ДБ: Ако Рашков е свързан с ДС, ще гласуваме против

От днес започва 14-дневният срок за издигане на кандидати
Обновена: 22 юли 2022 16:40 | 22 юли 2022 16:37, Нели Христова
51
ДБ: Ако Рашков е свързан с ДС, ще гласуваме против
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Демократична България" ще бъде гарант за това, че следващият шеф на КПКОПНИ няма да бъде свързан с бившата Държавна сигурност, защото сред излъчените кандидати, ако има свързан с ДС, ние няма да го подкрепим. Това заяви ген. Атанас Атанасов на брифинг в Народното събрание.

Той допълни, че ако се окаже, че Бойко Рашков е свързан с бившата ДС, от парламентарната група на ДБ ще гласуват против евентуалната му кандидатура.

"Покрай цялата тази вакханалия днес не знам дали всички видяха какво се прие. В правилата има изрично записано изискване, че кандидатите ще бъдат проверени по съответния ред от Комисията по досиетата. Аз не знам дали Бойко Рашков ще е кандидат за шеф на КПКОНПИ. Да го внесат, да го проверят и ако Бойко Рашков е свързан с ДС, няма да е шеф на КПКОНПИ с нашите гласове.", каза ген. Атанасов.

На днешното си заседание депутатите одобриха правилата за избор на нов шеф на Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ).

Оттук нататък започва 14-дневният срок, в който трябва да бъдат издигнати кандидати за шеф на антикорупционната комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Христо понеже е много умен направи заседание на ПГ ДБ днес и сайта на НС излъчи целия им разговор. Видеото е качено в Гугъл. Христо разкрива цялата им същност и колко са подмолни. Записът трае 12:47 като времетраене.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако ген. Атанас Атанасов е бил агент на ДС, ще закриете ли партията си? хахаха Няма как да не е бил, щом от 1987 до 1988 е бил съдия в Русе, а от 1989 до 1992 прокурор в Разград.
23
2
 
5
 
! Отговори
Четейки преди 1 година
коментарите остава натрапчивото усещане,че изразилите компетентното си мнение са много професионално запознати с всички особености за методите и прийомите в работата на ДС! Ерго по един или друг начин и те са били в кюпа.
22
6
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Защо Главният Прокурор Иван Гешев прикрива криминално проявения си приятел Юлиян Борисов Георгиев от Перник, обвинен за над 20 убийства и заплахи срещу Българи!?
21
2
 
4
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
Изключено е Рашков да е свързан с Държавна сигурност.Доказан демократ ,преуспял по старото и новото време.Великите българи!!!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че е свързан с ДС. Бил е следовател в Районна следствена служба в София от 1981 до 1992. Според мен не може да е бил следовател и да не е бил ДС-агент.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно, е е бил в ДС, все едно сега да пробиеш в политиката на висока позиция без да си купен от някое хамериканско НПО.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те пък пишман демократите от ДБ не са са свързани с ДС.
17
1
 
7
 
! Отговори
Абсурд преди 1 година
О, не, със сигурност няма нищо общо. Този на луд ли се прави или е о..г.френ. Кой по бай тошово време можеше да в шеф в МВР без да е агент на ДС. Тези съвсем ни взеха за мезе.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е важно каква на цвят е котката,важно е да лови мишки.Тия от ДБ явно са си сложили "тенекия", за да се заиграват с ГРОБ в бъдеще.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,,Ако Рашков е свързан с ДС, ще гласуваме против,, А ако е свързан с ЦРУ няма проблем щото *** са продажници и биха заменили всичко родно за американско .
14
0
 
9
 
! Отговори
12 преди 1 година
Чадо не ми казвай, че сега сте разбрали за ДС. Това е ноторно известно
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пълна трагедия, още не приели новия закон ама тръгнали да избират шеф:) и после ще стане като с КЕВР, ЦИРКАДЖИИ
12
0
 
14
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ДБ ВИЕ явно се подигравате с вашите избиратели че и с България Рашков е от още бай тошове време Атанасов и сие нали сте били колеги АРТИСТИ
11
0
 
12
 
! Отговори
R2D2 преди 1 година
Тези бастуни май искат да печелят време. След 30 години крадене как да спреш? Ти си вече си зависим и говориш ала-бала на народа. Той и Луканов мислеше така да я кара ама му се случи случка. Разбирате ли твърдия намек?
10
0
 
15
 
! Отговори
Сигурно преди 1 година
...само децата от детската градина ПП не знаят кой е Рашков и какво е работил по времето на соца!!!!Уж не знаят, де.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО? Вие се ТА ША К си правите с нас! Човека през БАЙ ТОШОВО БЕШЕ СЪДИЯ, ПОСЛЕ В НСС, ПОСЛЕ ШЕФ НА НСС! Как ще пуснат човек в НАЦИОНАЛНА СЛЕДСТВЕНА СЛУЖБА по Тошово време без да е вербуван в ДС? Вие нормални ли сте? Ако сериозно си мислите, че е бил Съдия и в НСС без да е от ДС то директно без повече изследвания и мислене да ви пращат в Карлуково!
8
1
 
19
 
! Отговори
ЧИСТ КУТУ СЪЛЗА преди 1 година
ТИ ДА ВИДИШ- МРАВОЯДОВ НЕ ЗНАЕЛ ЧЕ ДАМАДЖАН Е ЧАСТ ОТ ДС, НЕ ЗНАЕ И ДАЛИ СЕ Е ОБАЖДАЛ НА АЛО МАДЖО, В ЕФИРА НА БНТ, НЕ ЗНАЕЛ ЗА КУЛТУРНИТЕ ПРОЕКТИ С БОКЛУКОВ В ЧЕРНАТА МУ ДЖИПКА ДО НС-НЕ Е ПРИЕМАЛ МИЛИОНИ ОТ ОЛИГАРСИТЕ ЗА ПРОТЕСТИТЕ
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много смешно е когато червено *** като мравояда говори за държавна сигурност.
6
1
 
21
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Доживях комунисти да се плюят един друг