Караджов: Махнахме се от управлението и Петков в яростта си ни нарече мафия

Според него коалицията се е разпаднала заради невъзможност за консенсус
10 юли 2022 11:35, Петя Славова
99
Караджов: Махнахме се от управлението и Петков в яростта си ни нарече мафия
Снимка: БГНЕС

Кабинетът, сформиран от Асен Василев върна празен мандат на президента Румен Радев. А до сваляне на кабинета Петков се стигна след разпада на четворната коалиция, породен от оттеглянето на ИТН.

"Ние се махнахме от Кирил Петков, не той от нас. Коалицията беше бутната от невъзможностто на ПП да работи в консенсус", коментира пред bTV  вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов. Според него премиерът в оставка е започнал кризистен ПР и е "ръсил лъжа след лъжа".

Караджов добави, че има папка с документи, която да обори твърденята на Петков. "Показвал ми е есемеси, които е изпращал на Слави Трифонов, търсил е и Тошко Йорданов и след 10 дни ни обявява за врагове", каза още той.

Още по темата

Караджов обясни и, че никога не е казвал, че иска пари за осем фирми. "Това е фантазия на Кирил Петков", отсече той и обясни, че по-скоро това е част от шега на премиера в оставка. "Никога не съм произнасял такива думи, коментира той "бебетата", за които говори Петков.

"Сещам се а близък разговор до този, в който аз му обяснявах: "Кирил, ти вече си отгоре върху държавата. Ти си като баща на всички. Трябва да имаш държавнически подход и всички тези фирми, които строят по пътищата, ако изведнъж спрат да го правят, ще загубим човешки животи. Ще увредим здравето на много хора, което е самата истина. В този смисъл трябва наистина държавнически да балансираш." Казах му, че всички те са негови деца. След това той в срещи каза: ония, твоите бебета.", обяси той.

Караджов показа и публиказия като нарече "бебетата" да са на Асен Василев. "Това е септември 2021 г., когато Асен Василев и служебните министри, между които е и Кирил Петков, искат да разплатят милиард и 300 милиона на "бебетата". Тоест това е половин година преди изобщо аз да се появя на сцената. "Бебетата" са на Асен Василев и на Кирил Петко.

Премиерът обеща да плати над 1.1 милиарда лева на пътните фирми до 30 юни, който премина. Никога не съм обещавал на някого да се плати нещо. Това е в главата на този човек, който фантазира по невероятен начин и това уврежда управлението на страната. Това беше целияг гигантски проблем. Да не искаме повече да сме свързани с него. Ние се махнахме от Кирил Петков и от управлението, не той от нас и в яростта си да си запази властта, той започва да обвинява, че сме мафия", заключи Караджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чалгарите събориха ли кея на бея? Нека да кажат, че не са ДПС пак
67
4
 
10
 
! Отговори
на троловете преди 1 година
парите от някое нпо на грантове за свещи да давате
66
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие сте си мафия, влезнахте в парламента с обещание за реформи, а дефакто отидохте да правите пари. Мошеници.
65
11
 
13
 
! Отговори
19-ти чалгар преди 1 година
Голям шегаджия си бил бе, чалгар N 19! Само че си още по-голямо нищожество! Я бягай на идвана да сменяш памперсите на Сактия учиндолец и да му миеш ***, понеже напоследък е перманентно напикан и ***! Дори и той, с болния си мозък е разбрал, че цяла България мрази, презира и проклина жалката му, поръчкова сбирщина от безгръбначни *** като теб!
64
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бебчеттаа на Караджов останаха гладни. Реват та ще се скъсат.
63
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От канала дойдохте и в канала ще отидете , а дано и задно с чалгата !
62
3
 
14
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Слави те нарече брокер,но от посредствените. Скоро ще донесеш друга,единствена папка,където пише за ония милиарди, които трябваше да получи итн,в аванс.Идват избори,но ти и твоята мижава партийка си тръгвате завинаги.Вашата Ива фъфли,молейки се някои от партиите които ще определи президента след като герб абдикират,да започнели преговори. Никой не иска предателски душици за политически партньор.Попският и "големият",срутиха организацията,която излъга много неориентирани политически българи!
61
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами , ако не е вярно що се обидихте?Да не би Кирчо да е оцелил истината, че много боли от нея!
60
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирето е с комунистически манталитет клевети клевети и пак клевети няма съдилища няма прокуратура само клевети и някви фейсбук твърдения
59
6
 
16
 
! Отговори
Край преди 1 година
Това че Киро е просто Киро не отменя това, че Караджов-Слави-Орлин Алексиев са ОПГ.Ако гласувате за ПП/ДБ - значи искате да ви крадат Асен Василев и ПрокопиевАко гласувате за Герб - значи искате да ви краде ББ, Пеевски, Орлин Алексиев, Сталииски, Маджо, Митко Стефанов Ако гласувате за ДПС - Доган и ПеевскиГласувате за Корнелия - краде ви тя.гласувате за ИТН - краде ви Слави и Орлин Алексиевпри тази система ВИНАГИ избирате кой да ви краде.
58
5
 
10
 
! Отговори
Ден за размисъл преди 1 година
Самият факт, че всички партии, включително и от коалицията (ИТН, БСП) вият като сирени срещу Петков, трябва да ви говори нещо. От родолюбие? Съмняям са. Пускай Слави и слагай мастиката. И сме най-красиви, и сме най-добри.
57
7
 
13
 
! Отговори
Shark преди 1 година
ИТН бутна правителството по заръка на вожда ББ, защото нямаше как да крадат от парите за възстановяване. Затова беше цялата тази работа, от която ние страдаме. ГЕРБ и ДПС разбраха, че няма да се докопат до тези пари и натиснаха копчето на патериците, ИТН и Възраждане. Затотова на предстоящите избори пак ще гласувам за ПП!
56
4
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ЗНАЧИ НЕЗНАМ КОИ СИ БИЛИ НЕЗНАМ КАКВИ А КИРО И АСЕНЧО КОРНЕЛА ИЦО НАЙ НАЙ НАЙ И КОЙ ГО КАЗВА ЕЙ МАХАЙТЕ СЕ ВЕЧЕ СТИГА ЛЪГАХТЕ СТИГА КРАДОХТЕ ЧЕСТНИЦИ НЯМАТЕ ЛИ СРАМ ОСТАВКА РАЗСЛЕДВАНЕ ЗАЩО БЕЗНАКАЗАНО ДА СЕ ИЗМЪКВАТЕ СЛЕД КАТО РАЗГРОМИХТЕ ДЕ ЩО ИМА КОЙ ЩЕ ВИ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ЧЕСТНИЦИ КОЙ
55
2
 
3
 
! Отговори
И не збърка! преди 1 година
Този пък на всички запознати със неговата дейност във политическата ти стана ясно кой наистина защити интересите на мафията
54
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
След като тези суми са гласувани в парламента и след като Петков е обещал на протестиращите строители 1.1 млд. къде и при кой е проблема ?
53
6
 
14
 
! Отговори
Док преди 1 година
Не го мислете Киртака, той ще продължи да си продава хранителните добавки - таблетки косена трева, по 50 лв. опаковката. Добре, че политическия му менте продукт с подобни характеристики не мина! Сериозните болести на държавата не се лекуват от менте доктори с менте хапчета! Искат си истински доктори!
52
11
 
5
 
! Отговори
ДО 57 преди 1 година
Защо те е срам да пишеш че си Таткото на Кирил Петков ?
51
8
 
11
 
! Отговори
Край преди 1 година
Абе всеки един от тия не е мафия, НО комбината Караджов, Слави и ОРЛИН АЛЕКСИЕВ си е вече организирана прастъпна група. Още повече, че Алексиев си цоца и от към Фандъкова.
50
8
 
18
 
! Отговори
van zant преди 1 година
А бре г-н Караджов защо се пфравиш на умряла лисица.И децата вече знаят че си спуснат там защото си протеже На Орлин Алексиев и даже не си член на умрялата вече партия на Бога Слънце и Африканеца подлогата на всичко и всеки. Ти не беше сложен там заради друго,а само заради схемите и усвояването на средствата от пътищата и ВИК. Стига вече сте се оправдавали,грозно и глупаво изглеждате,но явно не го разбирате изобщо.
49
3
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Въпроса на Българите е - Тези Колабористите какви присъди ще получат ?Въпроса е за 1 000 000 долара .Какво ще правим с Предателите - те са взели огромна сума пари и ще избягат от България .Трябва Главния Прокурор да им отнеме Подкупите и да ги вкара в Затвора за 10 Години .