Нинова отговори на Борисов: В цял свят инфлация, само той ще я спре в България

По думите й връщането на Борисов във властта и избягването на правосъдието са на всяка цена за него
25 юни 2022 17:02, Красимир Ангелов
233
Нинова отговори на Борисов: В цял свят инфлация, само той ще я спре в България
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова отговори на лидера на ГРЕБ Бойко Борисов за критиките му към правителството.

Още по темата
"Има война и цените на световните пазари скочиха. В цял свят инфлация, само Борисов ще я спре в България. Може даже да сподели челен опит и в чужбина на колегите си от ЕНП, които също закъсаха с цените", написа лидерът на БСП и вицепремиер в оставка във Facebook в отговор на критиките на бившия премиер Бойко Борисов към правителството.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ участва на среща с членове и симпатизанти на партията в Монтана, която беше излъчена на живо. Там той оспори твърденията на кабинета, че инфлацията е привнесена отвън и заяви, че ако ГЕРБ са били досега на власт, горивото нямаше да е на такава висока цена.  

“Инфлацията се бори с конкретни мерки, а не с говорене на небивалици от сутрин до вечер“, пише Нинова в поста си. По думите й връщането на Борисов във властта и избягването на правосъдието са на всяка цена за него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Че има привнесена инфлация е ясно, както е ясно , че по-голямата част от инфлацията в България е от първобитно хардварско управление.
39
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова е каза:олио има !ТАКА Е НЯМА ОПАШКИ ПО 6 ЛВ.ЛИТЪР!ХЛЯБА ДВОЙНА ЦЕНА!СИРЕНЕТО ДВОЙНА ЦЕНА !ЛЯТОТО ОТИДЕШ НЯКЪДЕ 2.50 КАРТОФКИ СЕГА 5ЛВ. ЕДНА САЛАТА В ЗАВЕДЕНИЕТО 9ЛВ.ТОВА ЗА ЗАВЕДЕНИЕТО НЕ Е ПРОБЛЕМ! ПРОБЛЕМ Е ,ЧЕ СТАНАХМЕ КРЕПОДТНИ СЕЛЯНИ С ТАЗИ ЦЕНА НА ГОРИВАТА!Борисов сбърка с този вот!ТРЯБВАШЕ да ви остави до декември! ТОГАВА ЩЕШЕ ДА ИМА МНОГО ЛЮБОВ!И ПОНЕСЕНИ ОТ ДОВОЛНИТЕ ГРАЖДАНИ НА ВЪЛНАТА ОТ УСПЕХИ ОООО ,ВИЕ СЕ СЕЩАТЕ ЗА ЧЕУШЕСКУ
38
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Борисов цените скочиха есента на бунтовете срещу мафията му с 200%. Ама си изкара мандата насила. 78
37
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В цял свят инфлацията е 8-9 %, само в България е над 20 %!
36
7
 
16
 
! Отговори
Азимов преди 1 година
Няма инфлация в цял свят. В ЕС инфлацията е 5-9%. У нас е 50%. И да, може да се спре.
35
5
 
15
 
! Отговори
Една от главните преди 1 година
причини за инфлацията са цените на горивата и елток.Работим с руски нефт, по цени под световните,но горивата ни са на средните цени за ЕС.Еленергията ни се произвежда от ТЕЦ с наши въглища,АЕЦ(която е най-евтина)ВЕЦ и чак след това ТЕЦ на газ и разните му ВЕИ.Газът не може да предизвика такова повишение на цените на тока за промишлеността.Токът е скъп защото евтиния се изкупува от посредници,които го изнасят.И познайте-и при нефта,и при тока фирмите посредници са на хора близки до БСП
34
1
 
15
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
А колко процента е спекулата? И кой я вихри? Ахм
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато БСП е на власт винаги има инфлация. Корнела може ли да обясни вчерашните публикации че петрола се е вдигнал с 35%, а бензина у нас - със 65%
32
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Респект за тези думи на Нинова !
31
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 29:Той се обърка.Сами виждаме чия политика води до обедняване.А това да казва такива думи в ефир си е пpocтащинa.Деца гледат.Такъв пример ли дава?По-голямо падение на човек с висше няма.
30
4
 
7
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
Боко залага, че можем да изгладуваме инфлацията и кой оцелее. Пари не иска да дава на народа...щото требе да остане за него! За цените...моля ви той е над тези неща!
29
3
 
11
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
Само дето другарката Нинова пропуснала да съобщи в публикацията си, че много от другите държава са с инфлация под 10%, а нашата гони 20% вече. Така ли е другарко Нинова?
28
6
 
15
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Киро сам се свали. Никой не го е карал да си назначава любовницата за шеф на кабинета, кумове, баджанаци, съученици и роднини. От просmотия сам падна. Коалиционен партньор каза, че са корумпирани, не са го казали от опозицията. Киро и Асен сами се свалиха от некомпетентност. Невежеството поражда увереност.Те много си повярваха и се самозабравиха.Омтазата им към Борисов създаде коалицията. Омразата изяжда хората. С омраза нищо добро не се ражда.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфлацията е 15% за всичко, ако обаче видите малката потребителска кошница за храни и напитки е 50-60 % минимум, обаче като сложиш поевтиняването на Мерцедесите спада. Ама на коко им пука колко струва Мерцедес и на колко за цената на хляба?
26
7
 
11
 
! Отговори
Първо слушай преди 1 година
До Анонимен 24Защо пишеш глупости? Той каза че "да го дyxaт бедните" е икономическата философия която проповядват Герб.
25
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са лъжи . Инфлацията е над 20 % .По голямата част от нея е заради еврочленството . Тоест трябва да се махаме от тия. Има и много инфлация от герб и Кирчо . Отдавна е трябвало да се съкратят хранилките с които герб си купуваше изборите. На герб и на тия не им пука за народа а само мислят как да си купят властта . Някаква промяна може да направи Възраждане. Останалите са еднакви . В Русия при 10 % инфлация 12 % лихва и 10 % вдигане на заплати и пенсии . В България над 20 % инфлация 0 % лихва.
24
2
 
11
 
! Отговори
Брей! преди 1 година
Борисов ще спре инфлацията, защото както казваше той "Аз съм най-подготвен", за какво по-точно?
23
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некадърниците направиха всичко по силите си да увеличат инфлацията колкото се може повече. Пари за пенсии няма, ама за укри по хотелите има.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олиото беше 1.78 на промоция или на редовна цена 2,60лв. Сега олиото е над 6 лева. Това е 200% надценка. Пуснаха 0,25ст. уж за горивото отстъпки и веднага търговците вдигнаха и 25ст.горивото. Алчните търговци се възползваха от нестабилното правителство на Киро, което е толкова неадекватно, че инфлацията изкуствено се повиши. Има стоки с 50% надценка, други с над 150% надценка. Това може да се контролира от правителството чрез механизми. Не може в Украйна да е по-евтино в момента, но е факт.
21
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя до теб каза в НС да го духат бедните ,ще видите на изборите кой че го духат