Шалъфов: БВП расте рекордно

Бизнесът надхвърля очакванията
6 юли 2022 13:06, Росен Стойчев
54
Шалъфов: БВП расте рекордно
Снимка: НОВА

Първото плащане по Плана за възстановяване предстои да дойде тази есен. Страната ни очаква 2,4 милиарда евро. Това обясни пред НОВА Пламен Шалъфов, депутат от „Продължаваме Промяната”, член на комисията по бюджет и финанси в НС.

Относно съставянето на правителство, Шалъфов каза, че продължават да се водят разговори с депутати, които биха искали да ги подкрепят.

Още по темата
„Спокойни сме. Ако в това НС не съберем мнозинство, ще го направим в следващото”, каза Шалъфов.

„В този механизъм на всеки 6 месеца всяко правителство изпраща списък с нещата, които е свършило. Очакваме 2,4 милиарда евро тази есен и това е индикация, че 6 месеца откакто сме на власт, вършим работа.”, заяви Шалъфов.

„За мен това, че безвъзмездните средства ще бъдат по-малко е и добра новина, защото това означава, че българският бизнес се развива по-добре от очакваното. БВП расте с рекордни стойности”, каза Шалъфов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
6
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
зА КАКВО СА ВИ ТОГАВА ПАРИ ОТ еВРОПА!???
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БВП расте, комунист говори за икономика, тва е положението. Комуниста знае само да краде и с гъзa си. Неговите познания по икомика се разпростират дотам колко мое да докопа и завлече....
41
2
 
0
 
! Отговори
ЕТО 37 преди 1 година
Е РУСКИ ШПИОНИН - ИМА Е ОБОРОТНОЕ И НЯМА Ъ НА КЛАВИАТУРАТА, РЕТРАНСЛАТОРА НЕ МУ ПРЕВЕЖДА ПРАВИЛНО! БЛОКИРАЙ!
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕЕТО ЗАТОВА СА СЕ ЗАПЪЪНАЛИ КАТО КОСТИЛКА НА Г.З И СТИСКАТ ВЛАСТТА!
39
1
 
4
 
! Отговори
L. преди 1 година
Шалъфов - нещо като шантаво-лъжливи лафове ми звучи.
38
1
 
3
 
! Отговори
Естествено преди 1 година
Естествено че ще расте номинално при тези цени на горивата, енергията за фирмите и свръх инфлацията при основните продукти. Проблема е че при такъв "растящ" БВП не можеш да покриеш бюджет и наполовина, какъвто си покривал миналата година с не толкова растящ БВП. Ей много езуитски се демонстрира уж много "свършена" работа... Що си мислят че са свръх умни а останалите безкрайни будали които не могат да смятат халваджийски сметки.... ?
37
3
 
6
 
! Отговори
Пламен преди 1 година
Калъфов разкри че цената на хляба расте и ще взима голямо ДДС.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БВП расте само номинално заради галопираща инфлация. ПП се опитват да поткупят дупетати от малките партии защото големите ГЕРБ и ДПС са много дупетати а и са фашиски около генерали фюрери. или беюве.
35
6
 
3
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ОСТАВКА ИЗБОРИ ОСТАВКА ИЗБОРИ ОСТАВКА ИЗБОРИ ЗАЩО МЕ БЛОКИРАТЕ ДНЕС БГ ЗАЩОТО СЭМ ПРОТИВ ЖЕСТОКАТА ПОДМЯНА ЦЕНЗУРА СТЕ ТОВА НАРЕЖДАНЕ ОТ КЪДЕ Е БКП ЛИ
34
5
 
3
 
! Отговори
Гост преди 1 година
По-добре е доходите и цените в България да се изравнят с европейските. Това няма как да не мине през инфлация.
33
5
 
6
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
"българският бизнес се развива по-добре от очакваното. БВП расте с рекордни стойности, каза Шалъфов." още един формен адиот, считащ всички за ***.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли е вярно, но такова надбягване и надлъгване по студиата на всички телевизии никога не е било, а и журналистите никой не пита къде беше Киро миналото лято, когато другите държави вкарваха мерки (под полата на Ленчето беше).
31
5
 
6
 
! Отговори
sss преди 1 година
Расте по две прости причини - инфлация, ако по-миналата година отплителни ми сезон е бил 2000 лв, тази е 3000 лв, същото е с горивата са 10 000 км съм платил около 2100 лв, сега ще платя 3500 лв... отделно изнасяме нефт... и това помпи..не сме цъфнали и вързали.
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, расте расте колко да расте, при инфлация от 16%!!!! Бизнесът пораснал с 2%...ти на луд ли ни правиш??? Тя само ифлацията ви събира 10-15% повече данък бе!!! АМА това не значи, че бизнесът расте!!! И скоро ще го осетите с големите лихви, които са наточили хамериканците.....до седмица-две ще има и 1 долар = 1 евро, миналата година по това време 1.2 долара бяха 1 евро....ей ти ОЩЕ инфлация в Европа, а ИДВА ЗИМА!!! И няма газ и ток...
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шалъфов...... Абе от кои лозя ги намерихте тези про шляци ?
28
2
 
15
 
! Отговори
= преди 1 година
и тоя *** ще ни управлява.той сополите си не можи да избърше,тръгнал да ни убежда,че държавта върви та се кине.то че върви-върви но към пропаст. цялото им пп е сбириток от бавноразвиващи нахалитети.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати пропагандата!
26
1
 
8
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
БВП- то не се смята така има три метода ама обще взето е междуотраслов баланс със брой продукция в отрасъл, количествени анализи и ей такива неща. Но това което си написал е достойно за идииот.
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТАКА Е, ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕ СА С 40% НАГОРЕ
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проължавате да вярвате, ами продължавайте, иначе честито ви сирене с високо съдържание на вода и пакети брашно уж 1кг. ама като го претеглиш 900 гр. - та и растежа такъв, накратко след Ковид трябваше да има бум, а то нещо си там което прилича на шоковата инфлация на Костов обаче с пропуснато шоково вдигане на заплати.