Няма шанс за евтини руски доставки за България

Това обяви Маргарита Асенова
26 авг 2022 13:00, Росен Стойчев
96
Няма шанс за евтини руски доставки за България
Снимка: БГНЕС

"Няма никакви шансове България да получи трайни доставки на евтин газ от Русия."

Това мнение изрази в интервю за БНР Маргарита Асенова, старши сътрудник във фондация "Джорджтаун" в САЩ.

В момента Русия умишлено намалява доставките на газ за Европа, което повишава цената още повече, допълни тя. Според нея "Западът няма да се подчини, няма да свие знамената".

По думите ѝ обръщането към "Газпром" подкопава усилията за реформиране на енергийния сектор и намирането на алтернативни източници.

"Държавите сами по себе си и техните държавни компании не могат да купуват газ в рубли.

Още по темата
В някои страни има частни доставчици, които са се съгласили да плащат в рубли – в Австрия, в Германия. Това са единични случаи", коментира Маргарита Асенова в предаването "Преди всички".

"Не се очакваше, че България ще отхвърли предложението на американски компании да внася втечнен газ, както и да продължи по-бързи преговори с Азербайджан, а вместо това се обръща отново към "Газпром". Това е заплаха за енергийната и за националната сигурност на България."

"Правителството на Кирил Петков падна, защото лобито на "Газпром" остана без заплащане", смята Маргарита Асенова. По думите ѝ това е много силно руско лоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
2
 
! Отговори
Юли преди 1 година
Не ни трябва ,,демокрацията,, им. Тя не ни е сгряла 32 години и сега няма. Оказа се че запада няма нищо, нищо. Русия винаги ни е помагала и сега ще помогне...
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа пречи за газта на Европейски държави да не получават газ от Русия. Откъдето и да получава газ пак ще е под монопол. Ако получавате от Норвегия, да не би да ви изпраща газ без пари. Норвежците са умни. В ЕС не мислите с главите си откъде е по изгодно за Европа. Омръзна ни Европа да спъва държавите откъде да получават газ. Всяка държава да си определи откъде да получава газ. Това не е ли диктатура?
70
4
 
6
 
! Отговори
Сети преди 1 година
старши сътрудник във фондация "Джорджтаун" в САЩ.По нататък няма нужда да се чете. Поредната пооддлога
69
3
 
7
 
! Отговори
ХоХо преди 1 година
Ассенова, много е лесно да говориш от "Джорджтаун" в САЩ ! Имаше две коп елета от хАрвард, които забъркаха тук такива трици, че управия скоро няма да има. Попитай твоите работодатели какво стана с платените в аванс за едни хвърчила близо 2 милиарда суха пара.
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами ония краварски мегафони от ПП плюха като за световно по Русия и руснаците, как очакват сега евтин газ и бизнес с тия хора? Не става така
67
8
 
5
 
! Отговори
Роко преди 1 година
До БългаринПо-добре не може да се каже, браво! Много точен и верен анализ!
66
8
 
8
 
! Отговори
ПутлераZти сър преди 1 година
Французинът има жена и любовница, обича любовницата си. Англичанинът има жена и любовница, обича жена си. Италианецът има жена и любовница, обича майка си.Американецът има жена и любовница, обича парите. Руснакът има жена и любовница, обича водката. Русофилът няма нищо но обича Русия и Путин.
65
9
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Пymuнucma е не само обuден на нopмалният свят, той е злобен и отмъстителен. Защото му е внушено, че ЕС, НАТО и САЩ или накратко koлekmuвния 3апад е виновен, че не е могъл са се peaлuзupa. Че заради тях той е беден и нещастен нeyдачник. Затова са и изпълнените със 3лоба и омpa3а коментари на путинистите и cmpacmната им защита на Русия и Путин, от които очакват да накажат вuновнuците за пpoваленият им живот.
64
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** значи с частни компании Германия си напълни хранилищата. Евала бе американска прости....тутка. *** се не спряхте бе продажници долни.
63
5
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Капацитет от фондация на САЩ се произнесе, че от Газпром няма евтина газ!? Като Матросов се хвърли дамата, да защитава интересите на нейните работодатели. Как пък да няма шанс, мила, при действащ договор??? Проблем, че не знаят как да платят, нали изгониха 70.
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61 - я дай ноу хау как да отпаднат? ще те позлати цяла Европа
61
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 59 Русофилът лъже сутрин, на обяд и вечер. А, и докато спи.
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стигнах само до "фондация "Джорджтаун" в САЩ" и ми стана ясно какво е казала лелята.
59
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"да си мислиш че втечнен газ каран с кораби през океана ще е по-евтин от газ минаващ през тръба?" Скоро ще се убедите че втечнен газ по дългосрочен договор може да бъде по-евтин от русия по тръби. Газпром нарочно покачва цената на руския газ за Европа с всеки изминал ден. Незнам защо си мислите че искат да ни продават на нас евтин газ.
58
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тоя газ бе. Ако искаме още догодина може да ни отпадне 90% от потреблението на газ, без това да ни се отрази на джоба. Ама не искаме. Проруските политици искат да сме зависими от Рашистан.
57
2
 
9
 
! Отговори
Нов преди 1 година
Тези протестират , искаме скъпа газ от СЩ.Тук останаха само *** оти.
56
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз говоря за себе си и отстоявам мое ЛИЧНО мнение! Не знам кое по точно ще проверяваш и не ме интересуват твоите тролски щения.Мога да ти помогна за справката да не се потиш...нормален хетеросексуален мъж на 45 с няколко висши и нормална работа.За Европейския съюз съм и свободното движение на стоки и капитали и ЗА нормален живот! Против съм съзнателното промиване на мозъци и антируска пропаганда заливаща ни непрестанно от медиите и натрапена ни от САЩ !
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 52 Мой човек, ти сега си под американски ботуш и цвилиш от удоволствие. Какво разбираш ти от руски ботуш, стой си там, плащай за чуждите бази и не се обаждай.
54
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямало шанс за евтин газ??? Е, щом е от американска фондация, веднага става ясно защо нямало шанс. И защо изобщо и транслирате глупостите?
53
2
 
8
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
*** дето е с риск от маймунска шарка, ми говори за русофили. Типично