БСП тръгва към изборите от Бузлуджа, Нинова: Съдете ни по делата

Бяхме диалогични, разумни и мъдри, смята тя
Обновена: 30 юли 2022 08:27 | 30 юли 2022 07:51, Александър Попов
215
БСП тръгва към изборите от Бузлуджа, Нинова: Съдете ни по делата
Снимка: БГНЕС, архив

БСП ще отбележи 131-годишнината от началото на организираното социалистическо движение в България на Бузлуджа, което ще даде старт и на предизборната им кампания.

За 11:30 часа е предвиден митинга на партията, на който към социалистите ще се обърне Корнелия Нинова.

За присъстващите ще пеят Миро, Виво Монтана, Владо Димов, Цветан Бонев и Лилия Андонова.

Програмата започва от 10:30 ч. с поднасяне на венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

"Отиваме на Бузлуджа с чувство за добре свършена работа. Подходихме много отговорно, бяхме диалогични, събрахме на една маса колегите, които не си говореха помежду си. Не го направихме само на думи, а изготвихме програма, предложихме 79 закона на Народното събрание, за да сме сигурни, че има мнозинство. Подходихме разумно и мъдро", заяви Нинова пред БНТ.

Според нея в последната година БСП се е променила и от партия, с която никой не е искал да разговаря, се е превърнала в единствената, която е могла да говори с всички.

"И го направихме водени от разбирането, че за България предстоят тежки месеци. За всяко семейство предстоят изпитания през зимата. Така че отиваме на Бузлуджа с чувство за държавническо и отговорно поведение, в опит да направим редовно правителство и да има редовен парламент, който да даде стабилност и сигурност. Имаше шанс за трети кабинет и точно, защото имаше шанс, ГЕРБ и ДПС дръпнаха "Има такъв народ“ от преговорите, за да провалят този шанс. Имаше управленска коалиция, която свърши най-важната задача, която си постави – да преведем България през тежките зимни месеци. Направихме го, като подкрепихме икономиката и я стабилизирахме, заделихме 22 млрд. за помощ на семейства и домакинства. Имахме и слабости и това е не добрата комуникация между нас. Случваше се "Продължаваме промяната" да обявяват решения, за които останалите партньори не бяхме чули, не бяхме обсъждали, научавахме ги от медиите и се налагаше след това да гасим пожари. Това беше грешка и в преговорите сега се опитахме да я поправим и се разбрахме за нов начин на работа на коалицията – предварително обсъждане и тогава обявяване на решенията", допълни Нинова.

Според Нинова икономическият растеж не е от износ на оръжия и на ток. Статистиката много ясно показва какво е – на първо място от повишаване на добивната промишленост, на второ от химическа промишленост и на трето – от преработка на метали.

"Никога не сме нападали първи президента. Но сме изненадани, от това, което прави президентската институция. Президентът поведе протеста срещу модела на ГЕРБ и ДПС. Той създаде "Продължаваме промяната" и ги изтласка към властта. Негови са думите "Ако имаше повече министри като Кирил Петков, България щеше да е различна държава", негови са думите "Гласувайте за новите партии". И още на първия месец след като създадохме правителство за смяна на онзи модел, започна канонада от критики", каза Нинова.

"Затова чисто и открито вчера заявих позиция – никой няма да скача върху гърба на БСП. Не казвам, че сме безгрешни. Но направихме и всичко възможно да променим този стария модел, за който президента ни поведе. А в последните месеци звучи еднакво с думите на представителите на този модел – ГЕРБ и ДПС вкупом срещу правителството. Съдете ни по делата", допълни лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ДБ там ли ще са? Без тях няма да е истински комунистки празник
101
1
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ДЕЛАТА ВИ МИ СА ЯСНИ.АКЪЛА ВИ Е НА ИЗТОК ДЕЦАТА ВИ НА ЗАПАД, А ОТКРАДНАТОТО ОТ НАРОДА НА КАРИБИТЕ. КАТО ПРОЧЕТЕН ВЕСТНИК СТЕ.
100
2
 
12
 
! Отговори
БСПетко преди 1 година
БСП правоприемник на терористичната БКП
99
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
102 Децата на комунистите, свикнали с лукса с крадените от бащите им, от държавата пари, начело с порнопартията на подмяната ПП, вдигнаха БСП от дъното.
98
2
 
18
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Сбогом БСП. Провалихте всичко заедно с ИТН и ПП.
97
7
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Най-големите комунисти са атлантиците. Колкото по-голям атлантик - толкова по-голям комунист. Атлантиците Дол МОН Паси и Александър Йорданов ЛИЧНО спасиха БКП от разпад и лустрация. Факт.
96
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане!
95
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взела ли е да покаже синчето и фактурите платени със соц доходи?
94
1
 
1
 
! Отговори
До Дядо Вълчо преди 1 година
Дедо Вълчо, колко хиляди години те е хранила тая нива? Ако те е хранила 2 000 години, значи е твоя от 22 година след Христос, а пък Аспарух е дошъл на Балканите през 681 година (всъщност малко по-рано, ама сега не ми се обяснява). Я върви да си пиеш хапчетата за деменцията, вместо да пишеш глyпocти тук.
93
1
 
10
 
! Отговори
Tangra преди 1 година
Кражбата не се прощава. За малкото време във властта за да не останв по назад от другите.Душите са ви грешни!Бог ще ви накаже и вас и вашите потомци.
92
2
 
16
 
! Отговори
ДЯДО ВЪЛЧО преди 1 година
ДА БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ ЗА ДЕТО МИ ВЗЕХТЕ ХУБАВАА НИВАТА ТАТЮВА ОЩЕ ДЕДОВА ДЕТО НИ Е ИЗХРАНВАЛА ХИЛЯДИ ГОДИНИ И ПОСЛЕ МИЯ ВЪРНАХТЕ КОГАТО СТАНАХ НА 70г. В ДЕРЕТО ТА СЕГА ВНУЦИТЕ МИ ДА СА РАТАИ ПО ЧУЖДИ ЗЕМИ НЕЗНАЙНИ. САТАНИСТИ СЛУГИ НА ДЯВОЛА.
91
2
 
9
 
! Отговори
Комунист - русофил преди 1 година
Вие сте нищо друго освен слуги на американците и едрия капитал. Очевадни са делата ви дори и само да погледнем какви ги надробихте тази година. Предатели!
90
1
 
14
 
! Отговори
Бонго Бацил преди 1 година
Нинова до каквото се докосне, то умира! Погреба БСП, правитеството и какво ли още не!
89
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давам ви 5% максимум на изборите, адиос комунисти! - Ако чакахме някой да ни "даде" процентите нямаше да ни има 131 години. Ние не чакаме някой да ни "даде" процентите, а си ги вземаме сами :) ВЕНСЕРЕМОС :)
88
1
 
5
 
! Отговори
ПОЗОРЕН РЕЗИЛ преди 1 година
ПРИ ДРУГАРКАТА НИНОВА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 710ЛВ С 5 Г СТАЖ- ЧИСТА ЗАПЛАТА 556ЛВ, СЛЕД КАТО МИНАТ ПРЕЗ МАГАЗИНА ЗА ХРАНА- 200ЛВ ЗАМИНАВАТ ПРЕЗ ТЕРАСАТА- ПРЕДИ АЛО ИЗМАМНИЦИ СЕГА БСП ИЗМАМАТА- ОЛИГАРХИЯТА С ПЪЛНИ ЧЕКМЕДЖЕТА, А БЕДНИТЕ....
87
1
 
3
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Тааа нъ смимкътъ нимоаа дъ ,а глеаам ! Тооо данъчните декларациии у НАП не лъжат толкоз бря !
86
2
 
11
 
! Отговори
Майорс преди 1 година
Какви дела *** Нинче? Вврваш ли си като говориш? Три пъти фалирахте страната , изнесохте парите на хората , създадохте олигарсите , които ви покрепиха и пак фалирахте страната! Отивайте там където има комунизъм и повече не се връщайте!
85
1
 
4
 
! Отговори
Вале Пика преди 1 година
Давам ви 5% максимум на изборите, адиос комунисти!
84
1
 
7
 
! Отговори
НА КРАК О ПАРИИ преди 1 година
НА КРАК О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ, НА КРАК О РОБИ НА ТРУДА И ДРУГАРКАТА НИНОВА МИЛИОНЕР С НЕИЗВЕСТЕН ПРОИЗХОД НА МИЛИОНИ- КАКВО ЛИЦЕМЕРИЕ И ПАДЕНИЕ
83
2
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
БСП ще получат яко негативен вот на тези избори и за това е виновна само Нинова!БСП потъпка всичките си идеали в името на властта и парите! БСП е мъртва партия и трябва да изчезне.