Йорданова: МП не е получавало експертизата за снимките на Борисов

Гешев дължи същото уважение и спрямо българските депутати, заяви министърът
13 юли 2022 15:25, Нели Христова
87
Йорданова: МП не е получавало експертизата за снимките на Борисов
Снимка: БГНЕС

Министерство на правосъдието не разполага с тази експертиза. Главният прокурор Гешев дължи същото уважение и ниво на информираност и спрямо българските народни представители.

Още по темата
Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова във връзка с оповестената в ЕП петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция "Бояна", предаде репортер на БГНЕС.

Йорданова направи уточнението, че обичайно главният прокурор отказва да информира българските народни представители по текущи производства.

Думите ѝ са свързани с факта, че Томаш Здеховски – председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април, който оповести, че снимките и видеата са били манипулирани според експертизата, поясни и че информацията е предоставена от българската прокуратура.

Надежда Йораднова направи изявлението си след заседанието на Министерски съвет. Тя съобщи още, че съвсем скоро ще е готов законопроектът за разследване и търсене на отговорност на главния прокурор. Експертните дебати в Министерство на правосъдието приключиха, допълни министърът в оставка.

Свен това днес кабинетът в оставка е приел законодателни промени във връзка с изменения и допълнения на Закона за защита от домашното насилие и Търговския закон.

Изключителното изостряне на домашното насилие в последните няколко години и увеличаването на броя на пострадалите и жертвите, постави проблема като приоритетен и наложи значително подобряване на законодателството в областта. Предвидените промени ще допринесат за осигуряване на бърза, ефективна и адекватна защита и подкрепа на пострадалите от домашно насилие лица или лица в риск, както и упражняване на превантивно и възпиращо действие върху извършителя на насилието, заяви Надежда Йорданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
Брей, преди 1 година
...и това доживяхме, секретарката на Рисьо плаче за "уважение"! Когато Гешев те посрещна с букет цветя, ти тръгна да изпълняваш поръчката на Черепа и Радев! Сега пък "уважение" искала? Когато разпространихте из целият свят този фалшификат, не ви пукаше за някакво уважение!
62
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Тая *** така ще си остане, все нещо не разбрала, все не и казали, все няма доказателства...
61
5
 
0
 
! Отговори
до 77 emigranta преди 1 година
Какво общо има английския тук бе малограмажник ? Две американски лаборатории независими една от друга и една немска доказаха автентичността на снимките с чекмеджето от спалнята, а след 3 години българската ГЕШЕФта прокуратура ги изкарва манипулирани, че кой е този хАптал който вярва на корумпираната българска прокуратура ?
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чекмеджето, което показаха европейците не е същото,което видяхме по-рано.
59
3
 
9
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Ако снимките са фалшиви кой ще влиза в затвора!? Радев , Рашков, ***, Мая, Биволь , другите фалшиви ***, таз буля Йордановата, Киро ... че много народ влязоха в политиката метнати на тия снимки !? Абе някой помни ли как беше на протестите искаме цивилизована България , не на ченгеджийските номера , да се носи отговорност ... нъл тъй беше дрогаре!?
58
11
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Сега корумпирания и разкрачен каскет се спаси но ще дойде и неговото време,мутрите безвъзвратно ще бъдат компрометирани от народа.
57
15
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Боко Тиквата е...оправдан в Брюксел с някакви манипулирани снимки на оригиналите. Нали тези снимки бяха изпратени в САЩ за проверка от независима лаборатория. От там дойде вест,че са оригинали 1 към 1. Тогава Прокуратурата мълчеше и не даде изявления по въпроса и ето,намери се изход. Един евро -чиновник й стана...говорител. Много хитро Гешеф,много...хитро,това даже и Боко,не може да го...измисли.
56
5
 
7
 
! Отговори
Emigrant преди 1 година
Номер 66?! Ако ти слочайно не назнайваш английски язъйк,то някои от нас го поназнайваме и можем да чуем в прав текст изявлението на съответния служител на ЕС,който обяснява за хората,това което се мъчат услужливите медии в БГ да скрият от такива ш,иб,еци като теб!!И на китайски да ти го кажат и глашатаят на селото ти да мине с тъпана и да ти го зачете,то тъ,панар като тебе ще си запуши ушите да не би да чуе неудобната истина да разбере и да се спаси!Нйе,по ти аресва вицът на Черепа за чекмеджето
55
1
 
5
 
! Отговори
тончо преди 1 година
Гешев колко е доволен.Каква физиономия само.
54
1
 
11
 
! Отговори
ТОВА Е КОРУПЦИЯ преди 1 година
ДИПЛОМАТА НА НАДКА БИЛА НАПРАВО ОТ ГУГЪЛ- А ТЪЙ КАТО НЕ ВЯРВАЛА НА БГ ПРОКУРАТУРА РОЛЯТА НА РАЗСЛЕДВАЩИ ПОЛИЦАИ И ПРОКУРОРИ ИЗПЪЛНЯВАЛИ ЖУРНАЛИСТИТЕ ПО САЙТОВЕТЕ- ТОВА КАЗА ТЕТКА НАДКА НА ВЪПРОС ОТ ВСС- ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКА КОРУПЦИЯ- КОЙ ВЗЕ ПОДКУПИТЕ ЗА ДА НАЗНАЧИ ТАЯ БЕЗПАМЕТНО НЕКАДЪРНА ЖЕНА КОЯТО СТАНА ЗА СМЯХ НА ВСИЧКИ ОТ ВСС- ОТ 18 ЧОВЕКА Я ПОДКРЕПИХА САМО 2
53
1
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 1 година
Ясно е че,п,учите масали и мантрите за чекмеджета служат на крадците на ДДС,на търкачите на билетчета,на трафикантите на фалшиви цигари,алкохол,хероин,проституция и какви ли не още престъпници,които си осигуриха подмяната,защото Борисов им пречеше!Беше ги удушил и всичките пари,а те са милиарди,се вливаха в хазната и затуй имаше какво да раздава на хората по градове и села за строежи на водни цикли,пречиствателни станции,пътища и какво ли не!Как да не внушават мантри за чекмеджета и кюлчета?!
52
2
 
6
 
! Отговори
КРИЕШ Я КУ ЧКО... преди 1 година
..ЗНАЕМЕ ТИ ФАТКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ...!
51
3
 
12
 
! Отговори
Офффф преди 1 година
Тази пак е неадекватна . Ама какво да очакваш от секретарката на мравояда , селската на Прокопи - все не разбрала .
50
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам обосновано предположение,че част от кюлчетата са заминали за Брюксел.
49
10
 
3
 
! Отговори
до 67 лебеда преди 1 година
Пате лебедово, искаш да кажеш, че нямаме право на независимост ? Значи правилно ви е "възпитал" Тиквата, да се навеждате колкото може по-ниско на ЕП както той почти лазеше пред Меркел и каквото каже вещицата това е истината ? Браво, бе паток, защо тогава храчите по Петков, че слушал ЕС, което не е верно, но повтаряте това всеки ден, а дано стане истина ?
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цола Ганева прекалила с трюфелите и празните обещания
47
12
 
27
 
! Отговори
.!. преди 1 година
За мислещите хора беше пределно ясно, че това е зле скалъпена фалшификация. За съжаление тези хора в България са малцинство.
46
9
 
22
 
! Отговори
Лебед ли- не паmка е преди 1 година
Тая пак неадекватна! Никакъв закон и правила не предполагат тази експертиза да се изпраща до Министерството на правосъдиято! А тя учудена!? Една паmка се чудилилa, чудила, пък взела, че цвъкнала пред камерите за да я забележат! Така е с големите бели птици!
45
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази "експертиза" е направена от прокуратурата на Гешев,а не от европейската прокуратура.Така че,идеята е да бъде оневинен "шефа".
44
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази мис'ирка да си избърше газо с дипломата си! По-грозна картинка от нагъл слугинаж в политиката няма. Жалко, че само пом'ияри се накачиха във властта! Как един с чест и морал, почтен и себеуважащ се няма в никоя власт? Само лакеи, крадци, ***, ***'илни и алчни ***. Боже, пази България!