС и ако макетата не ги изпълнят няма да има ЕС. Те обаче няма да приемат предложението, но ако ние го направим сме с чисти ръце.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам Франция да ни даде пример и да се разпадне на географските си области и да признае елзаски език, нормандски език, лотарингски език, гасконски език и тогава и ние ще се съобразим с техните """"велики идеи"""".
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
днес ще научите какво значи парламентарна демокрация и волята на един народ да е ситуирана в ръчичките на 240 мошеници които не го представляват
3
3
 
7
 
! Отговори
Никъде преди 1 година
не вибдам статия за напускането на Гунчева от *** (оня която искаше да взри МС). Гунпева е напуснала заради това, че реално е заедно с ДПС. Поздрави на всупки фенове на ваксинираните Копейкини!