Йорданова: МП не е получавало експертизата за снимките на Борисов

Гешев дължи същото уважение и спрямо българските депутати, заяви министърът
13 юли 2022 15:25, Нели Христова
87
Йорданова: МП не е получавало експертизата за снимките на Борисов
Снимка: БГНЕС

Министерство на правосъдието не разполага с тази експертиза. Главният прокурор Гешев дължи същото уважение и ниво на информираност и спрямо българските народни представители.

Още по темата
Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова във връзка с оповестената в ЕП петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция "Бояна", предаде репортер на БГНЕС.

Йорданова направи уточнението, че обичайно главният прокурор отказва да информира българските народни представители по текущи производства.

Думите ѝ са свързани с факта, че Томаш Здеховски – председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април, който оповести, че снимките и видеата са били манипулирани според експертизата, поясни и че информацията е предоставена от българската прокуратура.

Надежда Йораднова направи изявлението си след заседанието на Министерски съвет. Тя съобщи още, че съвсем скоро ще е готов законопроектът за разследване и търсене на отговорност на главния прокурор. Експертните дебати в Министерство на правосъдието приключиха, допълни министърът в оставка.

Свен това днес кабинетът в оставка е приел законодателни промени във връзка с изменения и допълнения на Закона за защита от домашното насилие и Търговския закон.

Изключителното изостряне на домашното насилие в последните няколко години и увеличаването на броя на пострадалите и жертвите, постави проблема като приоритетен и наложи значително подобряване на законодателството в областта. Предвидените промени ще допринесат за осигуряване на бърза, ефективна и адекватна защита и подкрепа на пострадалите от домашно насилие лица или лица в риск, както и упражняване на превантивно и възпиращо действие върху извършителя на насилието, заяви Надежда Йорданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
9
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
В качеството на министерство в Република България.
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в какво качество МП трябва да разполага с данни от разследвания?
21
9
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
До коментар 23Хайде да си изясним понятията протест и преврат.Протест - тогава, когато хората, омерзени от мафиотско-мутренското управление на Тиквата излизат с право всеки ден да протестират срещу него и Каскета.Преврат - когато военните завземат властта със сила, с оръжие и се пролее кръв. През 2020 нямаше военни, нямаше сила, нямаше оръжие, нямаше кръв. Така че за преврат е смешно и жалко да се говори.
20
5
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Не е надуваема, разбира се и това е проблема! Ако Боко беше шльoпaл не Матето, а някой Мат, никой нямаше да посмее да го закача, и никакъв преврат нямаше да има...
19
7
 
17
 
! Отговори
МИНИСТЪР НА МАФИЯТА преди 1 година
ЗАКРИ СПЕЦ. СЪД И СПЕЦ. ПРОКУРАТУРАТА..... ПУСНА ОТ ЗАТВОРА ОЛИГАРСИТЕ....... СЪД И ЗАТВОР ЗА МАФИЯТА = ПП = БСП = ДБ....
18
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито, бай Тааааалюююп! Верните ти слуги, начело със селския прокурор....пак те отърваха.
17
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичката ви Промена е фалшива, Надке психопатке...
16
7
 
13
 
! Отговори
12 преди 1 година
Другарко Йорданова, ако бяхте научили поне една/стохилядна от правото, щяхте да знаете, че от досъдебна фаза до съдебна фаза доказателства се събират от разследващите, прокуратурата и накрая от съда в съдебна фаза, а всеки един от тези органи е част от съдебната система. Вие като част от изпълнителната власт нямате право да се месите в разследването, напротив счита се, че това е грубо вмешателство в работата на съдебната система. .. Нямам повече разрешени символи да пиша още.
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшиви на куков ден.И записът с"проста кърджалийска п.утка"ли е манипулиран?И с Мишо Бирата?
14
12
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Напълно законно си беше, жалко че преврата предотврати разкритията!
13
11
 
6
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Сталин и Тодор Живков не бяха толкова възхваляване, колкото Боеко...Ужас!
12
9
 
8
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
Докога ще вярвате на такива като *** Бойко?
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно, че са фалшиви и манипулирани! Въпросът е кой ги фабрикува, дали ейджънтс или са шпионами, еггасси?
10
4
 
1
 
! Отговори
.. преди 1 година
хубавка е. аз ако не мога някой новодошъл френски гражданин и съевропеец да я полази
9
5
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Ей не се спря бе Надке,не можа да го свалиш ,а сега ще се опиташ да му потърсиш отговорност че се е обърнал към ЕС.Не е лощо да имформираш МС и ВСС че не си е рязал ноктите и под тях има черно.Що толкова го мразиш М А да не си е поискал нещо А?
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжеш, нагла кариеристке!
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всенародният баща на българския народ - Бай Бойко Борисов, който бе дупе и гааащщщиии с Догановците от ДПС, и все още е, както и прислужник на Ердогановата власт! Аллах здраве да му дава, на невинният ни татко! И честит му Курбан Байрям!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как ще се спасяваме от домашно насилие, като не знаем как и кого да търсим в такива случаи?
5
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕШЕВ Е ВЕЛИК И НАПРАВИ ТЕТКА НАДКА СМЕШНА И БЕЗПРОСВЕТНА, БОРИСОВ Е ВЕЛИК И СЕГА ЧАКАМЕ ДА ПРЕДСТАВИ ДАЖЕ ЛИЧНО ДА ВРЪЧИ ЕКСПЕРТИЗАТА НА НАДКА, НЕ ПО ГОЛЯМ СЕИР ЩЕ БЪДЕ АКО ГЕШЕВ ГИ ВРЪЧИ НА МРАВОЯДОВ- ПОМНИТЕ ЛИ КАК ИЗБЯГА ОТ ИЗСЛУШВАНЕТО- ТА ГЕШЕВ Е УМЕН И ГО ВИДЯ ЦЕЛИЯТ БГ НАРОД А ТИЯ ИСКАТ С АЛА БАЛА ВЗЕТИ ОТ ГУГЪЛ ТРИЦИ ДА ЛОВЯТ- ТЕТКА НАДКА КАЗА НА АДВОКАТА КОЙТО Я ЗАСЕЧЕ КАК МОЖЕ ДА СЕ ПОЗОВАВА НА НЕЩО ПИСАНО ОТ ЖУРНАЛИСТИ И ТЯ ОТГОВОРИ- АМА И ТЕ ИМАТ РАЗСЛЕДВАЩА ФУНКЦИЯ- ЖАЛКА, ЖАЛКА
4
10
 
4
 
! Отговори
Баце преди 1 година
С китайския дрон толкова. Ако намерите снимка с момченце, фалшива е. до доказване на противното.