Караджов: Махнахме се от управлението и Петков в яростта си ни нарече мафия

Според него коалицията се е разпаднала заради невъзможност за консенсус
10 юли 2022 11:35, Петя Славова
99
Караджов: Махнахме се от управлението и Петков в яростта си ни нарече мафия
Снимка: БГНЕС

Кабинетът, сформиран от Асен Василев върна празен мандат на президента Румен Радев. А до сваляне на кабинета Петков се стигна след разпада на четворната коалиция, породен от оттеглянето на ИТН.

"Ние се махнахме от Кирил Петков, не той от нас. Коалицията беше бутната от невъзможностто на ПП да работи в консенсус", коментира пред bTV  вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов. Според него премиерът в оставка е започнал кризистен ПР и е "ръсил лъжа след лъжа".

Караджов добави, че има папка с документи, която да обори твърденята на Петков. "Показвал ми е есемеси, които е изпращал на Слави Трифонов, търсил е и Тошко Йорданов и след 10 дни ни обявява за врагове", каза още той.

Още по темата

Караджов обясни и, че никога не е казвал, че иска пари за осем фирми. "Това е фантазия на Кирил Петков", отсече той и обясни, че по-скоро това е част от шега на премиера в оставка. "Никога не съм произнасял такива думи, коментира той "бебетата", за които говори Петков.

"Сещам се а близък разговор до този, в който аз му обяснявах: "Кирил, ти вече си отгоре върху държавата. Ти си като баща на всички. Трябва да имаш държавнически подход и всички тези фирми, които строят по пътищата, ако изведнъж спрат да го правят, ще загубим човешки животи. Ще увредим здравето на много хора, което е самата истина. В този смисъл трябва наистина държавнически да балансираш." Казах му, че всички те са негови деца. След това той в срещи каза: ония, твоите бебета.", обяси той.

Караджов показа и публиказия като нарече "бебетата" да са на Асен Василев. "Това е септември 2021 г., когато Асен Василев и служебните министри, между които е и Кирил Петков, искат да разплатят милиард и 300 милиона на "бебетата". Тоест това е половин година преди изобщо аз да се появя на сцената. "Бебетата" са на Асен Василев и на Кирил Петко.

Премиерът обеща да плати над 1.1 милиарда лева на пътните фирми до 30 юни, който премина. Никога не съм обещавал на някого да се плати нещо. Това е в главата на този човек, който фантазира по невероятен начин и това уврежда управлението на страната. Това беше целияг гигантски проблем. Да не искаме повече да сме свързани с него. Ние се махнахме от Кирил Петков и от управлението, не той от нас и в яростта си да си запази властта, той започва да обвинява, че сме мафия", заключи Караджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
5
 
! Отговори
Лепки преди 1 година
Властта за някои е наркотик и биха казали всякаква лъжа и биха предали всеки за да останат във властта. Караджов доброволно напусна властта, а Киретата не пускат.Кои са пристрастените - вие решете!Хубавото е, че ние не сме пристрастени към тях! Айде чиба, помuapu!
47
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко стана с Кирльо ? Ко стана с промяната ? Ко ши прайми ся без Кирльо ?
46
2
 
1
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Неслучайно нарекох това управление "Борисов 4", защото идеята за "Бащицата", който оправя всички, продължи! "Ти си като баща на всички. Трябва да имаш държавнически подход и всички тези фирми, които строят по пътищата, ако изведнъж спрат да го правят, ще загубим човешки животи. Ще увредим здравето на много хора, което е самата истина. В този смисъл трябва наистина държавнически да балансираш." Казах му, че всички те са негови деца. След това той в срещи каза: ония, твоите бебета.", обяси той
45
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бла Бла и т.н. ... Следващият парламент е без вас. Достатъчно шансове имахте да покажете каква партия сте. Две правителства провалихте.
44
1
 
14
 
! Отговори
Макидониааа преди 1 година
Язък за космонавта !
43
1
 
15
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
Стига оправдания другарю!!! История сте!!!
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този човек май бяха го нарекли някои брокер
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафия сте!Славчо е кукла на конци на мафията: ДПС и ГЕРБ.
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония нали беше причината сега друго се почна
39
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може да има толкова ограничени хора, който още да вярват на тоя изпечени лъжци от ПП
38
5
 
15
 
! Отговори
Зъл Глобалист преди 1 година
Айде не се обяснявай, приключихте в политиката за 1 година. Други такива нeфелници като вас не знам дали някога са съществували.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига вече избори, докато спечелим!! Сдавайте властта, некадърници. Нищо не става от вас.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен до 35 преди 1 година
Нещо си предозирал като менторите ти:))))))))))) Я кажи като си лягаш целуваш ли портрета на Кико:)))))))))))
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дума дупка не прави явно, защото Ива Митева обяви, че ако получат третия мандат, ще изпратели веднага писма до БСП, ДБ, ПП. Нищо, че от ПП ги нарекоха "мафия". С което ще се повтори същият водевил, агонията ще продължи, за сметка на българските граждани.
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Славчо първо посочи за премиер фалиралия Ники Василев, после посочи некакъв анонимник от конкурса си за политици, накрая катастрофира :))) Фрапиращо е, че бедна България, требва да плаща за изпращането на макетата в космоса, учиндолски професор, тоест селянин :)))
33
3
 
14
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
ИТН са вече история, и то срамна!!!
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само с ГЕРБ,и с вас вече никой не иска да се коалира.Само клюки и интриги видяхме от вас в 3 парламента!Не ставате!
31
6
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 31 преди 1 година
Що? Само Бочко ли става за държавник? А герберска гниdo?
30
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче с какво усърдие дребнопишльовците от ПП и ДБ пишат тука с патос.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този човек отрано чиракува при сем..Костови.Бачкал е за мафиотската им фондация и тн.Голямо доверие му е имал Костов в РБ.Такива съсипаха комунизма и домъкнаха бандитския закон на мафията и олигархията.Законът е техен ,а другите имат само право на мнения.Напоследък и това не устройва господарите и наричат хората с мнение-троловете.Само те ги дразнят вече,защото казах,закона е техен.Не може ги спре ни полиция,ни прокурор, ни съдия.Впрочем истинските ***,тия дето ги хвалят са пак тяхно творени